18 en nieuw in de keuken.
Geplaatst: 18 feb 2010, 13:41
Beste allemaal,
Ik ben 18 jaar en woon in utrecht. Ik heb vanaf mijn 17de een heel andere opleidingsvorm gedaan, ICT wat vooral bureauwerk inhield. Dit vond ik helemaal niks en toen heb ik een opleidingstest gedaan waar toen uit bleek dat keukenwerk (kok) heel geschikt is voor mij.
Na het vmbo dacht ik al langer over een koksopleiding wat er dus uiteindelijk niet van is gekomen. Ik zit nu momenteel niet op school en ik wil vanaf september een koksopleiding doen. Voor die tijd zou ik wel graag als ambulant medewerker ergens willen werken. En ik heb al een paar niet al te culinaire zaken opgezocht en achteraf een sollicitatie met cv te sturen.
jammerlijk genoeg heb ik op 18jarige leeftijd nog geen keuken baantjes gehad, en staan dus ook niet op mijn cv.
Ik ben bij 4 bedrijven geweest, en alle 4 schijnen ze niet genoeg onder de indruk te zijn.
Misschien komt het wel door de formaliteit die ik uit de ict heb opgepikt. Wat hoort er dus ongeveer in een sollicitatiebrief te staan aan een chef of keuken personeelsmanager. Is het als ambulant uberhoud nodig om achteraf na een bezoekje nog een brief te sturen. Kortom, hoe kan ik me als student verkopen met een cv waar niet duidelijk is hoe ik als kok bezig ben.
En wat voor soort keukens zoeken vaak opleidende studenten?
Ik neem aan dat het blijft bij het frituren en maken van koude gerechten.
Ik kan redelijk ruim koken voor een beginner en ben niet iemand die de tandjes er vanaf loopt onder fysieke druk. Maar ik weet niet hoe ik me wat dat betreft kan verkopen aangezien ik het niet echt kan aantonen. Meeste andere baantjes die ik heb gehad waren meestal 20uur contracten (zonder overuren) en ik wil eigenlijk nu fulltime ergens gaan beginnen.
Ik ben 18 jaar en woon in utrecht. Ik heb vanaf mijn 17de een heel andere opleidingsvorm gedaan, ICT wat vooral bureauwerk inhield. Dit vond ik helemaal niks en toen heb ik een opleidingstest gedaan waar toen uit bleek dat keukenwerk (kok) heel geschikt is voor mij.
Na het vmbo dacht ik al langer over een koksopleiding wat er dus uiteindelijk niet van is gekomen. Ik zit nu momenteel niet op school en ik wil vanaf september een koksopleiding doen. Voor die tijd zou ik wel graag als ambulant medewerker ergens willen werken. En ik heb al een paar niet al te culinaire zaken opgezocht en achteraf een sollicitatie met cv te sturen.
jammerlijk genoeg heb ik op 18jarige leeftijd nog geen keuken baantjes gehad, en staan dus ook niet op mijn cv.
Ik ben bij 4 bedrijven geweest, en alle 4 schijnen ze niet genoeg onder de indruk te zijn.
Misschien komt het wel door de formaliteit die ik uit de ict heb opgepikt. Wat hoort er dus ongeveer in een sollicitatiebrief te staan aan een chef of keuken personeelsmanager. Is het als ambulant uberhoud nodig om achteraf na een bezoekje nog een brief te sturen. Kortom, hoe kan ik me als student verkopen met een cv waar niet duidelijk is hoe ik als kok bezig ben.
En wat voor soort keukens zoeken vaak opleidende studenten?
Ik neem aan dat het blijft bij het frituren en maken van koude gerechten.
Ik kan redelijk ruim koken voor een beginner en ben niet iemand die de tandjes er vanaf loopt onder fysieke druk. Maar ik weet niet hoe ik me wat dat betreft kan verkopen aangezien ik het niet echt kan aantonen. Meeste andere baantjes die ik heb gehad waren meestal 20uur contracten (zonder overuren) en ik wil eigenlijk nu fulltime ergens gaan beginnen.