Yacht jobs

Hier kunt u uw advertentie plaatsen. Bekijk eerst het voorbeeld en de regels.
Plaats reactie
flix
Berichten: 11
Lid geworden op: 20 jan 2009, 13:07

Yacht jobs

Bericht door flix »

Hallo koksforum,

Ik ben mij al een tijdje aan het verdiepen in de luxuy yacht industry om hier aan de bak te komen als hulpkok. Het lijkt me een geweldige ervaring! Graag wil ik jullie ervaringen weten, hoe jullie zijn binnengestroomd en of jullie toevallig een yacht weten waar ze nog koks zoeken.. Alvast bedankt voor jullie reactie!

Mvg, Flix
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

Een interressante carrière. Het niveau op super- en megajachten ligt wel al gauw op sterrenniveau, onderschat het dus niet. De eigenaars en hun gasten zijn vele malen miljonair en lopen net zo gemakkelijk een driesterren tent binnen als een normaal mens de snackbar, ze zijn dus het een en ander gewend.
Hieronder een paar van de meest gerennomeerde bedrijven in de superyacht business die alles in eigen hand hebben van de bouw tot het management tot het zoeken van de bemanning :
BURGESS (http://www.burgessyachts.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
CAMPER & NICHOLSONS (http://www.camperandnicholsons.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
EDMISTON (http://www.edmistoncompany.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
FRASER YACHTS (http://www.fraseryachts.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
MERLEWOOD (http://www.merlewood.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
MORAN YACHTS (http://www.moranyachts.com" onclick="window.open(this.href);return false;)
De eerste vier hebben kantoren in Londen en Monaco dus zijn niet al te ver weg.
Gewoon de website bekijken en o.a. bij crew kijken.
flix
Berichten: 11
Lid geworden op: 20 jan 2009, 13:07

Re: Yacht jobs

Bericht door flix »

top, bedankt! En zie dat je je basic safety of iets dergelijks moet halen?! Heeft hier iemand ervaring mee?! Is het moeilijk om te halen? Bedankt!
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

De nieuwste 'Boat International' magazine van maart heeft een 32 pagina's tellende special over charter in het middellandse zeegebied. + een special over de "Concours de Chef", met de uitslagen van de beste koks aan boord van superyachten tijdens de Antigua Charter Show. Het magazine telt iedere maand zo'n 300 pagina's en is een Must voor zowel crew als jachteigenaar. Of voor liefhebbers. Het is te koop bij de betere tijdschriftenhandel in de grotere steden en kost zo'n 10 euro.
Boat International heeft een zeer uitgebreide website : http://www.boatinternationalmedia.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Met betrekking tot het veiligheids certificaat. Ik weet ook niet wat ze er mee bedoelen. Maar ik denk niet dat het veel om het lijf heeft als je bekijkt dat de laagsten in rang vaak uit oa de Filipijnen of Indonesië komen. Landen waar die crew members niet het geld hebben om in zo'n papiertje te investeren. Ik denk dat als hier in Nederland gewoon een EHBO diploma haalt en bij de brandweer informeerd voor een ééndags cursus bluswerk (met een natte dweil brandende frituren en pannen afdekken, met verschillende soorten poederblussers, blusschuim en de brandslang). Dan bij de ANWB of elders een cursus vaarbewijs (liefst yachtmaster, vier dagen) van 200 tot 750 euro. Nou dan heb je alles al.
Ralf_Rabbel
Berichten: 13
Lid geworden op: 09 nov 2009, 10:45
Locatie: Maastricht

Re: Yacht jobs

Bericht door Ralf_Rabbel »

Hey flix

het is zeker een interessante keuze die je wil maken! zelf ben ik ook al een tijdje in de yachting Indusrty bezig, en ik zal je dit zeggen. Het moeilijkste is om je eerste baan te krijgen.
Bedenk wel dit. Je zult niet snel een baan als "hulpkok" krijgen. Je bent bijna altijd de enigste Kok op de boot. wat dus inhoud dat jij alles zelf moet doen. van menu planning tot je mep en alles er tussen in. plus je moet ook nog eens voor de bemanning koken. En idd. het niveau ligt er vrij hoog in. met boerenkool en worst kom je er niet helemaal. Maar je krijgt er aardig wat voor terug!!
de plekken waar je komt zijn ontzettend mooi, het verdient ontzettend goed en je hebt bijna geen uitgaven (behalve de drank natuurlijk :wink: )

Er is wel een ding wat je moet halen, wat iedereen heeft in deze industrie en dat is je STCW' 95. basis cursus van 4 dagen over veilig,brandpreventie, eerste hulp etc... Volgens mij doen ze deze cursus ook nog eens in nederland bij het DHTC in den helder volgens mij.

daarnaast ,om je kansen op een baan te vergroten, kun je je zoals berexstone als zei inschrijven op de websites van de "uitzendbureaus" van de industrie oftewel crew agency's
ik zal je even een kleine aantal sites geven.

workonaboat.com
jfrecruiting.com
crewandconcierge.com
ycocrew.com
crew4crew.com
luxuryyachts.com
bluewatercrew.com
pipelinecrew.com
crewunlimited.com
dockwalk.com
crewtraders.com
njyachts.com
recrewt.com
elitecrewintl.com

Ik hoop dat het je een beetje geholpen heeft!! succes met het vinden van een baan! als je nog meer vragen hebt mail me gerust! ik zal je zo goed mogelijk proberen te helpen.
Eerlijkheid, Passie en de wil om nooit op te geven
flix
Berichten: 11
Lid geworden op: 20 jan 2009, 13:07

Re: Yacht jobs

Bericht door flix »

Bedankt voor jullie reacties! Als er nog van andere mensen ervaringen zijn in deze sector of eventuele tips hoor ik het graag. Als mensen toevallig iets weten zou ik het erg op prijs stellen als ze me een mailtje sturen.. Bedankt!!
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

Dag Flix,
Iets dat ook anders is in de keuken (gally, kombuis) van een jacht is natuurlijk het beperkte werkoppervlak en de grote hoeveelheid apparatuur die zeer uitgekiend opgesteld staat. Dit geld natuurlijk niet voor cruiseschepen en oorlogsschepen (haha). Maar hetzelfde is ook van toepassing op de zeesleepvaart en bevoorradingsschepen voor booreilanden. Natuurlijk de tegenovergestelde wereld van de superjachten. Maar je kunt wel a) in een beperkte ruimte leren werken en b) je bestandheid tegen zeeziekte testen. Als het stormt vaart een jacht meestal niet uit maar voor een sleep midden op zee of de bevoorrading ligt dat wel even anders. Het is mischien interressant om dat een maand of twee te doen, mischien kun je bij hun ook gratis zo'n veiligheidscertificaat halen. Zeesleeprederij Svitzer zoekt momenteel personeel (http://www.svitzer-coes.com" onclick="window.open(this.href);return false;), en ook Smit Salvage (http://www.smit.com" onclick="window.open(this.href);return false;).
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

Ik weet niet of http://www.svitzer-coes.com" onclick="window.open(this.href);return false; werkt, maar in ieder geval wel gewoon : http://www.svitzer.com" onclick="window.open(this.href);return false;
flix
Berichten: 11
Lid geworden op: 20 jan 2009, 13:07

Re: Yacht jobs

Bericht door flix »

Bedankt Berexstone, goede tip! Hoe solliciteer ik handig bij deze bedrijven?! Op hun websites zie ik niet direct open vacatures voor koks etc. Heb al wat emails verstuurd maar mischien weet jij meer?! Alvast bedankt!! Flix
sfschenk
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 nov 2006, 22:52

Re: Yacht jobs

Bericht door sfschenk »

Hallo,

weet iemand wat een gangbaar salaris is voor een chef kok op een prive jacht?
Ik ben nu bezig met een werkgever maar ik zou niet weten wat ik als salaris eis neer kan leggen.
hopelijk kan iemand mij hier over informeren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

Chef kok op superjacht van 50 tot 75 meter is zo'n 6 à 7,5 duizend €uro per maand na aftrek van verzekeringen (die je zelf van het uitbetaalde salaris moet betalen), afhankelijk van de vlag waaronder het jacht vaart. Als je onder de vlag van Nassau, Bahamas of de British Virgin Islands vaart liggen de zaken anders dan een jacht onder Nederlandse, Britse of Franse vlag bijvoorbeeld.
De chef-kok staat in de salaris schaal op de derde plaats aan boord. De kapitein is uiteraard één, de first mate (stuurman) en de machinist (hoofdwerktuigbouwkundige) verdienen evenveel en komen op de tweede plaats.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: Yacht jobs

Bericht door berexstone »

Travelling all over the world may be a dream job, but for a superyacht chef, every day brings the challenge of a new location and a new menu. Ever-changing dietary habits and fads, sudden changes in plan and the availability of fresh produce means that his or her repertoire is the key. Producing decadent and delicious dishes is imoprtant but a superyacht chef also has to be able to listen to clients' requests, offer suggestions and allow them to ponder their preferences. The beauty of having a small number of diners is that it gives the chef the opportunity to go the extra mile - not only perfecting every meal, as any chef would do, but also customising each dish to satisfy the individual tastes end daily desires of the clients. Balancing the dietary requirements, wishes and whims of between eight and 12 guests is no mean feat, especially when you also factor in the reality that most guests wish to sample the regional cuisine of the area they're cruising. Relying on local produce, however, can be a double-edged sword. Moving on to new destinations each day ensures that diverse, regional ingredients can be sought out and experimented with for inspired dishes; On the flip side, some ports of call may be lacking in quality ingredients - or lacking ingredients alltogether if the destination is truly remote.
A Yacht owner needs to tread carefully when recruiting chefs for charter yachts; Their training and experience is important, but they also need to work harmoniously with the owner, captain and crew. An owner may wish to provide training opportunities so his chef can keep abreast of the latest trends, and even visits to the latest 'hot' restaurants.
The perfect superyacht chef has a day-by-day awareness of diners' tastes and the flair to respond to this, an ability to embrace the culinary traditions of different countries, not to mention the restrictions of many diets, and, of course, the creative talent to translate the finest, freshest ingredients into mouth-watering works of art.

Miriam Cain (charter broker super- and megayachts)
Plaats reactie