Pagina 1 van 1
Stoofperen.
Geplaatst: 19 dec 2009, 14:28
door VvG
Damens en Heren,
Wie weet er nog een leuk recept om stoofperen te maken,
wat ik altijd gedaan heb is wijn,suiker,sinaasappels,kruidnagel,laurier, en kaneelstokjes.
Zijn er nog andere ideen??
Alvast bedankt!
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 19 dec 2009, 14:30
door Marielle
op het werk hebben we een dessert van stoofperen
stoofperen mousse- stoofperen gegratineerd met kaneel sabayon en specerijenijs erg lekker!
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 19 dec 2009, 15:49
door Leo
wij vullen ze al 15 jaar hier met pistach spijs....heerlijk.
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 19 dec 2009, 19:50
door Milou
In een taartje met frangipane, siroop van specerijen en een lekker ijs erbij mmmmmm

Ijs van stoofpeer...
Stoofpeertjes in combinatie met bastogne koekjes kan ook er lekker zijn (bijv. parfait)

Re: Stoofperen.
Geplaatst: 20 dec 2009, 11:37
door Pinxo
traditioneel gestoorde Stoofpeer met witte chocolademousse, goddelijk!!
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 20 dec 2009, 12:26
door Xavier
Pinxo schreef:traditioneel gestoorde Stoofpeer , goddelijk!!
ja! die zijn té gek!

Re: Stoofperen.
Geplaatst: 20 dec 2009, 13:49
door cyrano
Pinxo schreef:traditioneel gestoorde Stoofpeer met witte chocolademousse, goddelijk!!
Dat recept moet je me eens bezorgen

Re: Stoofperen.
Geplaatst: 20 dec 2009, 14:19
door VvG
En hoe moet ik die gestoofde stoofperen zien dan?
Afgedekt in een pannetje met rode/witte wijn + smaakmakers?
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 21 dec 2009, 14:19
door Pinxo
Traditioneel gestoofd dus
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 21 dec 2009, 19:32
door jeroenbr
clafoutis met stoofpeer, parfait muscatel/laurier, sabayon van rode wijn
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 18 okt 2010, 19:14
door luukey97
probeer eens bij je basisrecept wat honing toe te voegen en wat sinaasappelcestes.. krijgt de wijn ( en dus de peertjes) een lekkere volle smaak van..
ik heb nog een goed recept voor een perfecte witte chocolademousse.. al heel vaak gemaakt en echt een topper, je moet alleen wel glucosestroop in huis hebben.
- 500 gr. witte chocolade
- 230 gr. glucosestroop
- 1 dl. water
- 2 blaadjes gelatine (lange)
- 1 liter room
(als je nog niet bekend bent met het bereiden met glucosestroop);
glucosestroop opzetten met 1dl. water, als hij kookt en de glucosestroop is opgelost meng je de gelatine erdoorheen, en dit gooi je op de chocolade (als het mengsel temperatuur van ong 80/90 graden heeft. goed met een garde roeren totdat de chocolade en het mengsel een homogene massa zijn, kamertemperatuur laten komen. de rest lijkt me duidelijk.
hoop dat je er wat aan hebt? ik hoor het wel
Re: Stoofperen.
Geplaatst: 22 okt 2010, 09:17
door bernard
Een ouderwetse tip voor stoofpeertjes. Schillen, bestrooien met suiker en een nacht laten staan voor je ze kookt, ze worden dan roder. Wantrouwig als ik ben over alles wat ik niet begrijp, heb ik gekeken of het waar is. En het klopt.
De aanleiding is dat ik binnenkort stoofpeertjes als garnituur wil geven bij een reegoulash. Ik heb de proef op de som genomen, een paar peertjes een nacht in de suiker, een paar meteen opgezet. Verder heel eenvoudig alleen een pijpje kaneel en net onder water, geen wijn of sap, geen extra suiker.
En inderdaad na 3 uur waren de voorgesuikerde peertjes wat mooier rood. En het kleine beetje suiker heb je toch wel nodig voor de smaak. Johannes van Dam schrijft dat stoofpeertjes als bijgerecht zonder suiker gekookt moeten, maar dat is mij net iets te wrang. Met het beetje suiker was het stroeve eraf en leken ze wel iets aromatischer.