Wagyu vet
Geplaatst: 17 sep 2009, 22:53
Wagyu is ontzettend lekker, en ook het vet ervan.
Het vet van wagyu bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
Ter vergelijking, bevat een wagyu entrecote minder cholesterol dan een kippenborst.
Nu is er sinds zeer kort "wagyu vet " in de handel in NL.
Dit vet wordt gesmolten in Belgie .
Met dit vet kun je natuurlijk heel veel: frituren , bakken, monteren en ook voor je confit. En waarschijnlijk nog heel veel meer.
Het is vet , en vet is lekker, maar wagyu vet is ongelovelijk lekker.
Ik heb het verkregen via Vermaning.
Zijn er al meer die er mee hebben gewerkt...en dan met name het vet?


Het vet van wagyu bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
Ter vergelijking, bevat een wagyu entrecote minder cholesterol dan een kippenborst.
Nu is er sinds zeer kort "wagyu vet " in de handel in NL.
Dit vet wordt gesmolten in Belgie .
Met dit vet kun je natuurlijk heel veel: frituren , bakken, monteren en ook voor je confit. En waarschijnlijk nog heel veel meer.
Het is vet , en vet is lekker, maar wagyu vet is ongelovelijk lekker.
Ik heb het verkregen via Vermaning.
Zijn er al meer die er mee hebben gewerkt...en dan met name het vet?

