Pagina 1 van 1

Wagyu vet

Geplaatst: 17 sep 2009, 22:53
door Cees
Wagyu is ontzettend lekker, en ook het vet ervan.
Het vet van wagyu bevat veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren.
Ter vergelijking, bevat een wagyu entrecote minder cholesterol dan een kippenborst.

Nu is er sinds zeer kort "wagyu vet " in de handel in NL.
Dit vet wordt gesmolten in Belgie .

Met dit vet kun je natuurlijk heel veel: frituren , bakken, monteren en ook voor je confit. En waarschijnlijk nog heel veel meer.
Het is vet , en vet is lekker, maar wagyu vet is ongelovelijk lekker.

Ik heb het verkregen via Vermaning.

Zijn er al meer die er mee hebben gewerkt...en dan met name het vet?

Afbeelding

Afbeelding

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 17 sep 2009, 23:05
door jeroenbr
10kg, kosten?

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 17 sep 2009, 23:06
door Cees
Oh ja, de prijs die betaald is: 10 euro per KG....Dus doosje 10 KG 100 euro.
Ik zal nog wat meer info verkrijgen over dit product , en zal ik z.s.m mogelijk posten.

Edit: zag dat er al een vraag was naar de prijs...je was me te snel af, dus bij deze :)

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 18 sep 2009, 15:14
door Leo
op kamer temperatuur is het gewoon hard?

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 19 sep 2009, 08:46
door Cees
Leo schreef:op kamer temperatuur is het gewoon hard?
Hij komt regel recht uit de koelkast :)

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 22 sep 2009, 22:23
door Cees
Nog wat extra informatie:

Het Vet is afkomstig van volbloed wagyu.

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 28 jan 2010, 15:35
door grootje
laat het vet op kamer temperatuur komen en klop het luchtig net als boter. Smeer dit eens op een vers geroosterde broodje, klein beetje grof zeezout en peper!!! Echt helemaal top!

Lijkt net op een biefstuk met brood.

Eet smakelijk!!

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 05 feb 2010, 01:18
door DarwinAwards
Heeft het bij bijv frituren veel invloed op de smaak?

Re: Wagyu vet

Geplaatst: 22 feb 2010, 15:21
door robertW
Ik denk van wel, als je het vlees braad proef en ruik je het ook aan je jus.

Maar wat ik dan eigenlijk zou willen vragen wat wil je erin frituren?
vind het leuk om daar een idee van te krijgen.