Pagina 1 van 1

Een hele goeie dag allemaal,

Geplaatst: 27 jul 2009, 21:31
door zeegroenteboer
Ik ben Erwin en ik ben hier voor het eerst.
Mijn beroep is tuinder en ben me aan het verdiepen in alle soorten eetbare planten die in de zee groeien.
Omdat ik van plan ben deze "zeegroente" op grotere schaal te gaan telen zou ik graag willen weten wat de vraag is uit de keuken.
Ik roep jullie dan ook op om kenbaar te maken wat er zoal gebruikt wordt op dit gebied.
Wat ik tot nu toe "boven water" heb gehaald is; strandbiet, lamsoor, zeekool, zeekraal, zeesla, zeevenkel, zeeaster, zeewier(kombu,wakam,nori
aram,hiziki en dulse)
Wie heeft er ervaring mee??
Ik wacht het af, mvg. Erwin

Re: Een hele goeie dag allemaal,

Geplaatst: 28 jul 2009, 14:47
door marcin
welkom

wat je voorstelt vind ik heel interressant en ik werk er ook graag mee, eigenlijk alle producten die je noemt (op strandbiet na, die ken ikniet) gebruik ik regelmatig,

maar vooral de zeewieren is moeilijk vers aan te komen,

zeekraal, lamsoor is geen probleem, ben benieuwd hoe je het op de markt gaat brengen

Re: Een hele goeie dag allemaal,

Geplaatst: 28 jul 2009, 23:21
door jeroenbr
zeekraal en lamsoren groeien toch niet "onder" water?
En zeeaster is toch een andere benaming voor "lamsoren" ?

Re: Een hele goeie dag allemaal,

Geplaatst: 09 sep 2009, 07:55
door kris vandorpe
Beste Marcin

Ik verkoop al enige tijd de eetbare zeewieren in verse -gedroogde en poedervorm.
We hebben elkaar gesproken op Flemisch Primitives ( je stond bij Mattias ) surf anders gerust aans naar onze site daar zal je alvast wat meer info vinden.
www.ali-import.be

groeten
Kris Vandorpe