Pagina 1 van 1
Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 14 jul 2009, 18:31
door Cees
Een experimentele Duitse kok blies per ongeluk zijn beide handen op .Hij probeerde een nieuw gerecht te creëren met vloeibare stikstof.
De 24-jarige man uit stahnsdorf (vlakbij Berlijn) Had wat vloeibare stikstof gekregen om een recept te proberen die hij had meegenomen van zijn moleculaire school die wetenschappelijke processen beoogden voor de gastronomie.
Volgens de krant " Berliner Morgenpost" was er een enorme explosie.
Hij was gelijk 1 hand kwijt. Omdat de schade aan zijn andere hand desastreus was, werd de andere hand alsnog geamputeerd.
Het gebeurde in het huis van zijn vriendin haar moeder. Met grote spoed werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De toestand werd omschreven als levensbedreigend en zit nog aan de kunstmatige beademing.
Hij beweerde dat hij een gasaansteker probeerde te vullen, maar zijn vriendin zei dat hij een bus stikstof aan het legen was.
Strafrechtelijke onderzoekers hebben nog naar overblijfselen gezocht en kwamen delen tegen van een stikstof kolf, stukjes kleding,vlees en stukjes huid.
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 15 jul 2009, 12:10
door Leo
stikstof
ben wel benieuwd naar dat recept.

Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 15 jul 2009, 13:58
door lowie
Vloeibare stikstof is geen speelgoed !!!
Het verwonderd me dat er nog zo weinig ongevallen er mee gebeuren, de bedrijven die vloeibare stikstof gebruiken om snel in te vriezen die houden enorme veiligheidsnormen aan, en de kok die doet het maar bij wijze van spreken losjes met de handen ongelooflijk !!
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 15 jul 2009, 14:00
door KNL
het al mee naar huis nemen vind ik al een beetje risicovol...?
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 15 jul 2009, 22:38
door Leo
Ja..beetje lastig te vervoeren..

Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 18 jul 2009, 01:07
door jeroenbr
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 20 jul 2009, 08:51
door sous
Een ding is zeker, hij zal t nooit meer doen...
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 20 jul 2009, 09:30
door KNL
sous schreef:Een ding is zeker, hij zal t nooit meer kunnen doen...
achja, gewoon voorzichtig zijn
Re: Duitser handjes kwijt na moleculaire gastronomie
Geplaatst: 23 jul 2009, 22:29
door Leo
Der bei einer Explosion am Wochenende in Stahnsdorf lebensgefährlich verletzte 24-Jährige ist aus dem künstlichen Koma erwacht. «Der Patient atmet erfreulicherweise wieder selbstständig und ist ansprechbar», sagte Andreas Eisenschenk, Chefarzt des Unfallkrankenhauses Marzahn, am Mittwoch auf ddp-Anfrage. Durch eine Operation hatte die linke Hand des Koches gerettet werden können, am rechten Arm verlor der 24-jährige die Hand. Der Mann hatte mit einer mit flüssigem Stickstoff gefüllten Druckgasflasche hantiert. Zunächst war berichtet worden, dass der Mann bei dem Unfall beide Hände verloren habe.
Hij lag dus zelfs in coma, zijn linker hand is gered.
«Die linke Hand des Patienten sieht gut aus», sagte Eisenschenk. Er gehe davon aus, dass die Funktion nach der schweren Verletzung nicht wieder so werde, wie sie einmal war, aber 50 bis 60 Prozent der ursprünglichen Leistungsfähigkeit könnten erreicht werden. Nach Eisenschenks Worten wird der Mann derzeit von Psychologen betreut. Der Patient muss nach Einschätzung des Mediziners «noch Wochen bis Monate» in der Klinik bleiben. Es seien noch weitere Operationen notwendig, fügte Eisenschenk hinzu.
Der Koch hatte den Ermittlungen der Polizei zufolge im Badezimmer mit flüssigem Stickstoff für ein Rezept aus der sogenannten Molekularküche hantiert. Dabei kam es zu der Explosion, durch die das Bad komplett ausbrannte. Die Molekularküche verwendet neben üblichen Küchentechniken experimentell auch Techniken aus der Chemie, um Gerichte mit neuartigen Eigenschaften zu kreieren.
Einem Bericht der «Märkischen Allgemeinen» (Mittwochausgabe) zufolge soll der Koch den Stickstoff in dem Potsdamer Restaurant, in der er arbeitete, gestohlen haben. Auch dort wird er für Gerichte der Molekularküche verwendet.
Hij het spul dus gestolen uit zijn restaurant.
© ddp
