Pagina 1 van 1

Pastry Chefs

Geplaatst: 13 dec 2005, 16:19
door Koert Schuring
Beste Chefs!

Momenteel veel mogelijkheden voor al jullie pattiserie specialisten!

Opties:
Sheraton in California, chef de partie (visum betaald door hotel)
5* hotel 1 Michelin ster, London chef de Partie
5* hotel London, Executive Pastry chef (team van 6)

Daarnaast nog vele opties voor andere specialisten, 3* Michelin?? beste restaurant van de wereld zoekt Chef de parties.

Dus kijk je verder dan Nederland, bel of mail mij even,

Groeten

Koert
koert@hrc-international.nl
043 351 0070

Geplaatst: 13 dec 2005, 19:06
door Pascal
Koert, Ik ben momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zal je in de loop van de avond effe bellen.

Pascal

Geplaatst: 14 dec 2005, 01:17
door Leo
Klinkt goed Pascal!

houd ons op de hoogte!

Geplaatst: 14 dec 2005, 09:17
door Koert Schuring
Hoi Pascal,

Je kan mij gedurende de dag bereiken op het telefoon nummer wat ik gaf, dit is op kantoor. Mail anders even, dan kunnen we snel kijken wat de mogelijkheden zijn!

Kan vast en zeker iets moois uitkomen!!

Greetz

Koert

Geplaatst: 15 dec 2005, 01:09
door Leo
kan je niet eens goed beschrijven hoe het precies allemaal werkt??

Geplaatst: 15 dec 2005, 09:42
door Koert Schuring
Hey Leo,

Natuurlijk kan ik dat:

HRC International is een internationale uitwisselings en werving & selectie organisatie. Wij bemiddelen hospitality experts met een internationale move.

Voor Engeland geldt het volgende;
Naar aanleiding van cv en informatief gesprek neem ik contact op met hotel/restaurants welke aansluiten bij de wensen en professionele achtergrond van de persoon in kwestie. Op het moment dat er vanuit het hotel/restaurant interesse ontstaat regel ik de interviews met het hotel (hetzij telefonisch dan wel persoonlijk gesprek).

Naar aanleiding van deze gesprekken neemt een hotel/restaurant een beslissing over een eventuele aanname dan wel afwijzing.

Voor Amerika;
Wederom een gesprek in Maastricht. Meer gedetailleerd, naar aanleiding van dit gesprek bekijken wij welke openstaande vacatures wij hebben die aansluiten bij de wensen en professionele achtergrond van de persoon. Een aanbod wordt verstuurd, indien geinteresseerd, gaat de cv naar het hotel. Na een interview met het hotel, word een definitieve beslissing genomen.
HRC vraagt het visum samen met de kandidaat aan, hier zijn kosten aan verbonden aangezien er verplicht een verzekeringspakket afgesloten moet worden (totale kosten €950). Het hotel betaald voor het visum (a US$1000,-).

HRC helpt verder met alle overage zaken die je tegen komt, zoals huisvesting, sofi nummer aanvragen, en alle andere voorkomende zaken. Naast deze bemiddeling kunnen wij elke kandidaat verzekeren, hier zijn echter kosten aan verbonden (€50 per maand, vooruit te betalen voor minimaal een jaar).

Profiel van hotel/restaurants, alles varierend van een standard 3* hotel tot 3 Michelin sterren restaurants. Momenteel zit b.v. Francois Geurds bij de Fat Duck (Heston Blumenthal 3* Michelin, beste restaurant van de wereld) in London. Daarnaast een aantal koks in grote internationale keten hotels in Amerika (bv Sheraton San Diego, Westin Boston etc).

Bij een directe reactie naar mij toe, kan ik altijd telefonisch nadere informatie geven, zeker richting Amerika zijn er een aantal criteria ivm met het visum. Onze website hrc-international.com geeft ook heel veel informatie weer.

Dus bij vragen mail mij of bel mij maar!

Geplaatst: 16 dec 2005, 02:28
door Leo
Ok..
Wat zijn de punten kwa visum?

En ..ok..
Maar., waarom zou "stel" dat ik zo iets zou willen, het via jullie doen?
En als bedrijf.. The Fat Duck, daar zouden denk ik wel een hele hoop mensen willen werken......

Wat maakt jullie zo speciaal?

Geplaatst: 16 dec 2005, 09:50
door Koert Schuring
Visum voor Amerika,
  • - Tussen de 18-35 jaar oud
    - Opleiding geraleerd aan de hotellerie (SVH, MHS, HHS, etc)
    - Relevante ervaring
    - Engels kunnen spreken
    - Maximum positie in Amerika is Sous chef, kandidaten kunnen dan ook niet al jaren als executive chef hebben gwerkt, omdat het visum dit niet ondersteund
Wat maakt ons uniek; we beschikken over een heel breed aantal contacten, wij richten ons helemaal niet op de Nederlands markt. Wij assisteren niet alleen in banen, wij assisteren met een vervolg aan een carriere, het houdt niet op naar deze ene job, wij kijken verder en denken mee met je ambities. We assisteren met visum, verzekering, huisvesting, social security number aanvragen, etc etc. Een totaal pakket gericht op de persoon,

Fat Duck is errug populair, heel veel eigen aanmeldingen; omdat wij een goede relatie met hun hebben, kunnen wij een duidelijk beeld scheppen van de werkzaamheden en hebben we inzicht in wat zij in een chef zoeken. Is namelijk niet voor iedereen weggelegd! Daarnaast hebben wij onze sporen verdiend en vaak dus een streepje voor. Wij zorgen er ook voor samen met een kandidaat dat er een geschikte representatieve cv naar toe gaat, waarmee de kansen op een gesprek enorm toe nemen.

Terry gaf een aantal sollicitatie tips, deze zijn uiteraard erg zinvol op het moment dat een gesprek plaats vind. Hier ligt onze kracht.

Ik ben wel eerlijk genoeg om te zeggen dat wij natuurlijk in de kern een werving en selectie bureau zijn, maar wij kijken absoluut verder dan een " plaatsing". Daar komt bij dat wij allemaal een horeca achtergrond hebben en een duidelijk beeld hebben van wat belangrijk is of kan zijn!

Hoop dat dit het een en ander duidelijk maakt!

groeten uit Mestreech!

Geplaatst: 16 dec 2005, 13:30
door Leo
Ok..dat is dus duidelijk..

Wel heel gaaf. Is het zo dat de kosten voor alles betaald wordt door het hotel / restaurant?

Ik weet dat je als kok ook bij de the Fat Duck ook stage kan lopen,
1 maand. Maar als jullie iemand willen plaatsen, wat zou hij of zij dan moeten doen om daar te kunnen werken?
Ook speciale chemische kennis? of gewoon puur kei hard moeten werken?

Geplaatst: 16 dec 2005, 13:36
door Koert Schuring
Stage bij de Fat duck is onbetaald dus vaak erg lastig, ook omdat er geen huisvesting word geregeld.
Om er tu kunnen werken, moet je inderdaad KEI hard werken en Michelin ervaring hebben. Daarnaast moet je er tegen kunnen om op een hele kleine ruimte met heeeeel veel man te werken... Chemische kennis is niet nodig, daar hebben ze een speciaal team voor.

Eigenlijk is het heel erg afhankelijk van wat en waar je hebt gewerkt, dus wederom een cv is dan handig...

Het hotel betaald het visum, en een gedeelte verzekeringen, jijzelf (net als in Nederland) bent verantoordelijk voor een gedeelte hiervan. Dit is 50 euro per maand, welke voor uitbetaald moeten worden, ivm met visum. Voor engeland heb je de keuze om de verzekering te nemen is dus geen must.

Mocht je hele specifieke vragen hebben kan je altijd even bellen, normaliter ben ik goed te bereiken, 043 351 0070

Geplaatst: 19 dec 2005, 08:14
door Leo
Voorlopig hoef ik je nog niet te bellen...

Maar het altijd goed om te weten wat er aan de hand is... :D

Zijn er nog meer van die super bedrijven waar jullie zaken mee doen?

Geplaatst: 19 dec 2005, 09:35
door Koert Schuring
In Amerika werken we met (deze komen wellicht niet heel bekend over)

Joel, Atlanta, chef Joel Antunes
Seegers, Atlant, Chef Gunter Seeger
Twin Farms, Vermont, Chef Neil Wigglesworth
Chez Panisse, Alice Waters, California

UK,
Savoy, Dorchester, Charlton House & the Mulberry Restaurant. Fat Duck,

Dat is ongeveer de scope, al deze zijn vergelijkbaar met of hebben een Michelin ster, daarnaast ook nog "reguliere" jobs natuurlijk. Momenteel ben ik zelf bezig om Waterside Inn, en Le Manoir erbij te krijgen. Das nog even afwachten!

Wellicht in de toekomst kan ik daadwerkelijk iets voor je betekenen, het principe van ons is eigenlijk gewoon, vertel me wat je zoekt en ik ga het proberen te vinden. Dus ook wanneer iemand wil overstappen van kleine exlcusieve restaurants, naar groter management positie, wil ik dat helemaal proberen!

Als je nog vragen hebt of meer wil weten, wacht ik de posts gewoon af!

Groeten uit Maastricht.