Pagina 1 van 1
Visbestek
Geplaatst: 08 jun 2009, 06:59
door Cees Timmerman
Wat ik vaak irritant vindt is visbestek.
Krijg je een mooi stukje zacht gegaarde zeeduivel (volgens mij uit de ronor) zit je met zo'n mes dat lijkt op een lepel, moeilijk moeilijk, een mes dat niet snijdt. Hebben jullie die ervaring ook, of ben ik lomp, onhandig en wars van etiquette?
Re: Visbestek
Geplaatst: 08 jun 2009, 07:43
door Maurits
Soms is visbestek errug onhandig, zeker als vis bijvoorbeeld met hele asperges wordt geserveerd. Maar het schijnt wel weer dat die met de handen gegeten mogen worden volgens de etiquette....
Re: Visbestek
Geplaatst: 08 jun 2009, 07:47
door Leo
cees, je bent onhandig.
maar je hebt gelijk dat visbestek niet altijd handig is.
Re: Visbestek
Geplaatst: 08 jun 2009, 12:08
door Airborne101
ik kreeg een boek mee van een kok bij mijn werk,
gister zat ik daar in te lezen en toevallig kwam ik wat dingen over visbestek tegen.
het bestek is bot omdat je anders in het graat zit te snijden,
en je hebt toch niet zo'n scherp mes nodig omdat de structuur van de vis zacht is.
mvg Dion
Re: Visbestek
Geplaatst: 08 jun 2009, 15:24
door jeroenbr
Ik heb al vaak genoeg ander bestek gebruikt, en later gevraagt om nieuw bestek

Ik vind over het algemeen een vis mesje helemaal niks.
Re: Visbestek
Geplaatst: 11 jun 2009, 11:11
door Bchef1
zoals boven gezegd: visbestek alleen bij vis op de graat, sole meuniere ofzo (en dan nog liever niet)
verder oprotten met dat kinderbestek.
ik vraag ook steevast om gewoon bestek als mijn visje is gefileerd.
dan maar lomp