Pagina 1 van 1

Griet

Geplaatst: 08 mei 2009, 21:55
door Leo
Griet
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Rendement
3.62 Kg vuil (€11,50) de kilo
1.5 kg filet met vel.
1,35 kg filet zonder vel
380 gram kuit
in de kop zat nog 100 gram gaar vlees.
37% houd je filet over. Best aardig
Jammer van het kuit. Morgen maar kuit koekjes van maken.

Re: Griet

Geplaatst: 08 mei 2009, 21:58
door jeroenbr
Waarom worden vissen met kuit, gevangen en geleverd? Om dat jij het bestelt, of door een fout? Meestal smaken vissen met kuit toch minder?
Ook is het misschien leuk (aangezien het warenkennis is) om erbij te plaatsen hoe het smaak, waarmee kan je het vergelijken? En of er ook alternatieven zijn.
Groet!

Re: Griet

Geplaatst: 08 mei 2009, 22:47
door Cees
Ontzettend lekkere vis!
Kuitkoekjes? Lijkt me leuk...wil je het recept daarvan eens delen? Anders mischien via PM?

Re: Griet

Geplaatst: 09 mei 2009, 09:20
door Leo
Recept heb ik niet echt. Gewoon mixen met een beetje bloem en bakken. (zal wel een poffertjes pan proberen).

Re: Griet

Geplaatst: 09 mei 2009, 20:40
door Kees Dijkstra
jeroenbr schreef: Ook is het misschien leuk (aangezien het warenkennis is) om erbij te plaatsen hoe het smaak, waarmee kan je het vergelijken? En of er ook alternatieven zijn.
Groet!
Hele zachte vis smaak met een losse structuur.
Gepocheerd op een lage temperatuur vind ik ze het beste tot zijn recht komen, niet te veel aan toevoegen.

Alternatieven maar die zijn ook prijzig:
Heilbot
Tarbot

Ik ben benieuwd naar de kuit koekjes

Re: Griet

Geplaatst: 09 mei 2009, 22:44
door Leo
kuitkoekjes zijn gelukt. We maakten ze "vroeger"mij de Oude Rosmolen.
Heb de kuit gemixt met bloem en 2 eitjes. Daarna in matjes (flexipan) kort gegaard in de steamer op 70 graden.
Daarna ingevroren en daarna uit de matjes gehaald.
Daarna ontdooid (semi) gebakken in geklaarde boter.
Gaat perfect.

Daarna met cocktail saus gegeten.
niet iedereen vond het lekker. Kan ik wel in komen. Maar, het is wel lekkerder te maken. beetje creme friach etc.

Waar het mij om ging, is dat je veel kan weg gooien, maar je kan ook veel gebruiken.
(zal, morgen wat foto's posten)

Re: Griet

Geplaatst: 09 mei 2009, 22:59
door Cees
Leo schreef:kuitkoekjes zijn gelukt. We maakten ze "vroeger"mij de Oude Rosmolen.
Heb de kuit gemixt met bloem en 2 eitjes. Daarna in matjes (flexipan) kort gegaard in de steamer op 70 graden.
Daarna ingevroren en daarna uit de matjes gehaald.
Daarna ontdooid (semi) gebakken in geklaarde boter.
Gaat perfect.

Daarna met cocktail saus gegeten.
niet iedereen vond het lekker. Kan ik wel in komen. Maar, het is wel lekkerder te maken. beetje creme friach etc.

Waar het mij om ging, is dat je veel kan weg gooien, maar je kan ook veel gebruiken.
(zal, morgen wat foto's posten)

Top! Zal ook eens stoeien... bedankt voor de tips :)

Re: Griet

Geplaatst: 10 mei 2009, 07:15
door Kees Dijkstra
Misschien een idee:

aardappelkruim
hele eieren
bloem
peper
zout
crème frÎache
gehakte kruiden

een soort belinie beslag van maken en je gewassen kuit er door spatelen
bakken in geclariveerde boter, niet te heet.

Re: Griet

Geplaatst: 10 mei 2009, 09:49
door Leo
AfbeeldingAfbeelding
AfbeeldingAfbeelding

Re: Griet

Geplaatst: 10 mei 2009, 20:28
door jeroenbr
Kan het ook met zalm kuit? (om te proberen)

Re: Griet

Geplaatst: 10 mei 2009, 21:58
door Leo
lijkt me wel. Alleen..ik zie eigenlijk nooit kuit bij de zalmen,omdat die al gestript zijn.
maar..als jij ze wel hebt..probeer het !

Re: Griet

Geplaatst: 10 mei 2009, 22:01
door jeroenbr
Leo schreef:lijkt me wel. Alleen..ik zie eigenlijk nooit kuit bij de zalmen,omdat die al gestript zijn.
maar..als jij ze wel hebt..probeer het !
ik bedoel die potjes .. met oranje/zwart kuit

Re: Griet

Geplaatst: 11 mei 2009, 07:55
door Leo
Oh.. :D

geen flauw idee!

Re: Griet

Geplaatst: 11 mei 2009, 12:49
door jeroenbr
Die zijn wel veel dikker ... smaak is niet top. Maar lijkt wel leuk als je zwart/oranje mixed :P
Nja morgen maar eens proberen, kijken of het wat is.