Pagina 1 van 1

pompoensoep

Geplaatst: 09 mar 2009, 10:57
door Maurits
Ik zag weer pompoensoep voorbij komen...

Wat vinden jullie daar nou van?

Ik heb een persoonlijk probleem met pompoensoep in restaurants :P . Ik vind bijna in alle gevallen bereidingen van pompoensoep niet naar pompoen smaken. Vaak smaakt het naar kruiden (kaneel en gember zijn favoriet), andere ingredienten (wortel, prei) of naar een fond die als basis diende. Wordt het alleen maar gebruikt voor de kleur en textuur, en omdat het goedkoop is?

Re: pompoensoep

Geplaatst: 09 mar 2009, 11:27
door chef-dave
Ik denk dat het vooral de manier van bereiden is dat het geheim is van een goede pompoensoep. pompoen is nu eenmaal wat flets van smaak maar dit kan men mits een weinig suiker en de juiste kruiden oppimpen zonder afbreuk te doen aan de smaak. Ik begrijp jou gevoel en deel dit dan ook gedeeltelijk.

Re: pompoensoep

Geplaatst: 09 mar 2009, 16:07
door Leo
met bitterkoekjes vind ik het wel lekker.
Drogen en malen. Dan de soep er mee "binden"