Pagina 1 van 1
DeliCees
Geplaatst: 17 nov 2008, 12:49
door Maurits
Mijn vriendin heeft afgelopen zaterdag gegeten bij DeliCees, en ze was zo enthousiast over het eten en gastvrouwschap dat ik even - namens mijn vriendin natuurlijk - het menu van de avond met jullie deel:
1. salade met geb. coquille, culatelloham, zoete tomaatjes (Provence), zoetzuur van koolrabi met saffraan, truffeldressing. Wijn: Bulle de Blanquette
2. op de graat gebakken tong, gr. asperge, puree van paarse oerwortel, gevogeltje jus met dragon. Wijn: Ollieux Romanis, Corbières
3. gebraden kalfsribeye (gascognekalf), pommes ratte, haricots verts, compôte rode ui, jus met sweet-belly-bacon en sjalotjes. Wijn: Rosso Piceno
4. veel! chocolataartje: bodem choco + bretonse koekjes met mousse Valrhona, creme Tahitivanille en passievrucht, tarte tatin, pistacheijs, bavarois van rozebottel in kokertje, witte choco, nougatine glacee met frambozen compôte, chocomousse van chocomili (Valrhona)
Re: DeliCees
Geplaatst: 17 nov 2008, 15:55
door Leo
Leuk!
Re: DeliCees
Geplaatst: 18 nov 2008, 23:20
door Cees
Ook maar eens heen zo te lezen

Re: DeliCees
Geplaatst: 17 aug 2009, 11:04
door lesley
woensdag hier gegeten, was super heerlijke salade met mulfilet vooraf. daana gebakken zeebaars, als derde gang stukje tarbot. als hoofdgerecht 3 soorten kalf haas, ribeye, rollade echt super zacht. toen nog extra een mooi samengesteld bordje kaas. als afsluiting een smaakvol dessert, dus super zeker voor deze prijs die ze hier vragen.
Re: DeliCees
Geplaatst: 12 sep 2009, 00:23
door Leo
Net gegeten bij Delicees te Dordrecht

langoustine, met verschillende smaken en structuren van biet. Heerlijk, topgerecht

wilde zeebaars, met zoete italiaanse tomaatjes...ook top

zeeduivel, met vergeten groente

kalfsvlees, met groene asperge en artisjok.

bordje kaas met heerlijke vijgen

wijngaard perzik als uitzondering....

heerlijk dessert.
dit alles met begeleidende wijnen was een zeer fijne avond.
Re: DeliCees
Geplaatst: 12 sep 2009, 14:16
door Cees Timmerman
Leuke fotoos, bedankt.
Best aardige kwaliteit trouwens ondanks het nuttigen van 2 flessen Krug champagne, 1fles Corton Charlemagne, 2 flessen Mouton en een fles chateau d'Yquem en niet te vergeten die 75 jaar oude grappa. Wat een vaste hand. Respect.
Re: DeliCees
Geplaatst: 13 sep 2009, 19:07
door Maurits
Dat ziet er heerlijk uit. Is het kalfsvlees van Lindehoff?
Re: DeliCees
Geplaatst: 13 sep 2009, 19:37
door Cees Timmerman
Yep, haas en sukade (en ook de botten voor de jus

).
Re: DeliCees
Geplaatst: 14 sep 2009, 07:55
door Maurits
Het Lindenhoff heeft goed spul, ik denk dat ik er maar weer voor ga omrijden. Ik vind het nl heel lastig goed rundvlees te krijgen in mijn regio. Over het algemeen vind ik NLs rundvlees matig. Te mager, en ongerijpt.
Re: DeliCees
Geplaatst: 14 dec 2009, 12:28
door Marielle
gister bij delicees gegeten,
super!! erg leuke zaak,heerlijk gegeten,goede bediening, vond het helemaal top
voorgerecht: couille met zeeduivel truffeldressing,komkommergelei
tussen: gebakken zonnevis met...( sorry cees je moet me even helpen!)
hoofd: hert met oerwortelmousseline,aardappel en cepes jus
dessert: chocolade taart,bramen, citroen bergamot creme, pistash en ijs van appel
voor koffie hadden we geen tijd meer,maar het was erg goed! we komen zeker vaker langs cees en ester!! super!