Pagina 1 van 1

Metil

Geplaatst: 11 jul 2008, 14:44
door m.deleeuw
Zou iemand mij kunnen helpen met een recept of toepassing van Metil.

ik hoor namelijk dat je produkten in kunt paneren met het resultaat dat het product krokanter wordt.
maar ik heb het geprobeerd, maar helaas zonder resultaat.

of Coquilles erin drukken en dan bakken voor een ultiem bak resultaat. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Gr Marcel

Re: Metil

Geplaatst: 12 jul 2008, 00:27
door Pluter
He du!!

gewoon een kruidenkorst maken, maar dan metil oplossing ipv boter. Prachtig, en vooral ook kneedbaar/werkbaar/niet uitlopend resultaat, maar (wederom!!)minder lekker dan een goeie klassieke variant.

Wellicht kan je het "afval" van geklaarde boter in je Metil oplossing verwerken om toch nog wat smaak/body mee te pakken.

Hopelijk zijn hier mensen met wat subtielere tips...

Greetz.

Re: Metil

Geplaatst: 14 jul 2008, 08:19
door Emiel
Je kunt er toch je dorure mee vervangen?

Re: Metil

Geplaatst: 05 sep 2008, 12:09
door Pascal van Loon
Hee Marcel,

Ook mooi om er Tagliatelle van te maken..

Ik maak het met sesam olie en metil (basis) goed mengen zodat de olie opgenomen wordt. evt. fijne sesam aan toevoegen en dan in een spuitflesje stoppen (let wel dat je sesam door het tuitje gaat)

Ik serveer het met een "japans" soepje... soep heet inschenken en dan aan tafel al la minute je massa inspuiten, in de soep gaat het "stollen" (als de soep te koud is vloeit hij helemaal uit, dus let op de temperatuuur)

Succes..
Pascal (ps wanneer kom je een x langs hier?? )