
fotobron; koksforum.nl
Kristalzout uit de Himalaya is ontstaan door het uitdrogen van de Oerzee gedurende honderden miljoenen jaren. De zonne-energie, die hiervoor nodig was is in elke atomaire bouwsteen van het zoutkristal als biofotonen opgeslagen. Bovendien bevat het kristal alle in de natuur voorkomende elementen – mineralen - in hoeveelheden die met ons lichaamsvocht overeen zouden stemmen, indien wij ons lichaam op ideale wijze zouden voeden.
Deze mineralen zijn van een dusdanig formaat, dat ze zonder meer in onze lichaamscellen opgenomen kunnen worden: ze zijn ‘organisch’. In water opgelost komen deze mineralen vrij, klaar voor gebruik, tezamen met de opgeslagen zonne-energie. Door dagelijks een weinig van deze zoutoplossing (‘sole’ genoemd) tot ons te nemen ontstaat weer de oorspronkelijke vochthuishouding in de cellen, zoals aanwezig voordat de mens van het natuurlijke pad afweek. Hierdoor scheppen we in onszelf de conditie om ons lichaam grondig te reinigen, kunnen de lichaamscellen zich herstellen, worden alle levensprocessen ondersteund en vindt heropbouw van ons lichaam plaats: een groot aantal ‘beschavingsziektes’ kunnen op termijn verdwijnen en we worden vitaler en gezonder.
Geraffineerd zout, keukenzout – ook zeezout - levert geen enkele positieve bijdrage aan ons functioneren omdat het te grofstoffelijk is geworden door het raffinageproces en zo niet meer opneembaar is in onze cellen. Zout wordt trouwens zo geraffineerd omdat de chemische industrie een onverzadigbare behoefte aan de zuivere stof NaCl heeft voor tal van chemische processen: het gebruik als keukenzout is maar absolute bijzaak. Echter het lichaam ervaart dit zout als gif – onnatuurlijk – en doet zijn uiterste best het weer uit het lichaam te verwijderen, hetgeen onze nieren maar ten dele lukt. Het overtollige zout in ons lichaam trekt water aan en slaat neer in spieren en op botten, hetgeen o.a. artritis en reuma kan veroorzaken. Bij steenzout en ongeraffineerd zeezout speelt het volgende probleem: weliswaar zijn in deze zouten de mineralen die we nodig hebben aanwezig, maar die mineralen zijn 'anorganisch' : ze zijn te groot om opneembaar te zijn in onze cellen.
Door de unieke kristalstruktuur, ontstaan onder zeer specifieke condities – hoge geo-tectonische druk – zijn de mineralen van het kristalzout uit de Himalaya organisch geworden, d.w.z. volmaakt opneembaar in onze cellen. Hierdoor is Kristalzout uit de Himalaya zowel energetisch als qua minerale samenstelling een zeer hoogwaardig levensmiddel.
Helaas mag eenieder, die geen zout mag gebruiken van zijn of haar arts, dit zout ook niet gebruiken. Indien U echter toch zout gebruikt, ondanks dat U dat sterk afgeraden is, dan kunt U wel vele malen beter een weinig van dit Kristalzout uit de Himalaya gebruiken, dan de gangbare zouten. Uw behoefte aan zout zal bij dagelijks gebruik zeer waarschijnlijk al spoedig afnemen, omdat U al in Uw mineralenbehoefte voorziet met minder dan 1 gram Kristalzout uit de Himalaya per dag. Dit komt overeen met 1 theelepel 'sole' (dit is de verzadigde zoutoplossing, zie gebruiksaanwijzing) of 1/4 theelepel gemalen strooizout.
Gezonde mensen zouden ook van dit zout niet meer dan 6 gram per dag moeten gebruiken, overeenkomend met 6 theelepels 'sole' of 1 1/2 theelepel strooizout. In tegenstelling tot de gangbare zouten, die de behoefte aan zout vaak alleen maar doen toenemen, zal ook deze kleine hoeveelheid geen problemen opleveren met Kristalzout uit de Himalaya.
tekst bron: http://www.crystalquest.nl/