lamsrackjes sousvide
Geplaatst: 17 mei 2008, 14:08
Ik wil morgen gaan experimenteren met langzaam gegaarde lamsrack in de vacuumzak.
Vraagjes hierover:
hoe lang en welke temperatuur geeft het beste resultaat?
De hele zij vacumeren of eerst alle racks lossnijden en individueel garen?
Kruiden vooraf of nadien?
Mijn idee was om de hele zijde met een paar takjes citroentijm er bij vacuum te trekkenen dan garen (tijd?)
Vervolgens laten schrikken en op een hete bakplaat aanzetten, even doorwarmen, snijden, kruiden en presenteren.
Saus: zoete ui langzaam caramelliseren in olijfolie, aan het eind een beetje citroensest erbij en door laten warmen.
passeren door de zeef, paar blaadjes citroentijm er door en warm onder de rackjes.
Iemand een idee?
Vraagjes hierover:
hoe lang en welke temperatuur geeft het beste resultaat?
De hele zij vacumeren of eerst alle racks lossnijden en individueel garen?
Kruiden vooraf of nadien?
Mijn idee was om de hele zijde met een paar takjes citroentijm er bij vacuum te trekkenen dan garen (tijd?)
Vervolgens laten schrikken en op een hete bakplaat aanzetten, even doorwarmen, snijden, kruiden en presenteren.
Saus: zoete ui langzaam caramelliseren in olijfolie, aan het eind een beetje citroensest erbij en door laten warmen.
passeren door de zeef, paar blaadjes citroentijm er door en warm onder de rackjes.
Iemand een idee?