Pagina 1 van 1

ik zit met een dilemma!

Geplaatst: 21 jan 2008, 19:28
door Westbunny
hey ik ben Martijn Bakker, ik ben 15 jaar, en ik vind koken echt heel erg leuk. Maar, ook vind ik het vak luchtverkeersleider erg leuk, ik zou graag wat hulp willen met deze keuze, mieschien kunnen jullie wat info geven over werken in de keuken enzo?. heel erg bedankt alvast. :D :D

Geplaatst: 21 jan 2008, 23:45
door Niels
Wat voor school doe je nu Martijn?

Geplaatst: 21 jan 2008, 23:49
door Marielle
wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak :D ,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.

Geplaatst: 22 jan 2008, 00:00
door Euc-
Marielle schreef:wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak :D ,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.
Gelukkig vliegen er alleen vliegtuigen tussen 9-5 en op werkdagen! :lol:

Geplaatst: 22 jan 2008, 17:41
door Westbunny
ik doe nu de havo, en als me vrienden vrij zijn en ik niet, want dan doe ik wat ik leuk vind :D , en lang werken is geen probleem, als ik er lol in heb, dan vind ik dat niet erg

Geplaatst: 22 jan 2008, 18:18
door paulbrussel
Luchtverkeersleider of restaurantmedewerker vind ik nogal verschillende zaken.
Als luchtverkeerdersleider kun je altijd nog thuis (goed leren) koken; andersom als kok luchtverkeer leiden in je vrije tijd, lijkt me lastiger.

Bovendien: met HAVO kom je toch al gauw op een Hotelschool terecht en beland je niet zo snel in een keuken, denk ik.

Geplaatst: 23 jan 2008, 00:20
door Pluter
Ik zou luchtverkeersleider worden: Beetje in een stoel hangen, naar schermpie kijken en door een microfoontje praten.. Stukken minder stress.

Geplaatst: 23 jan 2008, 00:28
door sjaak
wat let je pluter ?

Ga eens een dagje ergens proefdraaien gewoon bellen en vragen of je een dag mee mag werken en doe dat ook op schiphol.

Geplaatst: 23 jan 2008, 23:29
door Pluter
sjaak schreef:wat let je pluter ?

Ga eens een dagje ergens proefdraaien gewoon bellen en vragen of je een dag mee mag werken en doe dat ook op schiphol.
Sorry...Ik liet me effe gaan. Bedankt dat je het topic serieus houdt.

Geplaatst: 23 jan 2008, 23:40
door andre68
bedenk dat wat je ook kiest je het voor een hele lange tijd gaat doen

Geplaatst: 24 jan 2008, 14:35
door Westbunny
ja klopt, dat is het probleem nou juist, koken vind ik zelf ontzettend leuk, maar voor hoe lang? en luchtverkeersleider is toch een best varierende baan, je praat steeds met nieuwe piloten enzo, je draait enorm veel ongelijke diesnten, dus soms zit je met die en dan weer met die. hmmmm..... altijd irritant als je niet precies weet wat je wil :S

Geplaatst: 24 jan 2008, 14:56
door Marielle
koken is ook erg afwisselend...
je weet nooit van te voren wat mensen eten,dus dat is altijd maar weer afwachten

Geplaatst: 24 jan 2008, 16:11
door paulbrussel
Marielle schreef:je weet nooit van te voren wat mensen eten,dus dat is altijd maar weer afwachten
Kaarten en gerechten gaan toch vrij lang mee en worden toch steeds beperkter?

Geplaatst: 24 jan 2008, 17:31
door Marielle
ja ok dat is wel zo,maar daar is dan niet meteen mee gezegt dat de gasten allemaal hetzelfde nemen...dus bedoelde eigenlijk te zeggen dat t geen automastisch werk is dat je standaart hetzelfde maakt elke avond weer

Geplaatst: 24 jan 2008, 23:55
door chef peter
Pluter schreef:Ik zou luchtverkeersleider worden: Beetje in een stoel hangen, naar schermpie kijken en door een microfoontje praten.. Stukken minder stress.
Veeeeel stres !!!!!! :evil:

Geplaatst: 30 jan 2008, 20:06
door ingenting
Misschien zou je ook beide kunnen doen?
(ik heb hier echt geen verstand van, misschien dat de al-koks hier wat van af weten maarrrrr......)

Als je begint met een opleiding luchtverkeersleider en in de tussentijd of een bijbaantje in een restaurant neemt, of een aantal basis kookcursussen volgt... dan heb je op die manier in elk geval 1 opleiding gegarandeerd en voor de andere alvast wat ervaring opgedaan (thuis heb je natuurlijk ook alle vrijheid om er op los te experimenteren, bv. door te koken uit iets ingewikkeldere kookboeken en daarmee je eigen stijl te ontdekken, door feestjes voor vrienden te cateren of 'proefdiners' te organiseren etc.).

Als je het dan uiteindelijk nog nodig vindt om een koksopleiding te doen, dan zou je dat na je luchtverkeers opleiding kunnen doen.


In principe is dat wat ik uiteindelijk zou willen doen: eerst een chef de patisserie diploma halen en dan wellicht fotografie o.i.d. studeren, zodat ik op die manier wat meer keuze heb qua banen etc. Als het een te saai wordt kan ik nog altijd op het andere vallen. Of het combineren, wie weet;)