De eerste die zich voorstelt in 2008!
Geplaatst: 06 jan 2008, 23:34
Allereerst iedereen een fantastisch culinair 2008. Alle negatieve prognoses voor de horeca ten spijt, vooral wat betreft het rookverbod, hoop ik dat dit een nog beter jaar wordt.
Aan ons vak-idioten op dit gezellige forum zal het niet liggen.
Mijn naam is San, een 29-jarige chef-kok uit Amsterdam. Ik was al eens eerder op dit forum geweest, maar te laks om me te registreren (iets met koks en lui...?), maar dan nu na de drukke feestdagen toch ff de tijd genomen.
Ik kook nog niet zo heel lang professioneel en heb derhalve een particuliere opleiding moeten doen. Maar daar heb ik absoluut geen spijt van.
Ik heb mijn diploma Restaurantkok-niveau 3 in 1 jaar in Utrecht gehaald aan het Culinair Instituut Nederland (CIN). Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Je haalt eerst je basis-kok diploma en daarna kun je nog een half jaar voor je Restaurantkok gaan.
De opleiding is pittig. Je gaat 5 dagen in de week naar school waar je volgas wordt klaar gestoomd voor het vak. Naast theorie -vakken die dieper op de materie ingaan dan bij het SVH zoals: Drankenkennis, kostprijscalculatie, menu-leer, voedingsleer, Frans, warenkennis etc.
krijg je ook meer en uitgebreide praktijk vakken zoals: Patisserie, decoratie, slagerij (uitbenen van lammeren en kalveren o.a.) en natuurlijk praktijk-koken.
Je ervaring moet je zelf verzorgen. Voordat ik de opleiding begon heb ik in Frankrijk bij een aantal klassieke bedrijven stage gelopen en na het behalen van mijn diploma had ik me ten doel gesteld om bij zoveel mogelijk verschillende bedrijven ervaring op te doen en om zo snel mogelijk chef te worden. Dat doel heb ik gehaald en ik werk nu met plezier als chef-kok.
Ik ben leip van alles wat met koken en eten te maken heeft maar het liefst bezorg ik mensen een culinar orgasme. Ik hoop dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan dit forum en van anderen iets kan leren.
Sjezis dit lijkt wel een sollicitatie brief. Nou proost jongens!!!
Aan ons vak-idioten op dit gezellige forum zal het niet liggen.
Mijn naam is San, een 29-jarige chef-kok uit Amsterdam. Ik was al eens eerder op dit forum geweest, maar te laks om me te registreren (iets met koks en lui...?), maar dan nu na de drukke feestdagen toch ff de tijd genomen.
Ik kook nog niet zo heel lang professioneel en heb derhalve een particuliere opleiding moeten doen. Maar daar heb ik absoluut geen spijt van.
Ik heb mijn diploma Restaurantkok-niveau 3 in 1 jaar in Utrecht gehaald aan het Culinair Instituut Nederland (CIN). Kost wat, maar dan heb je ook wat.
Je haalt eerst je basis-kok diploma en daarna kun je nog een half jaar voor je Restaurantkok gaan.
De opleiding is pittig. Je gaat 5 dagen in de week naar school waar je volgas wordt klaar gestoomd voor het vak. Naast theorie -vakken die dieper op de materie ingaan dan bij het SVH zoals: Drankenkennis, kostprijscalculatie, menu-leer, voedingsleer, Frans, warenkennis etc.
krijg je ook meer en uitgebreide praktijk vakken zoals: Patisserie, decoratie, slagerij (uitbenen van lammeren en kalveren o.a.) en natuurlijk praktijk-koken.
Je ervaring moet je zelf verzorgen. Voordat ik de opleiding begon heb ik in Frankrijk bij een aantal klassieke bedrijven stage gelopen en na het behalen van mijn diploma had ik me ten doel gesteld om bij zoveel mogelijk verschillende bedrijven ervaring op te doen en om zo snel mogelijk chef te worden. Dat doel heb ik gehaald en ik werk nu met plezier als chef-kok.
Ik ben leip van alles wat met koken en eten te maken heeft maar het liefst bezorg ik mensen een culinar orgasme. Ik hoop dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan dit forum en van anderen iets kan leren.
Sjezis dit lijkt wel een sollicitatie brief. Nou proost jongens!!!