Pagina 1 van 1
rundvleeskaart
Geplaatst: 10 dec 2007, 09:08
door Maurits
Weet iemand of er ook een NLse variant is op 'de stukken van het rund'-kaart in het Engels hieronder?

Geplaatst: 10 dec 2007, 09:57
door chef peter
Op je vraag Short rib, ik heb m even bij een importeur neer gelegd.
Kan je wel direct naar de US snitten verwijzen.
http://animalscience.unl.edu/meats/id/
Hier staan alle US snitten vernoemd met foto en omschrijving.
Is soms best lastig om de EU, US en Zuid Amerikaanse te vertalen, ze worden vaak anders gesneden.
Ik meld het antwoord van een US importeur nog even.

Geplaatst: 10 dec 2007, 11:26
door wwinkel
hoi Maurits.
Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Geplaatst: 10 dec 2007, 12:58
door Leo
wat voor verschillende snitten zijn er dan?
Geplaatst: 10 dec 2007, 13:00
door Maurits
wwinkel schreef:hoi Maurits.
Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Bedankt voor de tip! Ik heb net svo gebeld, en ga het maar meteen bestellen. Kan ik thuis ook eens een varken uitbenen

.
Geplaatst: 10 dec 2007, 21:21
door chef peter
wwinkel schreef:hoi Maurits.
Als je een vleeskaart wilt kun je ook eens kijken naar lesboeken van bv een slagersvakschool.
ik heb ook ooit een boek gekocht via het svo.
het is de vleesatlas.
ben je in een keer klaar en heb je van het varken, koe , lam enz alle delen op papier staan.
Het probleem was dat Shortrib geen EU snit was, in de US wordt er gewoon anders verdeeld.
Als je de shortrib letterlijk zou nemen, zou het een varkens lomo of een steak ready dunne lende kunnen zijn, dat is het echter niet.
Geplaatst: 11 dec 2007, 09:10
door Maurits
Ik denk dat er wat onduidelijk is. Voor de duidelijkheid voor de rest van de forumers. Ik had Chef Peter in een persoonlijk bericht gevraagd of hij wist wat de NLse benaming voor short-rib is (rundersparerib zeg maar). Daarnaast had ik een algemene vraag (hierboven) aan iedereen gesteld.
Geplaatst: 11 dec 2007, 23:05
door sjaak
voorlichtings bureau vlees (
www.vlees.nl)
had vroeger een cd-rom met alle nederlandse snitten erop.
mischien hebben ze er nog een paar liggen
Geplaatst: 11 dec 2007, 23:33
door chef peter
sjaak schreef:voorlichtings bureau vlees (
www.vlees.nl)
had vroeger een cd-rom met alle nederlandse snitten erop.
mischien hebben ze er nog een paar liggen
nee, hebben ze niet meer, ik heb er nog gelukkig 1 kunnen krijgen, maar dat was de laatste werd mij verteld, en dat was 2 jaar geleden.
Een goed alternatief is Hyfoma, hier kun je alle snitten terug vinden met afbeelding.

Geplaatst: 12 dec 2007, 19:35
door lowie
shortrib is nieks meer of minder dan de ribben van de flank(lap)
Dus platte ribben die meestal uitgebeend word om een rollade te maken voor de soep.
Dit word meestal niet verkocht maar word verwerkt tot gehakt bij de slager.