Pagina 1 van 1

STERKLAS / GEZEL CHEFKOK OPLEIDING

Geplaatst: 26 sep 2005, 17:51
door styliekokie
wie kan me effe helpen ik wil volgend jaar september graag sterklas opleiding gaan doen, kan iemand me vertellen waar deze opleidingen allemaal zitten of ze nog wel bestaan want kan er niks vinden op internet,en wat zijn precies de toelatingseisen :?: culinaire groet frank :lol:

Geplaatst: 30 sep 2005, 11:14
door Leo
Sterklas is enkel en alleen in 's Hertogenbosch.

Begint februari 2006 weer.

http://www.kw1c.nl

edit:
Tegenwoordig is het in Eindhoven.
http://www.sterklas.com

Geplaatst: 04 okt 2005, 07:44
door styliekokie
begint alleen in februari want hoop dit jaar te slagen voor zelfstandig werkend kok niv 3 dan wil ik sterklas gaan doen maar kan er zelf geen informatie van vinden op internet ook niet top de site van wellantcollege ciao frank

Geplaatst: 04 okt 2005, 22:21
door Leo
de school het Koning Willem 1 College.

Er is inderdaad niet echt veel te vinden...

Ik weet niet precies in wat voor bedrijven dat je gewerkt hebt...
maar...denk wel dat handig is ..als je in een bedrijf werkt / hebt gewerkt waar een meesterkok is...

Het gaat uit van het Gilde van meesterkoks namelijk..
Ook het bedrijf waar je werkt, moet dan een meesterkok hebben...

Geplaatst: 08 okt 2005, 10:25
door styliekokie
werk nu niet in bedrijf waar een meesterkok aanwezig is maar heb wel allemaal hier gewerkt

eetcafe vidocq te gouda 1 e jaar www.eetcafevidocq.nl
restaurant scheeps te gouda 2 de jaar www.restaurantscheeps.nl
restaurant de hooiberg te schoonhoven 1e jaar zelf standig werkende kok
www.dehoooiberg.nl
op dit moment auberge de kieviet te wassenaar laaste jaar zelfstandig werkende kok niv 3 www.dekieviet.nl

maar ze kijken toch niet alleen of je meesterkok in dienst hebt of wel
groeten frank

Geplaatst: 09 okt 2005, 02:30
door Leo
nou...in principe wel..

:roll:

Geplaatst: 22 okt 2005, 10:32
door ralph geerts
ik wil die opleiding in 2007 ook gaan doen heb er gisteren al het een en ander over gelezen en lijkt me erg leuk om te doen.

Geplaatst: 23 okt 2005, 21:50
door Leo
ja..waarom niet zo ik zeggen...

Het is goed geregeld tegenwoordig...

Geplaatst: 01 nov 2005, 22:57
door ralph geerts
binnenkort eens naar de open dag.

Geplaatst: 04 nov 2005, 12:18
door Leo
Ik geloof wel dat er dit jaar erg veel aanmeldingen zijn..

Geplaatst: 06 nov 2005, 11:22
door styliekokie
jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank

Geplaatst: 06 nov 2005, 13:41
door ralph geerts
styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes

Geplaatst: 08 nov 2005, 20:50
door styliekokie
dan zie ik je wel in 2007 ralph maar staat op de www.kw1c.nl geen informatie over de opleiding echt jammer maarjah :D

Geplaatst: 08 nov 2005, 21:14
door Leo
nee..dat klopt..ik kan het ook niet vinden..

zal eens kijken of ik er wat aan kan doen..

Geplaatst: 06 dec 2005, 15:11
door Vlabakje2
ik ken de opleiding hij is onwijs zwaar maar heel goed,en er zijn maar een aantal gegadigeden die deze opleiding mogen doen

Geplaatst: 08 dec 2005, 12:30
door styliekokie
ik heb de school gebeld voor meer informatie kreeg een hele aardige man aan de lijn ook ben ik een dagje meeglopen met gsk op hetalbeda college dat was ook echt super dus ben nu erg aan twijfelen welke opleiding ik nu uiteindelijk wil doen sterrenklas duurt 3,5 jaar en gsk duurt 2 jaar

Geplaatst: 09 dec 2005, 00:45
door Leo
op zich..zit er wel 'n kern van waarheid in.

2 jaar..voor gsk.

bij sterklas heb je in elk geval in de eerste 2 jaar
gsk
leermeester
haccp voor leidinggevende
wijnbrevet
Gastronomie

3de jaar.
Keukenmaganer
Wijn / Spijs
en uit eindelijke je Gezel proef.

Geplaatst: 20 mar 2006, 15:31
door Leo
ralph schreef:
styliekokie schreef:jah volgesn mij ook ik wil de opleiding ook in 2007 gaan doen ben nu nog met deze opleding bezig maar kan nergens informatie vinden van open dagen enzo ralph waar werk jij nu dan groeten frank
ik wil het ook in 2007 gaan doen werk nu bij Inter Scaldes
en is het nou gelukt???

Geplaatst: 20 mar 2006, 15:53
door ralph geerts
ja meneer kooij heeft aanvraag binnen krijg binnekort informatie

Geplaatst: 22 mar 2006, 15:01
door styliekokie
ik ga hem toch op zadkine doen die duut 2 jaar en is overzichtelijk als je daarna je meesterkok wilt halen kan je hem altijd nog halen op zadkine krijg je ook je leermeester en je sociale hygiene erbij dus dat lijkt hele veel op sterenklas denk dat er weinig verschillen zijn met vriendelijke groet frank

Geplaatst: 22 mar 2006, 15:25
door ralph geerts
sterklas leukere leraren ;)

Geplaatst: 30 mar 2006, 17:01
door styliekokie
albeda college gaat ook precies sterrenklas geven want die gaan hun opleiidng dit jaar uptodate maken je krijgt er ook je leermeester wijncertificaat, bovendien krijg je ook les van meesterkok en als het goed is gaan er ook veel excurcies buiten de school plaatsvinden

Geplaatst: 30 mar 2006, 23:12
door Leo
eerst zien..dan geloven.

Geplaatst: 24 jun 2006, 23:46
door ralph geerts
ik ben in iedergeval aangenomen :D:D:D:D

Geplaatst: 25 jun 2006, 01:30
door Niels
Voor sterklas?, gefeliciteerd!
Weet je al waar je gaat werken?

Geplaatst: 25 jun 2006, 15:15
door ralph geerts
jammer dat de info over de locatie niet klopt.. staat kw 1 college in Breda wat natuurlijk den bosch moet zijn.

Opleiding begint in september dus de eerste twee maanden zit in zoizo nog bij Inter Scaldes. Mocht de mogelijk daar zijn om te blijven zal ik dat ook zeker doen. Onder tussen ben ik natuurlijk aan het rond kijken mocht in inees op straat staan.

Geplaatst: 27 jun 2006, 07:44
door Leo
Gister examen gedaan "SVH Gezel", nu nog ff wachten op de uitslag.

Geplaatst: 27 jun 2006, 10:30
door ralph geerts
wat heb je gekookt ?

Geplaatst: 27 jun 2006, 23:08
door Leo
Voorgerecht

Salade “Metropole”
Fleurige wereldse salade, gebakken rode mul & coquilles
Riesling, Egon Müller, Mosel-Saar-Ruwer, 2004

Hoofdgerecht

Snoekbaars
In roomboter gebakken met piccalilly, cantharellen en groene asperges
Big House White, Bonny Doon, California, 2003

Dessert

Wentelteefje
met Hollandse aardbeien, frambozen en Griekse vanille room
Monbazillac “Cuvée Prestige”, Château Rauly Marsalet, Frankrijk, 2000

Geplaatst: 28 jun 2006, 06:45
door ralph geerts
klinkt goed

Geplaatst: 07 jul 2006, 15:22
door Leo
Heb zojuist gehoord dat ik geslaagd ben voor het Examen SVH Gezel Chefkok (de sterklas dus)
met het cijfer 10

:lol:

Geplaatst: 07 jul 2006, 22:22
door Pieter
gefeliciteerd gozer, een 10 staat mooi op je cv :)

Geplaatst: 08 jul 2006, 10:53
door marnix
gefeliciteerd

uitslover

Geplaatst: 08 jul 2006, 12:45
door Webmaster
Leo ook via deze weg nogmaals gefeliciteerd

Geplaatst: 08 jul 2006, 21:41
door ralph geerts
stoer hoor :D

Geplaatst: 10 jul 2006, 16:35
door paul
nou jongens dat stijgt de pan uit een 10 niet te geloven vanuit twente {onmeunig{ :lol: is twens voor onzettend gefeliciteerd.en veel succes :wink: ps hoe weet ik of dat iets voor mij is?

sterklassen

Geplaatst: 23 aug 2006, 16:38
door glenn
hoi ik ben glenn ik zit op de sterklassen deze begint van af dit jaar vanaf september de enige opleiding daar van zit in den bosch onderleiding van Albert kooij tel: 073 6249540 als dat niet lukt moet je het maar zeggen heb ook zijn mobielle nummer

de opleiding is echt gaaf het enige nadeel is dat je soms het hele land door moet voor je les

Geplaatst: 23 aug 2006, 23:39
door Leo
dat is geen nadeel...

dat is juist 'n voordeel..
je bezoekt de beste van in zijn vakgebied in op 'n locatie waar je zoveel mogelijk kan leren...

Op school moet er eerst gezocht worden naar spullen om uberhaupt te beginnen..
Op locatie is normaal gesproken alles super geregeld..

Geplaatst: 28 aug 2006, 13:46
door styliekokie
Ik vroeg em af of er ook nog mensen 1 september de opleding gespecialiseerde kok niv 4 gaan volgen op het zadkine ik begin 4 september hele veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen sterrenklas en gespecialiseerde kok niv 4 volgens mij maakt het niet veel uit volgens mij is het precies hetzelfde alleen heet het anders.

met sterrenklas krijg je dit
- Basisgastronomie met o.a. grondstoffen en producten, voedingsgebruik, praktijkintegratie, demonstratie en instructie in Engels en Frans
Gastronomie koud/warm met o.a. bedrijfs- uitvoering en organisatie, administratie en automatisering, productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Gastronomie Patisserie met o.a. productie en distributie, productietechnieken, praktijkintegratie
Workshops, excursies en trainingen
Leermeestertraining
Communicatie

en met gepecialiseerde kok niv 4 krijg je dit
De opleiding bestaat uit de volgende deelkwalificaties/onderdelen:

- Basisgastronomie
- Gastronomie patisserie
- Gastronomie koud/warm
- HACCP voor leidinggevende
- Geloof in voeding
- Leermeester en leidinggevende aspecten
- Sociale hygiëne
- Personeelsmanagement
- Keukenmanagement
- Wijncertificaat is ene optie
- Excursies

al zeg ik het zelf lijtk het heel erg op elkaar volgens mij is tegenwoordig gewoon hetzelfde, ik heb er erg veel zin groet

frank

Geplaatst: 28 aug 2006, 14:07
door Leo
ff snel gezegd is het volgende in de eerste 2 jaar

Leermeester
Communicatie
Haccp voor leiding gevende

Basis gastronomie
Gespecialiseerd Kok - Koud / Warm
Gespecialiseerd kok - patisserie

Wijnbrevet
Workshops / excursies

3e jaar
Gastronomie opleiding
Keukenmanager (boekhouding, recht / logistiek, etc...)
(met deze diploma's kan je sociale hygiene vrijstelling krijgen)

Alles word afgesloten met 'n officieel examen SVH GEZEL CHEFKOK

Geplaatst: 28 aug 2006, 15:15
door ralph geerts
Ik heb er enorm zin in :D heb zelfs een agenda gekocht ;)

Geplaatst: 29 aug 2006, 10:23
door sjaak
Leo schreef: (met deze diploma's kan je sociale hygiene vrijstelling krijgen)
krijg je die niet gewoon bij het afronden van je svh koksopleiding ?

Geplaatst: 29 aug 2006, 17:30
door styliekokie
nee soiale hygiene krijg je niet bij een afgeronde zelfstandige koksopleiding doe moet je apart halen of je moe echt zoals ik en andere gespecialiseerde kok of sterrenklas gaan doen 8) is niet meer zoals vroger dat je dat er standaard bijkrijgt groet frank

Geplaatst: 29 aug 2006, 22:34
door Leo
sociale hygiene was bij het diploma z.wk. tot 10 jaar geleden ofzo..
toen zat het er bij..

Geplaatst: 22 nov 2006, 10:46
door styliekokie
opleiding gepsecialiseerde kok bevalt me heel goed krijg les van leraar die ook sterrenklas les heeft gekeken half jaar lang en heeft de opleiding gekopierd dus eigenlijk is precies hetzelfde groet frank

Geplaatst: 22 nov 2006, 23:40
door Leo
van wie dan?

Geplaatst: 27 nov 2006, 15:42
door styliekokie
meneer fenenaduz heeft ook les gegeven op friesland college en universiteit en heeft in den bosch aan koning willems college gekeken hoe ze daar deden enzo en precies de opleiding gekopierd groet frank

Geplaatst: 04 dec 2006, 17:11
door LWK
Wil je zeggen dat ze daar dan ook leskrijgen van meesterkoks?

en dat je dan ook een Gezel diploma kan krijgen?
Het lijkt mij sterk dat je dat nivo kan halen.

Geplaatst: 04 dec 2006, 18:57
door ralph geerts
ja kan wel les krijgen van een meesterkok maar dat is iets heel anders dan wat er bij de sterklas gebeurd