Pagina 1 van 1
livar varkensvlees
Geplaatst: 20 aug 2007, 20:04
door Gert
Ik kwam via een link op de site van livar varkensvlees. Gebruiken jullie livar varkensvlees in de keuken?
en wat vinden julli ervan?
Geplaatst: 21 aug 2007, 13:09
door Capo
Alleen de salami

Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 03 jun 2008, 19:15
door Michael de Gooijer
idd mooi vlees wij hebben het op de kaart staan en de gasten zijn erg enthousiast er over
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 03 jun 2008, 22:52
door sjaak
ik vraag me altijd af hoe ze met zo weinig varkens zo veel vlees kunnen aanbieden
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 05 jun 2008, 15:43
door JeroenTrimbos
Ideaal vlees voor de roner! Heerlijk zachtgegaard buikspek, krijg je met een rietje ook weggewerkt
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 09 okt 2008, 12:06
door lesley
sjaak schreef:ik vraag me altijd af hoe ze met zo weinig varkens zo veel vlees kunnen aanbieden
ja dat vroeg ik me eigen ook al die tijd af. zelf vind ik het zweeds varkensvlees wel net zo goed
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 18 okt 2008, 00:07
door jeroenbr
Wat is "livar vlees" precies? Ik zie ook erg veel terug op Chefsonline, veel gerechten die beginnen met "livar". Ik ken dit niet, zou er graag meer over willen weten!
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 18 okt 2008, 17:53
door Pinxo
sjaak schreef:ik vraag me altijd af hoe ze met zo weinig varkens zo veel vlees kunnen aanbieden
ik vraag me dat ook af!!
Gebruik het al een tijdje, alle delen en vooral de worst, de grote versie dus niet de standaard "liverano" is heel lekker.
Kwaliteit is goed hoewel ik voor dat geld een Iberico belotta wat bijzonderder vind, maarja da's eigenlijk geen vergelijken.
Livar betekent heel simpel; Limburgs varken.
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 18 okt 2008, 21:48
door wwinkel
Nog niet zo bekend maar wel de moeite waard.
http://www.dukeofberkshire.com/ne/home/
Al een paar keer mee gekookt, erg mooi vlees.
weer es wat anders als livar.
Ze zijn al enige tijd bezig het varken meer bekendheid te geven , er zitten erg enthausiaste mensen achter die ook het groene woud rundvlees op de markt brengen.
wim
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 19 dec 2008, 14:54
door frankderond
sjaak schreef:ik vraag me altijd af hoe ze met zo weinig varkens zo veel vlees kunnen aanbieden
Sjaak, Livar slacht elke week 60 a 70 varkens. DAarnaast gebruiken wij de diepvries om pieken en dalen op te vangen in de vraag. Daardoor kunnen we in drukke tijden (met de kerst bijv.) toch redelijk goed aan de vraag voldoen.
Voor de kok is het belangrijk om bij zijn leverancier uitdrukkelijk te vragen naar Livar in de originele verpakking. De originele verpakking is een vacuumzak met paarse band van Livar erop + een paars etiket van Livar.
Daarnaast zijn de Racks en Lendefilet voorzien van een brandmerk op het vlees.
Als je als kok let op deze echtheidskenmerken dan ben je ervan verzekerd dat het ook echt Livar vlees is wat je koopt.
MVG,
Frank de Rond
Livar
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 19 dec 2008, 15:00
door frankderond
jeroenbr schreef:Wat is "livar vlees" precies? Ik zie ook erg veel terug op Chefsonline, veel gerechten die beginnen met "livar". Ik ken dit niet, zou er graag meer over willen weten!
Beste Jeroen,
Livar is bijzonder varkensvlees dat qua smaak en structuur doet denken aan het varkensvlees van vroeger. Het Livar varken is een kruising van een aantal rassen die de aanleg hebben om intramusculaire vetten te ontwikkelen (marmering in het vlees). Het varken is dus speciaal gefokt op smaak. Om ook de juiste vetten te ontwikkelen krijgt dit varken alleen maar granen gevoerd en wordt het een stuk ouder en zwaarder dan een normaal varken. Ook kunnen alle Livar varkens buiten lopen in alle rust en ruimte.
De bakermat van Livar is Abdij Lilbosch in Echt waar het allemaal is begonnen. Livar wordt daarom ook vaak het kloostervarken genoemd.
Als je meer informatie wil over livar dan kun je kijken op
www.livar.nl
MVG,
Frank de Rond
Livar
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 19 dec 2008, 15:04
door jeroenbr
frankderond schreef:jeroenbr schreef:Wat is "livar vlees" precies? Ik zie ook erg veel terug op Chefsonline, veel gerechten die beginnen met "livar". Ik ken dit niet, zou er graag meer over willen weten!
Beste Jeroen,
Livar is bijzonder varkensvlees dat qua smaak en structuur doet denken aan het varkensvlees van vroeger. Het Livar varken is een kruising van een aantal rassen die de aanleg hebben om intramusculaire vetten te ontwikkelen (marmering in het vlees). Het varken is dus speciaal gefokt op smaak. Om ook de juiste vetten te ontwikkelen krijgt dit varken alleen maar granen gevoerd en wordt het een stuk ouder en zwaarder dan een normaal varken. Ook kunnen alle Livar varkens buiten lopen in alle rust en ruimte.
De bakermat van Livar is Abdij Lilbosch in Echt waar het allemaal is begonnen. Livar wordt daarom ook vaak het kloostervarken genoemd.
Als je meer informatie wil over livar dan kun je kijken op
http://www.livar.nl
MVG,
Frank de Rond
Livar
hey top

Inmiddels heb ik een livar en een wagyu boerderij bezocht. Erg lekker en top vlees

Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 15 jan 2009, 08:49
door Leo
Op de Wine Prof heb ik even van het Livar Lardo mogen proeven. Niet verkeerd!
Re: livar varkensvlees
Geplaatst: 15 jan 2009, 23:27
door roland
Sjaak, Livar slacht elke week 60 a 70 varkens. DAarnaast gebruiken wij de diepvries om pieken en dalen op te vangen in de vraag. Daardoor kunnen we in drukke tijden (met de kerst bijv.) toch redelijk goed aan de vraag voldoen
begrijp mij niet verkeerd maar heb het nu op de kaart staan vind het top maar vraag iedere keer vers nog nooit gekregen baal er een beetje van hoe komt dat dan het is nu geen kerst