Pagina 1 van 1

restaurant alinea

Geplaatst: 16 mei 2007, 14:55
door marcin
chicago is helemaal hot op dit moment

http://www.alinea-restaurant.com/pages/ ... _cuis.html

Geplaatst: 16 mei 2007, 22:07
door Bon Chef
Helemaal mee eens :D

Geplaatst: 16 mei 2007, 23:56
door ralph geerts
nette foto's !

Geplaatst: 21 mei 2007, 14:41
door Jory
Ziet er sjiek uit.

Geplaatst: 21 mei 2007, 16:37
door sam
tarbot met bloemen?......ik weet het niet hoor :(

Geplaatst: 26 mei 2007, 15:51
door marcin
kijk maar eens rond in chicago,
behalve alinea is er ook nog het vooruitstrevende moto restaurant en nog altijd charlie trotter die zich zelf aan het vernieuwen is

lijkt mij genoeg :wink:

Geplaatst: 27 mei 2007, 14:54
door drdj
Prachtig! waarom ben ik daar nou nooit eerder op gekomen, palmhart vullen. Wij zijn allen dol op palmhart maar eten dit simpel met een vinaigrette of zo. Erg inspirerend. als El Bulli niet lukt voor volgend jaar, daar dan maar heen? :D
Charlie Trotter staat ook op de verlanglijst trouwens. al regelmatig iets uit zijn groenten kookboek gemaakt. Kocht deze 11 jaar geleden en is nog steeds bijzonder om uit te koken.

Geplaatst: 28 mei 2007, 17:22
door ijsbeertje
ziet er mooi en strak uit.
jammer dat we hier in nederland weinig van dit soort restaurants hebben.

Geplaatst: 28 mei 2007, 22:17
door Marino
Zo..zeer mooie opmaak.. Lijkt wel een beetje op Bras..

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 19 apr 2008, 09:42
door Maurits
Grant Achatz komt eind dit jaar ook met een Alinea kookboek, zie http://www.amazon.com/Alinea-Grant-Acha ... 477&sr=1-1

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 08 mei 2008, 14:50
door Pascal van Loon
Heb Grant Achatz 2 jaar geleden in Madrid ontmoet, hij kookt echt top en is een veel geprezen talent daar.
Hij heeft ook iemand in z'n team die heel strak "servies" ontwerpt voor hem, wat net als het faces merk van Ferran ook te koop is.
(alleen erg prijzig en veel verzendkosten) wij hebben een aantal strakke items gekocht die we binnenkort voor fotografie gaan gebruiken.

Grant Achatz is momenteel weer bezig aan z'n come back, 1 1/2 jaar gelededn hebben ze kanker bij hem geconstateerd waarbij z'n tong ook aangetast was. niks erger dan een kok zonder z'n smaakpapillen toch?? maar sinds een paar maanden is hij genezen verklaard en barst hij weer van de nieuwe creaties.

hou deze jongen maar in de gaten!!

pascal

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 08 mei 2008, 15:55
door Maurits
Hier een recent artikel over Grant Achatz en Alinea uit de New Yorker http://www.newyorker.com/reporting/2008 ... ntPage=all

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 09 mei 2008, 07:59
door Leo

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 10 jun 2008, 19:50
door Thagiz
Heel mooi restaurant, heb t boek al besteld!
Kan nu al niet wachten tot het najaar ;)

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 15 jul 2008, 16:22
door marcin
wij hebben sinds november veel van zijn speelgoed bij ons in te restaurant

is super om mee te werken maar niet goedkoop

http://www.crucialdetail.com/shop/

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 10 okt 2008, 12:46
door Peter de Lepper
Heb afgelopen dinsdag het kookboek van Alinea ontvangen via Amazon. Wat een wereldboek, met überstrakke gerechten. Maar echt alles klopt aan dit restaurant, voor zover je dat uit een boek kan beoordelen dan. Al andere mensen op het forum het boek in huis? Is zeker de moeite waard als je van deze stijl houdt. Ben benieuwd naar menig van anderen.

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 11 okt 2008, 00:05
door jeroenbr
is alinia in bezig van een ster? Heb namelijk een hevige discussie met een collega :D
Die is van mening dat ze 3 sterren hebben, maar ik zeg dat ze soweiso GEEN 3 sterren kunnen hebben
aangezien ik persoonlijk het restaurant uiterlijk geen ster waardig vind. Maar ik kan het verkeerd hebben!
Ook via google geen reslultaten!

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 12 okt 2008, 20:44
door nickvdwater
"aangezien ik persoonlijk het restaurant uiterlijk geen ster waardig vind. Maar ik kan het verkeerd hebben!"
???


hey restaurant is zeker wel 2 of 3 sterren waardig......
hij wordt niet voor niets een van de wereld top genoemd op dit moment.
Maar ze zijn geloof ik niet in bezit van een ster omdat de michelin nooit in Chicago is geweest.......
alleen in new york ..

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 12 okt 2008, 21:40
door jeroenbr
nickvdwater schreef:"aangezien ik persoonlijk het restaurant uiterlijk geen ster waardig vind. Maar ik kan het verkeerd hebben!"
???


hey restaurant is zeker wel 2 of 3 sterren waardig......
hij wordt niet voor niets een van de wereld top genoemd op dit moment.
Maar ze zijn geloof ik niet in bezit van een ster omdat de michelin nooit in Chicago is geweest.......
alleen in new york ..
Nou, het ging mij meer om het restaurant? De 3e ster is toch het hele plaatje bij elkaar. Smaken verschillen uiteraard. En begrijp me niet verkeerd, wat in de keuken gebeurd is niet in sterren te beschrijven. Alleen het restaurant vind ik persoon leeg, kaal, en veel te strak. Niet echt een relaxte ambiance.

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 13 okt 2008, 10:18
door roland
ik heb hier maar 1 woord voor top

Re: restaurant alinea

Geplaatst: 13 okt 2008, 12:04
door nickvdwater
sorry ik had je verkeerd begrepen, maar smaken verschillen idd. sommige kiezen voor het strakke
en andere vooe het huiskamer sfeer zeg maar. Ik vind ze alle 2 wel wat hebben

Geplaatst: 15 nov 2008, 11:08
door Thagiz
Ze zouden zeker 3 sterren hebben, aangezien ze op nr. 21 staan van beste restaurants van de wereld (S.Pellegrino world's top 50). Het is echt een topzaak! Heb t boek van Grant Achatz nu ook en het is echt een zeer gedetailleerd boek! Alle garnituurtjes worden beschreven met uitgebreide recepturen!