Pagina 1 van 1

Jongeren krijgen korting in restaurant

Geplaatst: 04 mei 2007, 17:41
door Webmaster
De 36 toprestaurants die zijn verenigd in de jubilerende organisatie Alliance Gastronomique beginnen een campagne om meer jongeren aan tafel te krijgen. Wie tussen de 18 en 23 jaar is betaalt dit jaar voor een viergangendiner in een van de restaurants slechts 40 euro.

De actie is niet alleen begonnen omdat Alliance Gastronomique dit jaar 40 jaar bestaat, maar ook om jongeren nieuwsgierig te maken naar een baan in de keuken of de bediening. „We hebben nog steeds een tekort aan jongeren die in de keuken of in de bediening willen gaan werken. Met de campagne 'Culinair uit je dak' kunnen we ze misschien wel interesseren”, aldus een woordvoerster van Alliance.

Niet de minste toprestaurants zijn aangesloten bij Alliance, waaronder drie sterrenrestaurants De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle en Oud Sluis van Sergio Herman in Sluis. Het viergangendiner, inclusief champagne-aperitief, wijn en koffie wordt door de chefkoks van het betreffende restaurant naar eigen inzicht samengesteld.

Bron: www.telegraaf.nl

Geplaatst: 07 mei 2007, 14:28
door Joost K
Intressant, word dus in een jaar elk restaurant afreizen wat mee doet :D:D

-

Geplaatst: 08 mei 2007, 14:35
door paulbrussel
Nu bestaat dat al langer in België. Probleem is wel dat dat slechts gedurende één week is in die toprestaurants en dan ook nog een zeer beperkt aantal tafels. Dat betekent dat het binnen de kortste keren helemaal is volgeboekt. Is dit dezelfde formule?

Of is het net zo'n formule als die restaurantweek in Amsterdam wat werkelijk een enorme flop was en waarbij gedurende uren de website niet bereikbaar was, en zodra je er eindelijk op kon er geen enkele plaats in een redelijk restaurant te krijgen was.

korting voor collega's

Geplaatst: 08 mei 2007, 21:00
door Jom
waarom geen korting voor collega kok's? Niet alle koks kunnen het zich veroorloven om regelmatig bij de (betere) collega's te gaan eten, terwijl (lijkt mij) dit ook leuk is voor de collega.

Zeker omdat koks vaker (noodgedwongen) op rustigere avonden uit eten gaan, leidt dit ook niet tot minder omzet (wat een tegenargument kan zijn van eigenaren)

Jeugdreserveringen bij Alliance komen op gang

Geplaatst: 08 mei 2007, 23:16
door Webmaster
De eerste reserveringen bij Alliance-restaurant van jongeren tussen achttien en 23 jaar zijn geboekt. Jongeren kunnen voor een gereduceerd tarief een diner nuttigen in een bij de Alliance aangesloten eetgelegenheid.

We hebben pas afgelopen week de posters onder universiteiten en scholen verspreid, maar op voorhand kregen we al leuke reacties van jongeren die hierover hadden gehoord en ons mailden en belden hoe de actie precies in zijn werk gaat. Er zijn de afgelopen maanden al her en der reserveringen bij onze restaurants gemaakt’, zo laat Erica Smeets van Alliance Gastronomique weten.

In het kader van het veertigjarige bestaan van de Alliance kunnen jongeren in de week van 25 tot en met 29 juni voor 40 euro een compleet verzorgd viergangendiner nuttigen bij één van de 36 aangesloten toprestaurants. Alliance wil met de actie jongeren meer geïnteresseerd krijgen in eten in de betere restaurants.

Bron: http://www.zibb.nl/horeca/

Geplaatst: 09 mei 2007, 22:37
door Jory
Dit is zeker een leuk aanbod.

Toen Ik bij Da Vinci was wezen eten vonden ze het ook erg leuk. Dit verwoorde zich ook in 3 extra gangen.

Ontzettend genoten voor 150 euro (2 personen + wijnarragement)

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het zowieso al niet duur is om binnen alliance te gaan eten als "collega".

Re: korting voor collega's

Geplaatst: 10 mei 2007, 22:50
door Euc-
Jom schreef:waarom geen korting voor collega kok's? Niet alle koks kunnen het zich veroorloven om regelmatig bij de (betere) collega's te gaan eten, terwijl (lijkt mij) dit ook leuk is voor de collega.

Zeker omdat koks vaker (noodgedwongen) op rustigere avonden uit eten gaan, leidt dit ook niet tot minder omzet (wat een tegenargument kan zijn van eigenaren)
Dat is binnen de Alliance al, enige voorwaarde is alleen dat de chef/eigenaar voor jou moet reserveren :)