Pagina 1 van 1

Geplaatst: 03 mar 2008, 13:02
door Tompie
Ik ga overmorgen met 2 vrienden eten in Zwolle bij De Librije.

Heeft iemand een menu-suggestie?

Geplaatst: 03 mar 2008, 13:56
door chef peter
Tompie schreef:Ik ga overmorgen met 2 vrienden eten in Zwolle bij De Librije.

Heeft iemand een menu-suggestie?
12 tot 14 gangen surprise...paar flesjes begeleidende wijnen, en een taxi naar huis. :lol:

Geplaatst: 03 mar 2008, 17:43
door Marielle
en een flink gevulde portomonee :wink:

geniet ervan! ben er ook keer geweest...echt super ervaring!

Geplaatst: 04 mar 2008, 08:55
door Jeroen Gruber
ik zou denk ik eerder 6 gangen nemen, 10 gangen met wijn is leuk maar is meestal, hap sloek weg. Om egt van een gerecht te genieten met mooie glas wijn zou ik 6 gangen nemen. Ik neem straks de trein naar maastricht en eet vanavond bij Beluga. daarna lekker slapen in een hotel vlakbij Beluga, en morgen lunchen bij Toine hermsen en daarna weer met de trein terug. Later meer daarover op het forum.

Geplaatst: 04 mar 2008, 10:51
door Marielle
wat een luxe leven...

Geplaatst: 04 mar 2008, 13:12
door paulbrussel
Jeroen Gruber schreef:Ik neem straks de trein naar maastricht en eet vanavond bij Beluga. daarna lekker slapen in een hotel vlakbij Beluga, en morgen lunchen bij Toine hermsen en daarna weer met de trein terug.
Slim gedaan: Beluga net voor de drukste tiendaagse van hun jaar: TEFAF.
(Laatste keer lunchen bij Toine Hermsen viel mij wat tegen; ik hoop dat jij het betrer treft!)

Geplaatst: 04 mar 2008, 14:20
door Cees Timmerman
Koninginnedag kunnen we aanschuiven bij de Librije. Wat een feest, dicht op 30 april en eten in Zwolle. Some guys have all the luck.

Geplaatst: 04 mar 2008, 21:56
door Tompie
chef peter schreef:12 tot 14 gangen surprise...paar flesjes begeleidende wijnen, en een taxi naar huis. :lol:
Bijpassende wijn is inderdaad verstandig. Ik wordt gereden, dus de dag erna wordt een zware dag.... (moet ook de kids naar school brengen)

Ik twijfel nog over het aantal gangen. Ik kom dan uit het werk en om dan volledig overdonderd te worden door een waterval van (smaak)belevingen zal ik 's-nachts nog van duizelen ;)

Geplaatst: 06 mar 2008, 20:19
door Tompie
Het is gebeurd, ik ben er geweest.

Vandaag was inderdaad een zware dag. 8 gangen incl. bijpassend wijnarrangement en laat naar bed, 6uur op, kids naar school brengen. In de bus naar werk kwam de man met de hamer....

Anyway, het eten was geweldig, de bediening heel ontspannen, de omgeving heel strak en de wijnen ook helemaal top. Ook was er zelfgebrouwen bier (met zelfs kaviaar in verwerkt!).

Opvallende zaken:
- de bediening is volgens mij best jong, maar heel kordaat, ontspannen, toegankelijk en kundig. Ook de sommelier bijzonder gepassioneerd.
- de presentatie van de gerechten is ontzettend verzorgd, veel oog voor detail, symmetrie en gelijkvormigheid en heel mooi (geen extreme, uitbundige presentaties)
- bij een gerecht zat er een verrassing: in een diep bord was 1 gerecht. Daar bovenop een bord met gaatjes en daarop ook een gerecht. Vervolgens truffelsaus eroverheen, waarna je eerst het bovenste at en toen het onderste
- aan het eind konden we de keuken bezoeken met een hele uitgebreide gepassioneerde uitleg van de chef de partie en de sommelier. Ook nog even kunnen kletsen met Jonnie (relaxte man is dat overigens).
- het menu (incl. de afwijkingen die we hadden gevraagd) kregen we uitgeprint mee
- het wijnarrangement is politie-proof. De alcoholcontrole leidde niet tot een positieve test (geen rechten aan te ontlenen)

Qua gerechten:
aperitief van het huis (ingemaakte bramen),7-8 mondvermaakjes (paksoi mango, picallily in hol ei, bros-krokante kaas met mosterd, aubergine compote met kuit, etc). 8* mini: oester/leverer/oloroso room, houtduif, langoustine (in mooie gevulde rolletjes, allemaal even groot), kikkerhammetjes, zeetong+koksschuim, gelakte hartzwezerik+koffie, wang-kin-tong van kabeljouw, ree+biet+pistache, drie keer roodbonte, tamme duif, dadel+munster+steranijs, banaaan+chocolade+nootmuskaat, passie+koffie+lychee sorbet

Afsluitende diverse friandises uit te kiezen.

Helemaal top dus!

Geplaatst: 06 mar 2008, 22:54
door Marielle
klinkt helemaal top!!!
:D

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 22 mei 2008, 07:09
door Cees Timmerman
Tís al weer even geleden maar 30 april gedineerd bij de Librije. Het was weer helemaal top. De sommelier, die lange met geschoren schedel, is een van de beste en aardigste bedieningspersonen die ik ooit heb meegemaakt, wat een topper.
Over de amuses: die combo augurk/pinda blijft hemels.Bij de cruditeiten vond ik de kroepoek van boleten memorabel.
In het acht gangen menu:rug, wang, kin en tong van kabeljauw met droge worst bouillon en knolselder. Wat een mooi gerecht, verrassend gepresenteerd, subliem. Een geweldig ding in de Librije is dat je het hele gebeuren meemaakt zonder haperingen, alles klopt, wat een geoliede machine. Zeer veel respect voor de familie Boer dat ze dit zo perfect inelkaar gezet hebben.

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 01 jun 2008, 12:50
door JeroenTrimbos
Heb er ook geweldig gegeten, toen ik nog in een Alliance Gastronomique restaurant werkte, dat is leuk voor 70 euro 10 gangen + wijnarrangement...idd die pinda met augurk is lekker en dat kaas gerecht, volgens mij epoisses met aardappelvocht en dadel, HEERLIJK. En die makreel met wortel en gember, heerlijk fris.

De bediening is ook echt mega, wat een kennis hebben die mensen, respect :D

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 24 jun 2008, 19:26
door Marielle
vandaag voor de 2e keer bij de Librije gegeten.
2x met de actie culinair uit je dak

De sfeer,het eten en de bediening was echt top! super middag gehad!
we werden ontvangen op het terras met champagne en amuse's

'' krokante goudse (dit was een krokant blokje kaas in biscuit idee heel leuk
gember crispy
krokante varkenshuid met abrikoosmosterd
asperge met brandnetels
aubergine met tongkuit

hierna gingen we aan tafel en kregen we onze laatste amuse gaspacho van hollandse kersen met zolderspek en paprika

Toen begon het diner met bijpassend wijn arragement
sint jacopsmossel, snijboon, pata negra en tomaat

hollandse mul met citroengras en warme salade van schaal en schelpdiertjes

komkommer, mierikswortel en '' belperk nolle''

weide lam met pandan limoenblaadjes en doperwten

dessert met rabarber aardbei en verveine

daarna nog koffie garnituur met allerlei lekkers

foto;s volgen nog wel!

Morgen ga ik bij de bokkedoorns eten,dus daar komt ook nog wel een stukje over :P

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 26 jun 2008, 13:35
door Leo
Hierbij de beloofde foto's

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 13 dec 2009, 16:06
door Rico.
Die gerechten zien er echt ge-wel-dig uit !!

wouw, daar is een hoop werk ingezet =)

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 12 dec 2010, 12:48
door ironchef29
tompie,

koksschuim? :lol:

Re: Restaurant de Librije

Geplaatst: 09 feb 2011, 11:06
door toet007
mooi ziet het eruit......eigenlijk kunstwerkjes op zich.....


kleurijk en echt super om te zien.......

lijkt me mooi om daar eens te eten.