Pagina 1 van 1
Creatief met Vadouvan
Geplaatst: 21 jan 2007, 17:27
door Leo
Helemaal hip is vadouvan op moment..
Iemand al leuke dingen mee gemaakt?
Geplaatst: 21 jan 2007, 18:17
door ralph geerts
blini's

Geplaatst: 21 jan 2007, 20:14
door Wiljan
Alweer oud, vorig jaar veel mee gewerkt.
Op den duur vindt ik de geur erg penetrant en tegenstaan
Geplaatst: 21 jan 2007, 22:26
door ralph geerts
alles met mate gebruiken
Geplaatst: 22 jan 2007, 13:21
door Cees
Nog niet mee gewerkt, gehoord dat het een soort kerrie is? Is er iemand met een beetje meer info hierover ? Zou mooi zijn

vadouvan
Geplaatst: 25 jan 2007, 20:24
door anne
Vadouvan is een Indische mengeling van gemalen kruiden en specerijen bestaande uit o.a. mosterdzaad, kurkuma, komijnzaad , peper, kari, look en fenugrec. Creatieve chefs gebruiken het in hun gerechten.
kurkuma:
Het wordt gemaakt van de wortel van de plant. Het is een vast bestanddeel van kerriepoeder (curry) en geeft hieraan zijn gele kleur
kari:kerrie
Fenugrec:
Van Fenegriek worden de zaden en de bladeren gebruikt in de keuken. Deze worden zowel gedroogd als vers gebruikt. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische (curry), de Arabische (Gebak en Brood) en de Noord-Afrikaanse (Vlees en Vis) keuken.
Ook als toevoeging aan kaas vindt het zijn toepassing, analoog aan komijn.
Geplaatst: 26 jan 2007, 00:12
door Niels
Wat ik begrepen heb speelt de fermentatie van boven genoemde ingrediƫnten ook een grote rol.
Geplaatst: 26 jan 2007, 01:25
door Leo
gefermenteerde groente?
dat was ons toch verteld?
Geplaatst: 26 jan 2007, 14:25
door Cees
Leo schreef:gefermenteerde groente?
dat was ons toch verteld?
Eergisteren binnen gekregen en de inhoud etc zien er idd wel gefermenteerd uit.
Ook even iets van gemaakt, en ik moet zeggen dat ik het erg lekker vind, maar dat sommige collega's koks het niet lekker vonden. Maar dat is vaak als er wat nieuws is

Geplaatst: 26 jan 2007, 14:48
door Leo
Ik vind het smaakje wel lekker.
Wat heb je er mee gemaakt?
Geplaatst: 26 jan 2007, 14:57
door Cees
Niks bijzonders eigenlijk, was druk maar toch zeer nieuwsgierig naar de smaak en heb er snel een simpele saus van gemaakt....Nu ga ik er een gerecht mee bedenken...
Geplaatst: 27 mar 2007, 20:54
door jerno
ik heb van vadouvan een bouillon gemaakt
en dan heb ik bij lam een sausje van ras el hanout gemaakt
Geplaatst: 12 jun 2007, 00:48
door rous
Wij gebruiken het ook voor ondermeer saus ervan maken en een stukje zeeduivel mee bakken.
Ik vind het persoonlijk erg lekker.
