Boerenkool Beignets
Geplaatst: 07 dec 2006, 19:19
leuk garnituurtje,
maak een droge boerenkool stamppot en bak er spekjes doorheen. voeg hieraan een eetlepel mosterd toe en maak hem verder hoog op smaak.
Maak je soezenbeslag en zorg dat je dit in verhouding 1 derde bij je droge stamppot doet.
quenelle de massa voor op een plaat en laat deze opstijven in de koeling.
hierna de quenelles afbakken in de frituur op 175 graden.
eventueel serveren met een mosterd mayonaise met zilverui.
aandachtspunten,,
Zorg echt dat je boerenkool goed droog is dus goed uitpersen in een doek, anders bakt de dauphine uit en heb je een vieze frituur.
Groeten Jiri
maak een droge boerenkool stamppot en bak er spekjes doorheen. voeg hieraan een eetlepel mosterd toe en maak hem verder hoog op smaak.
Maak je soezenbeslag en zorg dat je dit in verhouding 1 derde bij je droge stamppot doet.
quenelle de massa voor op een plaat en laat deze opstijven in de koeling.
hierna de quenelles afbakken in de frituur op 175 graden.
eventueel serveren met een mosterd mayonaise met zilverui.
aandachtspunten,,
Zorg echt dat je boerenkool goed droog is dus goed uitpersen in een doek, anders bakt de dauphine uit en heb je een vieze frituur.
Groeten Jiri