Pagina 1 van 1
iberico
Geplaatst: 20 mei 2006, 12:46
door Martijn M
Ik wil voor de nieuwe kaart wat uitproberen met lende v/h iberco varken.
Dat schijnt waanzinnig mals vlees te zijn.
Wie heeft daar al eens mee gewerkt

Geplaatst: 20 mei 2006, 15:31
door Leo
nog niet mee gewerkt...maar wel geproefd..
LOMO heet dat geloof ik...
je kan van het Iberico varken ook de schouder kopen...dat is ook echt lekker vlees...
Geplaatst: 21 mei 2006, 15:08
door styliekokie
wij hadden het in auberge de kieviet super vlees met plakje ibericoham erbij heerlijk
Geplaatst: 22 mei 2006, 00:25
door marnix
he leo volgens mij is lomo gewoon varken in het spaans
maar we hebben nu van vanilla ven chorizo's gemaakt van die iberico zwijnen en das best ok
iets zacht dan een "gewone" chorizo en het gaat snel zweten als het te lang uit de koeling ligt.
Gewoon lekker stukje worst.
Geplaatst: 22 mei 2006, 07:25
door Leo
ja..die heb ik ook gehad...idd ergggg lekker...
Jamón de bellota = ham
Lomo de cerdo ibérico = filet
Producto rebanado y empacado = shouder
volgens mij...
Geplaatst: 22 mei 2006, 07:31
door Willem-chef
lomo = lende/rugstuk van ieder willekeurig dier
"Producto rebanado y empacado" wil niet veel meer zeggen dan "gesneden en verpakt produkt"
Geplaatst: 22 mei 2006, 07:34
door Leo
ja...zit allemaal 'n beetje raar in elkaar...
binnenkort eens kijken of het duidelijk omschreven kan worden...
is blijkbaar toch wel handig.
Geplaatst: 22 mei 2006, 12:11
door ralph geerts
en lekker

Geplaatst: 02 sep 2006, 10:34
door Webmaster
Geplaatst: 03 sep 2006, 00:22
door Pieter
De duurste ham is bijna onverkoopbaar als je dat inclusief alle garnituur, keukenfactor, btw etc.. op de kaart zet. Dat maakt het voor veel eenvoudige restaurants best moeilijk hiermee te werken.
Geplaatst: 03 sep 2006, 01:45
door Leo
welk garnituur..
het plakje ham heeft alles je maar wilt.
Wij serveren Bellotta met 'n sorbet van meloen....en klaar
dat is zo geweldig..
Geplaatst: 03 sep 2006, 11:08
door sjaak
hadden laatst in de kroeg op de hoek ook patanegra ham als borrel garnituurtje mooiste was dat ze bij gebrek aan een goed mes gewoon met zo'n gekarteld steakmes de plakjes aan het snijden waren.
en voor de duidelijkheid dit is echt een standaard kroeg met 1 billart 2 dartbords de plaatselijke alcoholisten en het voetbalteam.
iberico
Geplaatst: 21 sep 2006, 12:24
door Martijn M
Ik haal de lende bij de ISPC. Als je van te voren belt heeft ie ze vers.
Super mals en zacht vlees met een enorm gemarmerde structuur.
Is ook veel 'roder'vlees.
Aanbakken en zachtjes doorgaren. geef er garnituur bij van gecarameliseerde uien en saus van ámontillado' sherry.
Binnenkort de nieuwe kaart. Nog ff verzinnen wat ik met de lende ga bereiden. Wil iets met combinatie's van kruiden doen. De saus blijft sherry, mooie Spaanse combi (m.i. dan natuurlijk).
Geplaatst: 21 sep 2006, 16:04
door TOM
je hebt de lomo dwz het varkensgebraad en je
hebt de solomio is de filet allen van de pata negra