Nieuwe Hygiënecode voor de horeca in de maak

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Plaats reactie
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Nieuwe Hygiënecode voor de horeca in de maak

Bericht door Webmaster »

Op 15 overhandigt Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland, de Concept Hygiënecode aan de heer Kleinmeulman, inspecteur-generaal van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA). De conceptcode is nog verder vereenvoudigd ten opzichte van de huidige code. Door de modulaire opbouw van de code krijgt de ondernemer de mogelijkheid om slechts die onderdelen van de code te gebruiken, die van toepassing zijn op zijn bedrijf.
Het streven is dat de ondernemer zo eenvoudig mogelijk en binnen vijf minuten zijn eigen hygiënecode kan samenstellen. Met de nieuwe code worden de papierdruk en de administratieve lasten teruggedrongen zonder te tornen aan de voedselveiligheid. De VWA zal dit concept nu beoordelen om te kijken of deze voldoet aan alle wettelijke eisen.

Na de overhandiging en beoordeling door de VWA wordt de digitale code uitgetest door middel van pilots, waarna de code wordt behandeld in het Regulier Overleg Warenwet (ROW). Vervolgens loopt het project via het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Koninklijk Horeca Nederland, 13/12/06

Bron: http://www.foodholland.nl
Kokforum.nl : de website voor koks
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

VWA bestudeert Concept Hygiënecode

Bericht door Webmaster »

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat zich buigen over de nieuwe Hygiënecode Horeca. Afgelopen vrijdag kreeg inspecteur-generaal Kleinmeulman van de VWA het Concept Hygiënecode overhandigd.

Kleinmeulman kreeg het concept overhandigd van Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). ‘De VWA zal dit concept nu beoordelen om te kijken of deze voldoet aan alle wettelijke eisen. Wij komen hier binnen zes weken op terug’, aldus Kleinmeulman.

Pilots
Na deze beoordeling wordt de digitale code uitgetest door middel van pilots. Daarna wordt de code behandeld in het Regulier Overleg Warenwet (ROW). Vervolgens loopt het project via het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Binnen 5 minuten

Door de modulaire opbouw van de code krijgt de horecaondernemer de mogelijkheid om slechts die onderdelen van de code te gebruiken, die van toepassing zijn op zijn bedrijf. Het streven is dat de ondernemer zo eenvoudig mogelijk en binnen vijf minuten zijn eigen hygiënecode kan samenstellen.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie