Pensioenfonds Horeca & Catering kent indexatie toe van 3

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Pensioenfonds Horeca & Catering kent indexatie toe van 3

Bericht door Webmaster »

Het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering heeft na een positief advies van de deelnemersraad op 3 oktober 2006 besloten tot een eenmalige indexatie van de aanspraken ouderdomspensioen van deelnemers die in 2006 een actief dienstverband hebben (gehad). De indexatie bedraagt 3,8 procent en wordt toegekend per 31 december 2006.

De indexatie voor deelnemers die in 2006 een actief dienstverband hebben (gehad) vindt plaats over de opgebouwde ouderdomspensioenaanspraken tot en met 31 december 2006 en wordt gefinancierd uit de betaalde premies over 2006. Afhankelijk van het aantal deelnemers en hun opgebouwde pensioenaanspraken in 2006 is de verwachting dat de kosten van de indexatie ongeveer € 45 miljoen bedragen.

Eerder dit jaar had het bestuur van Pensioenfonds Horeca & Catering al besloten tot een eenmalige indexatie van de uitkeringen van gepensioneerden en de pensioenaanspraken van niet-actieve deelnemers (de zogenaamde slapers) van 1,25% per 1 januari 2006. Voor de actieve deelnemers was eenzelfde besluit al in december 2005 genomen. Deze eerdere indexatie is gefinancierd uit de premies over 2006 en de beleggingsresultaten van 2005.

Pensioenfonds Horeca & Catering hanteert geen doelgericht beleid om pensioenrechten en -aanspraken te indexeren. Het bestuur van het pensioenfonds beoordeelt elk jaar of de financiële middelen van het fonds voldoende zijn om een indexatie toe te passen. Er is geen geld gereserveerd voor toekomstige indexaties.

Pensioenfonds Horeca & Catering
Pensioenfonds Horeca & Catering is het bedrijfstakpensioenfonds voor de horeca en catering. Het pensioenfonds kent circa 600.000 deelnemers die werkzaam zijn (geweest) bij ruim 34.000 werkgevers. Daarmee behoort Pensioenfonds Horeca & Catering qua aantal deelnemers en werkgevers tot de top 10 pensioenfondsen in Nederland. Jaarlijks
wordt een bedrag van ruim € 166 miljoen aan pensioenpremies geïnd en wordt circa € 27 miljoen uitgekeerd aan gepensioneerden en nabestaanden. Het belegd vermogen bedraagt op dit moment € 2,3 miljard.
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie