Dried sandan
Dried sandan
Ik heb "dried sandan" gekregen vanuit Cambodja maar vind er niks over op google. Het lijkt op een soort gedroogde paprika achtig iets. Kent iemand dit, en evt toepassingen???
(Wil een foto toevoegen maar zie niet hoe?)
(Wil een foto toevoegen maar zie niet hoe?)
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
Re: Dried sandan
Ik heb geproefd, het smaakt zuur. Maar is geen tamarinde, heeft pitjes van een paprika, groote van een gedroogde pruim maar dan dunner vlees.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
Re: Dried sandan
gewoon gedroogde chili, met een fansy naam uit indo
niks bijzonders, kan je overal krijgen maar dan onder andere naam
niks bijzonders, kan je overal krijgen maar dan onder andere naam
Re: Dried sandan
Smaakt wel niet naar gedroogde chili, ken je er een andere naam voor? Dan kan ik eens kijken of dat hetzelfde is.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
Re: Dried sandan
Is waarschijnlijk een gedroogde, gemalen vrucht van de Phyllanthus emblica of Emblica officinalis. Zeldzaam, als je 't tegen komt heet het meestal iets als "Nepalese kruisbes" (gooseberry in 't Engels). Gooseberry wordt steevast verkeerd vertaald.
Er zijn nog enkele andere mogelijkheden (Karanda pruim (Carissa spinarum), Guava bes (Myrciaria floribunda)...) maar ze zijn qua smaak zeer gelijklopend, fruitig zuur.
Waar "sandan" ook doet aan denken als naam, is Pandan blad. Maar dat is niet zuur, donkergroen tot bijna zwart.
Er zijn nog enkele andere mogelijkheden (Karanda pruim (Carissa spinarum), Guava bes (Myrciaria floribunda)...) maar ze zijn qua smaak zeer gelijklopend, fruitig zuur.
Waar "sandan" ook doet aan denken als naam, is Pandan blad. Maar dat is niet zuur, donkergroen tot bijna zwart.