Hallo mede koks,
Ik zal me eerst even voorstellen.
Mijn naam is Rick Brinkman ik ben 19 jaar en volg de BBL-koksopleiding te wageningen.
Ik wil me een beetje bezig houden met het fileren van vissen maar ik heb eigenlijk geen idee welk merk mes er het meest voor geschikt is.
ik moet er bijmelden dat ik in filleren nog een groentje ben.
Groet, Rick
nieuw + vraag
Re: nieuw + vraag
wil ik ook wel eens weten
inmiddels al 4 messen aangeschaft en zijn stuk voor stuk ruk ...
begin een beetje te twijfelen aan die overprized k*t zooi
140 euro betalen voor een "porshe" mes en dan binnen een maand of 2 niet meer scherp te krijgen ...
terwijl ik alweer 4 jaar perfect mijn vlees bewerk met een victorinox van toen denk ik 30 euro ...
altijd bijgehouden met een wetseen en staal ... tot op de dag van vandaag nog steeds super scherp ..
ps; de robert herder kan ik je aanraden als alround koks mes ... mits je deze goed onderhoud ... super mess
inmiddels al 4 messen aangeschaft en zijn stuk voor stuk ruk ...
begin een beetje te twijfelen aan die overprized k*t zooi
140 euro betalen voor een "porshe" mes en dan binnen een maand of 2 niet meer scherp te krijgen ...
terwijl ik alweer 4 jaar perfect mijn vlees bewerk met een victorinox van toen denk ik 30 euro ...
altijd bijgehouden met een wetseen en staal ... tot op de dag van vandaag nog steeds super scherp ..
ps; de robert herder kan ik je aanraden als alround koks mes ... mits je deze goed onderhoud ... super mess
Re: nieuw + vraag
Rick en Jeroen,
De 'blauwe messen' zijn idd goed voor een goede prijs. Kijk bijvoorbeeld bij Libre verpakkingen.
De 'blauwe messen' zijn idd goed voor een goede prijs. Kijk bijvoorbeeld bij Libre verpakkingen.
