Michelin Guide Tokyo/Yokohama/Kamakura 2011

Al het nieuws over de Michelin sterren, Gault Millau, Lekker
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Michelin Guide Tokyo/Yokohama/Kamakura 2011

Bericht door berexstone »

De gids stelt 266 restaurants (allen met één of meer sterren) en 46 hotels voor. 14 restaurants ontvingen drie sterren (allen in Tokyo). 54 restaurants kregen twee sterren (52 in Tokyo en 2 in Yokohama) en 198 één ster (174 in Tokyo, 14 in Yokohama en 10 in Kamakura). Nieuw dit jaar zijn de minder dure restaurants, zaken waar je een menu kunt krijgen voor 5000 yen. Er zijn er 81 in Tokyo, 7 in Yokohama en 7 in Kamaura.
70% van de in deze gids geselecteerde restaurants voeren een Japanse keuken, met als belangrijkste stijlen: fugu, sukiyaki, sushi, tempura, teppanyaki, unagi, shohin ryori, izakaya, kushiage en yakitori. Daarnaast zijn in de uitgave 2011 de categorieën Japanse keuken uitgebreid met Japanese Beef Specialities, Tonkatsu en Oden. de overige restaurants voeren een Franse, Chinese, Fusion, Italiaanse, Spaanse, Steak house en Europese keuken.
Directeur Michelin restaurant- en hotelgidsen, Jean-Luc Naret: "Tokyo blijft de nummer één stad in de wereld met 266 sterrenrestaurants, waaronder 14 met driesterren. Ook zijn we onder de indruk van de twee nieuwe steden in de gids; de enorme stad Yokohama en Kamakura, een zéér populaire touristenstad voor zowel Japanners als vreemdelingen, het is dan ook de stad met alle samurai tradities.
DRIE STERREN (alle in Tokyo) :
Araki (Japanese Sushi) - NEW
Esaki (Japanese contemporary)
Hamadaya (Japanese) - NEW
Ishikawa (Japanese)
Joël Robuchon (French contemporary)
Kanda (Japanese)
Koju (Japanese)
Quintessence (French contemporary)
7chome Kyoboshi (Japanese Tempura) - NEW
Sukiyabashi Jiro Honten (Japanese Sushi)
Sushi Mizutani (Japanese Sushi)
Sushi Saito (Japanese Sushi)
Usukifugu Yamadaya (Japanese Fugu) - NEW
Yukimura (Japanese)
Plaats reactie