creme brulee

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

creme brulee

Bericht door Jom »

melk - suiker - vanille - room verwarmen en daarna met eidooier afbinden. In vorm en daarna au bain marie garen.

Hoeveelheden en tijd/temperatuur zal iedereen zijn eigen voorkeur hebben, maar nu dacht ik:

als ik gesuikerde vanille melk op koelkasttemp heb (omdat ik dat ook gebruik voor ijs en zo) en ik meng het in de juiste verhouding met room en eigeel en dan koud de vormpjes in en dan de stoomoven in.

Wie ziet ergens een probleem? ik eigenlijk niet.
Heb het nog niet geprobeerd, ga ik morgen doen, maar melk is nog te warm....
De aanhouder wint
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 515
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: creme brulee

Bericht door Pluter »

Als je eerst bindt, blijft de vanille-merg gelijkmatig verdeeld.

Verder geen probleem. Als ik 's een daggie geen zin heb, dan blaf ik alle ingredienten in een maatbeker, staafmixer erdoor, combi in, en dan verder met roken/koffie drinken.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
kruimeltje
Berichten: 209
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

Re: creme brulee

Bericht door kruimeltje »

Als je net doet of je banketbakkers room maakt hoef je het ook niet na te garen .....denk ik
nog niet geprobeerd
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: creme brulee

Bericht door Jom »

inmiddels geprobeerd en werkt idd prima. tnx
De aanhouder wint
Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 734
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: creme brulee

Bericht door jeroenbr »

behaal je geen fijnere en mooiere structuur door eerst af te binden, en daarna nog volledig te garen?
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: creme brulee

Bericht door Jom »

kzie geen enkel verschil, behlve dat de vanille iets meer in de bodem zit. Structuur van de creme in beide gevallen goed
De aanhouder wint
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 515
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: creme brulee

Bericht door Pluter »

Jom schreef:kzie geen enkel verschil, behlve dat de vanille iets meer in de bodem zit.
Ik bedoel maar.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: creme brulee

Bericht door Jom »

jammer dat het niet kan bij ijs maken........
De aanhouder wint
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 515
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: creme brulee

Bericht door Pluter »

Hahaha... Lukt best hoor, maar niet zo lui Jom... die 2 minuten tijdswinst kan je wel ergens anders uit persen denk ik.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: creme brulee

Bericht door Jom »

khoop dat je dan wel gepasteuriseerde eidooier neemt en geen verse...
De aanhouder wint
yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: creme brulee

Bericht door yrtsap »

Jom schreef:khoop dat je dan wel gepasteuriseerde eidooier neemt en geen verse...
hoezo niet? Als je het verse eidooier verwarmt tot een temperatuur boven de 70C is er niks aan de hand. Bovendien vind ik gepasteuriseerde eidooier een stuk minder lekker dan verse.
Jom
Berichten: 161
Lid geworden op: 03 mei 2007, 13:56
Locatie: bloemendaal
Contacteer:

Re: creme brulee

Bericht door Jom »

@yrtsap...

tuurlijk beter verse, maar we hadden het erover dat als je niet verwarmd, toch een creme brulee en/of ijs kunt maken....zie posts erboven...
De aanhouder wint
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 515
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: creme brulee

Bericht door Pluter »

tuurlijk gepasteuriseerde dooier voor dat soort cowboy-bereidingen Jom... Die verse bewaar ik wel voor bovenop een tartaartje ;)
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
yrtsap
Berichten: 195
Lid geworden op: 21 jun 2007, 12:50
Locatie: windowsd'nc fedder

Re: creme brulee

Bericht door yrtsap »

Jom schreef:@yrtsap...

tuurlijk beter verse, maar we hadden het erover dat als je niet verwarmd, toch een creme brulee en/of ijs kunt maken....zie posts erboven...
Ja maar later spreek je over garen in de stoomoven...vandaar dat ik het verkeerd begreep denk ik. Sorry.
Plaats reactie