wat vraagjes
wat vraagjes
Hallo iedereen,
Ik heb wat diverse vraagjes.
Misschien kunnen jullie mij helpen.
- Wat wordt er ook alweer verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen? ik kan dit nergens vinden.
- Welke groenten zijn geschikt/lekker om te braiseren?
- En welke om te koken en dan te stoven in boter en welke om te sauteren?
Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Alvast bedankt!
Vriendelijke Groet
Ik heb wat diverse vraagjes.
Misschien kunnen jullie mij helpen.
- Wat wordt er ook alweer verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen? ik kan dit nergens vinden.
- Welke groenten zijn geschikt/lekker om te braiseren?
- En welke om te koken en dan te stoven in boter en welke om te sauteren?
Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Alvast bedankt!
Vriendelijke Groet
Re: wat vraagjes
Zonder je af te willen vallen.
Dit lijken wel vragen uit een leerboek
Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
In een basis kookboek staat de informatie over groenten wel in denk, kijk daar eens.
Dit lijken wel vragen uit een leerboek

Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
In een basis kookboek staat de informatie over groenten wel in denk, kijk daar eens.
Re: wat vraagjes
veritable saus: "echte saus" oftewel zonder bindmiddelen toegevoegd, zoals bv tomatensaus, coulis van fruit etc
halfveritable saus weet ik niet meer (tis al weer een jaar of 15 geleden..
)
halfveritable saus weet ik niet meer (tis al weer een jaar of 15 geleden..

I love defenseless animals, especially in a good gravy
Re: wat vraagjes
ik heb hier natuurlijk al naar gezocht op internet en in boeken, maar ik kan het nergens vinden.hobbybob schreef:Zonder je af te willen vallen.
Dit lijken wel vragen uit een leerboek![]()
Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
In een basis kookboek staat de informatie over groenten wel in denk, kijk daar eens.
daarom vraag ik het nu ook hier.
Anders vroeg ik het niet he

Wat de groenten vragen betreft.
Ik vraag gewoon om ervaringen meningen van jullie.
Re: wat vraagjes
sorry, voor tweede bericht maar dit klopt toch niet?Bchef1 schreef:veritable saus: "echte saus" oftewel zonder bindmiddelen toegevoegd, zoals bv tomatensaus, coulis van fruit etc
halfveritable saus weet ik niet meer (tis al weer een jaar of 15 geleden..)

Re: wat vraagjes
Heeft inmiddels al iemand antwoorden op mijn vragen gevonden?
want ik heb weer een nieuwe vraag.
Heeft er iemand het recept voor creme reverse?
groetjes..
want ik heb weer een nieuwe vraag.

Heeft er iemand het recept voor creme reverse?
groetjes..
Re: wat vraagjes
Ik inmiddels alle antwoorden al zelf gevonden hoor.
Maar toch bedankt voor de moeite
Behalve mijn eerste vraag, heb ik nog steed niet gevonden:
Wat wordt er verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen?
Dus doe nu niet zo flauw en vertel het me gewoon!
Maar toch bedankt voor de moeite

Behalve mijn eerste vraag, heb ik nog steed niet gevonden:
Wat wordt er verstaan onder halfveritable sauzen? welke (soort) sauzen?
Dus doe nu niet zo flauw en vertel het me gewoon!

-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: wat vraagjes
Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.
Succes Chefke
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.
Succes Chefke
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Re: wat vraagjes
Wat is dit voor een onzinAmazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.
Succes Chefke

Re: wat vraagjes
Onzin? Verander eerst die profiel-naam van je 's.... Dan praten we verder.chefke schreef:Wat is dit voor een onzinAmazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.
Succes Chefke
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: wat vraagjes
Ondanks die onzin, ben ik toch ook wel benieuwd naar de antwoorden.....
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: wat vraagjes
Wat is er mis met mijn profiel naam?Pluter schreef:Onzin? Verander eerst die profiel-naam van je 's.... Dan praten we verder.chefke schreef:Wat is dit voor een onzinAmazingtruffle schreef:Halfveritabele sauzen zijn sausen die eerst worden gebonden dmv gelatine, daarna opgekookt worden met eidooier, niet gezeefd, en daarna met een dikke willem afgebonden worden..
Zeer lekker in combinatie met gebakken lucht.
Succes Chefke

Re: wat vraagjes
basissauzen en afleidingenhobbybob schreef: Veritable sauzen zijn gebonden met eidooier ipv met roux. Dat van die half kan je vast zelf wel uitvinden.
De veritable witte-wijnsaus vermengen we soms
met een blanke witte-wijnsaus. Dat is een afleiding
van visvelouté uit § 8.8.4. Die saus noem je
dan: half-veritable. Een voordeel van deze saus is
dat de binding niet snel terugloopt. Daardoor
wordt de kans op schifting kleiner. Het gaat wél
ten koste van de luchtigheid, smaak en de fijne
structuur van de veritable witte-wijnsaus.
Re: wat vraagjes
Psies, als veritable met ei ipv roux is.... dan is het toch ook duidelijk wat het is als het half-veritable (half met ei) is?
De andere helft is dan met ......
De andere helft is dan met ......
-
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: wat vraagjes
Wie geet Chefke een knuffeltje als ie "slagroom" roept??
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
Re: wat vraagjes
Onzin.. Met slagroom kan je geen sauzen maken, dat doe je met koksroom.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: wat vraagjes
dat zie je verkeerd....
Ik geef zeer regelmatig een lekkere saus bij mijn desserts gemaakt van slagroom (en lucht....). Het is een vrij luchtige substantie, romig en lekker zoet.....
Ik geef zeer regelmatig een lekkere saus bij mijn desserts gemaakt van slagroom (en lucht....). Het is een vrij luchtige substantie, romig en lekker zoet.....

De aanhouder wint
Re: wat vraagjes
Zo'n veritable saus van slagroom klinkt goed! Wellicht ga ik dat ook 's proberen.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: wat vraagjes
Dus het is gewoon een veloute saus?
sorry hoor, dat ik niet zo slim ben als jullie!
sorry hoor, dat ik niet zo slim ben als jullie!

Re: wat vraagjes
check het antwoord van Bchef...
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: wat vraagjes
ja, die wist het niet...Pluter schreef:check het antwoord van Bchef...
