Post hier je recepten die je wilt delen met je collega's.
-
Bruder John
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 24 jan 2010, 18:44
Bericht
door Bruder John » 25 jan 2010, 00:14
Hallo lui
Zijn er mensen,die middeleeuwse gerechten hebben klaar gemaakt? en zijn jullie genegen om deze prijs te willen geven op dit forum?
Bij voorbaat dankend.
groetjes
van een middeleeuwen liefhebber
John
Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan naar alle monden!
-
Pinxo
- Berichten: 435
- Lid geworden op: 27 jan 2008, 11:58
- Locatie: noord-Brabant
Bericht
door Pinxo » 25 jan 2010, 09:36
als ik tijd heb zal ik hier wat recepten posten.
Maar vergis je niet hoor; de middeleeuwen horen niet bij de meest interessante culinaire perioden
Weet je iets over de "humoren leer"?
-
Cees
- Berichten: 1081
- Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
- Locatie: Heerenveen
-
Contacteer:
Bericht
door Cees » 25 jan 2010, 10:40
Bruder John schreef:Hallo lui
Zijn er mensen,die middeleeuwse gerechten hebben klaar gemaakt? en zijn jullie genegen om deze prijs te willen geven op dit forum?
Bij voorbaat dankend.
groetjes
van een middeleeuwen liefhebber
John
Mischien zijnn de tv-series, van heston blumenthal ook wel wat voor je?
victorian feast
medieval feast
Tudor feast
Roman feast
te vinden in nieuwsgroepen en torrentsites.
Als je er niet uit komt .....pm me dan voor een link.
-
Bruder John
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 24 jan 2010, 18:44
Bericht
door Bruder John » 25 jan 2010, 11:24

Dank jullie wel voor de reacties.
@Cees bedankt voor de goede tips.
groet
John
Er is nog nooit een kok gevonden die koken kan naar alle monden!
-
berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Bericht
door berexstone » 25 jan 2010, 13:34
Een bijgerecht :
KARDOEN MET MERG
Ingrediënten : vier mergpiipen --- 1 struik kardoen --- citroensap --- azijn --- kruidenbouillon of runderbouillon --- 2 sneetjes brood --- peper en zout ---- boter
Bereiding :
Laat de mergpijpen enkele uren weken in gezouten water dat af en toe wordt ververst. Schil de bleke stengels van de kardoen. Resterende draden er af trekken. Verwijder de bittere toppen van de stengels. Snijd de stengels in stukken van ongeveer 5cm. Wrijf de stukken kardoen één voor één met citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden; dompel ze daarna direct in water. Kook de kardoen circa 45 minuten in bouillon. Laat intussen de sneetjes brood in een warme oven uitdrogen. Rooster ze daarna. Steek kleine rondjes eruit. Kook de de geweekte mergpijpjes 10 minuten in runderbouillon of gezouten water. Laat ze iets afkoelen, schuif het merg eruit, en leg op ieder stukje brood wat merg. Bestrooi met zwarte peper en wat zout. Laat de stukjes kardoen uitlekken als ze gaar zijn. Warm ze even op in een pannetje met gesmolten boter. Serveer de kardoen met de 'mergbroodjes' er bovenop, als bijgerecht bij gevogelte.
-
berexstone
- Berichten: 673
- Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07
Bericht
door berexstone » 25 jan 2010, 14:00
Op
http://fr.wikipedia.org/wiki/liste" onclick="window.open(this.href);return false; de cuisiniers vindt je beroemde chefs van Archestratos tot bijvoorbeeld Heston Blumenthal. Er staan allerlei links bij de chefs en hun boeken, zodat je aan de hand daarvan aan het googelen kunt ivm de middeleeuwen.