KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Goede of slechte ervaringen met eten in restaurants? Vertel het hier. Niet eens met een recensie? Ook dan horen we je commentaar graag.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Bericht door berexstone » 20 dec 2009, 15:01

In het luxe palace hotel "Kulm" heeft een ware revolutie plaatsgevonden : het beroemde uit 1916 daterende olie-fornuis in de kelder is vervangen door een inductiehaard. De keuken blijft echter in de katakomben en het is head-chef Hans Nussbaumer's geheim hoe men in de grootste hitte met veertig koks en reusachtige koperen casserollen zo goed kan koken...
Vanaf dit jaar is het de bedoeling om de keukenkwaliteit nog verder omhoog te brengen en daarvoor is als chef in de "Grill" Bernadette Lisibach ingehuurd (jarenlang de rechterhand van 18 GM punten en 2 sterren chef Dani Bumann van "Chesa Pirani"). Voorlopig nog geen nieuwe creaties op de kaart en niets moleculairs, maar de klassiekers van de grote franse keuken kwamen perfect op tafel :

AMUSE : - 1. Potiron soep met witte Alba-truffel 2. Ravioli geraffineerd gevuld met ratatouille 3. Kalfsgehakt (Kalbshacktäschli) in Collonata spek

VOORGERECHT : - 6 Belon oesters No. 005

VOORGERECHT : - 3 (reusachtige) lepels met foie-gras-terrine en verfrissende portwijngelei

TUSSENGERECHT : - Lauwwarme rijk van kreeft voorziene kreeftensalade, met rijkelijk 'Scorzone umbro' (zwarte truffel uit Umbrië)

TUSSENGERECHT : - Tagliolini met witte Alba truffel

HOOFDGERECHT : - Geflambeerde Branzino (wolfsbaars) met olijfolie en Champagnesaus

DESSERT : - Frambozensorbet, Panna cotta en een chocoladekoekje

Dinermenu : 175 Franken (€ 120)
Open : van midden december (nu dus) tot eind maart 2010, en van 26 juni 2010 tot 6 september 2010

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Bericht door Leo » 20 dec 2009, 20:50

het klinkt allemaal heerlijk....
maar..wel seizoens producten als truffel etc..
maar dan toch Frambozen???

Vind je dat kunnen?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Bericht door berexstone » 20 dec 2009, 22:00

Nee, die frambozen kunnen eigenlijk niet (mischien hebben ze wel tot vorige week in de diepvries gelegen...), had ze beter niet vermeld, toch van 14/20 in 2009 naar 15/20 in de GaultMillau 2010.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Bericht door Leo » 21 dec 2009, 08:48

opzich...vind ik het niet een probleem hoor.
Ik vind frambozen heerlijk..ook die diepvries varianten.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Re: KULM Grill (Kulm Hotel) St.Moritz

Bericht door berexstone » 21 dec 2009, 17:58

Ja ik vind frambozen ook heerlijk, altijd al. Vroeger gingen we na het shoppen bij de Migros supermarkt altijd nog even naar het dakterras en het Migros zelfbedieningsrestaurant voor koffie en zo. Beneden bij het fruit waren die 'wilde' frambozen erg duur. M'n moeder nam altijd een klein fram-bozentaartje bij de koffie. Ook niet goedkoop. Maar...geen nood ! Je mocht zelf je ijs samenstellen. Een vrouw deed de coupe vol met vanilleijs en dan mocht je allerlei fruit erop scheppen. Laat daar nou ook een grote schaal met die overheerlijke frambozen tussenstaan. Dus, als zeven jarige, die ijscoupe vlug half leegeten voor meer plaats en dan ramvol met frambozen scheppen tot over de rand en op het dienblad toe. Het jaar erna hand-haafden ze het concept nog, maar in 1970 maakte Migros een eind aan het door de klant afwerken van ijscoupes........

Plaats reactie