Werther's Original
Werther's Original
Ik vind deze snoepjes echt ontzettend lekker!
Is er iemand met een mooi recept om deze te maken?
Ik weet dat het boter,suiker en room bevat....maar ik heb er geen verhouding ervoor.
Alvast bedankt !
Vandaag ook zeeuwse roomboter babbelaars gemaakt, ook erg lekker, maar de Werthers vind ik lekkerder
Is er iemand met een mooi recept om deze te maken?
Ik weet dat het boter,suiker en room bevat....maar ik heb er geen verhouding ervoor.
Alvast bedankt !
Vandaag ook zeeuwse roomboter babbelaars gemaakt, ook erg lekker, maar de Werthers vind ik lekkerder
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
zout! is gezouten caramel.. weet de verhoudingen ook niet, want ik ben geen "plakker".
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Werther's Original
Ik ken ze niet echt, maar aan je beschrijving te kijken is het een gewone hollandse caramel. Caramel koken en boter en/of room toevoegen.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Werther's Original
In belgie noemen ze het boterspek...althans dat gaf wikipedia aan.chef-dave schreef:Ik ken ze niet echt, maar aan je beschrijving te kijken is het een gewone hollandse caramel. Caramel koken en boter en/of room toevoegen.
Het is ook een caramel...maar van deze zoek ik een mooie verhouding.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Zout wist ik niet, maar is idd wel een smaakmakerPluter schreef:zout! is gezouten caramel.. weet de verhoudingen ook niet, want ik ben geen "plakker".

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Heb net effe in het Haags kookboek (huishoud-school) gekeken voor je.. Vond wel Boterbrokken/ Zeeuwse babbelaars (is dat niet hetzelfde?)
70g suiker
30g basterdsuiker
3 lepels water
3 lepels azijn
1 theelepel zout
15g boter
ingredienten koken "totdat een druppel in water geheel hard wordt".
uitstorten op ingevette bakplaat en uitrollen. dan breken of (warm) in blokjes snijden.
Dit is grofweg het recept dat ik heb overgenomen...dus don't blame me als het mislukt (maar uiteraard wel de credits als het klopt he!
)
70g suiker
30g basterdsuiker
3 lepels water
3 lepels azijn
1 theelepel zout
15g boter
ingredienten koken "totdat een druppel in water geheel hard wordt".
uitstorten op ingevette bakplaat en uitrollen. dan breken of (warm) in blokjes snijden.
Dit is grofweg het recept dat ik heb overgenomen...dus don't blame me als het mislukt (maar uiteraard wel de credits als het klopt he!

Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Werther's Original
Dat recept heb ik bijna hetzelfde...ik dacht namelijk ook dat het hetzelfde zou zijn, maar babbelaars zijn toch wel anders. Mischien moet ik het water en azijn vervangen voor room. Probeer ik mischien vandaag ff.
In ieder geval bedankt !
In ieder geval bedankt !
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Zout aan caramel toevoegen geeft een heel bijzonder smaak, ik kan me best voorstellen dat dat Werther´s zo anders doet smaken. Ik heb zelf pas nog gezouten caramelijs gemaakt, zie hier het recept, http://arrigoo.blogspot.com/2009/02/gez ... endel.html , heerlijk!
Re: Werther's Original
Leuke blog!
Toen ik voor het eerst "gezouten caramel ijs" proefde, kreeg ik meteen de associatie met wherter's echte.
Wellicht zegt de naam "boterspek" Dave iets? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Werther%27s_Original)
Toen ik voor het eerst "gezouten caramel ijs" proefde, kreeg ik meteen de associatie met wherter's echte.
Wellicht zegt de naam "boterspek" Dave iets? (http://nl.wikipedia.org/wiki/Werther%27s_Original)
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Werther's Original
Heb eerlijk gezegt nog nooit gehoord boterspek, en bij navraag bij collega's zij ook niet
Is misschien raar maar wij gebruiken wel veel de benaming van "hollandse" vb hollandse merinque, hollandse caramel, hollandse babbelaars etc...
Wat het zout betreft is inderdaad niet slecht, geeft er een speciaal smaakje aan. Heb ooit een cremé brulee met zeezout geproefd en was ook zo iets dat je niet verwacht maar wel echt lekker was.

Wat het zout betreft is inderdaad niet slecht, geeft er een speciaal smaakje aan. Heb ooit een cremé brulee met zeezout geproefd en was ook zo iets dat je niet verwacht maar wel echt lekker was.
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Werther's Original
Cees,
Ben je nog opzoek naar het recept. Ben het namelijk een keer tegen gekomen in "grand livre desserts et....."
Boek ligt alleen op de zaak, dus ik kijk zaterdag voor je en dan gooi ik de receptuur hier neer.
groet Tim
Ben je nog opzoek naar het recept. Ben het namelijk een keer tegen gekomen in "grand livre desserts et....."
Boek ligt alleen op de zaak, dus ik kijk zaterdag voor je en dan gooi ik de receptuur hier neer.
groet Tim
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Werther's Original
Als je wilt kijken, dan maak je mij er absoluut blij mee! Ik heb nog niks geprobeerd, dat zal ook pas na het weekend worden.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Grappig, want dat is wat ik uiteindelijk ook wil maken, voor een volgende kaart " ijs van wherters "Pluter schreef:Leuke blog!
Toen ik voor het eerst "gezouten caramel ijs" proefde, kreeg ik meteen de associatie met wherter's echte.
Wellicht zegt de naam "boterspek" Dave iets? ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Werther%27s_Original" onclick="window.open(this.href);return false;)
Maar ook de snoepjes wil ik maken...vind ik gewoon mooi om te doen.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
denk dat we dus kunnen stellen, dat we de duitse patisserie niet mogen onderschatten!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Werther's Original
Duitsers moet je op alle vlakken niet onderschatten.
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Werther's Original
Trouwens , die babbelaars had ik van de week gemaakt, en daarvoor had ik een filmpje gezocht...dat was de manier waarop ik ze ook heb gemaakt. Viel me trouwens vies tegen! leek gemakkelijk, maar dat was het niet. Resultaat was een beetje te wisselend. Van mooie exemplaren tot zeer lelijke gedrochten 
Eerder (paar maanden terug) gnocci gemaakt en dan dezelfde vorm als de babbelaars..dat wou wel mooi.
Hier dat filmpje dat ik heb geprobeerd na te doen
http://www.youtube.com/watch?v=s27FQKVrlxI

Eerder (paar maanden terug) gnocci gemaakt en dan dezelfde vorm als de babbelaars..dat wou wel mooi.
Hier dat filmpje dat ik heb geprobeerd na te doen

http://www.youtube.com/watch?v=s27FQKVrlxI
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Ik vraag me af , wat voor poedertje hij eroverheen gooit?Cees schreef:Trouwens , die babbelaars had ik van de week gemaakt, en daarvoor had ik een filmpje gezocht...dat was de manier waarop ik ze ook heb gemaakt. Viel me trouwens vies tegen! leek gemakkelijk, maar dat was het niet. Resultaat was een beetje te wisselend. Van mooie exemplaren tot zeer lelijke gedrochten
Eerder (paar maanden terug) gnocci gemaakt en dan dezelfde vorm als de babbelaars..dat wou wel mooi.
Hier dat filmpje dat ik heb geprobeerd na te doen
http://www.youtube.com/watch?v=s27FQKVrlxI
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
En? Nog gekeken?Tim schreef:Cees,
Ben je nog opzoek naar het recept. Ben het namelijk een keer tegen gekomen in "grand livre desserts et....."
Boek ligt alleen op de zaak, dus ik kijk zaterdag voor je en dan gooi ik de receptuur hier neer.
groet Tim
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Smelt een werther's original of een ander zuurtje met smaak op een bakmatje in de oven.
Als deze mooi gesmolten is haal het matje eruit en laat hem eventjes afkoelen totdat deze koud genoeg is om vast te pakken.
Leg de plak caramel op een eierrekje of ander vormpje en laat hem uitharden.
Zo heb je een mooi caramel rekje met een smaak toevoeging.
Werkt met bijna alle zuurtjes
Als deze mooi gesmolten is haal het matje eruit en laat hem eventjes afkoelen totdat deze koud genoeg is om vast te pakken.
Leg de plak caramel op een eierrekje of ander vormpje en laat hem uitharden.
Zo heb je een mooi caramel rekje met een smaak toevoeging.
Werkt met bijna alle zuurtjes
Met culinaire groet,
Jory in ’t Groen
De Buitendijkse keuken
Tel: 06-48130618
http://www.debuitendijksekeuken.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
info@debuitendijksekeuken.nl
Jory in ’t Groen
De Buitendijkse keuken
Tel: 06-48130618
http://www.debuitendijksekeuken.nl" onclick="window.open(this.href);return false;
info@debuitendijksekeuken.nl
Re: Werther's Original
Cees,
Hier is het recept dan, sorry dat het zo lang duurde, het is bij ons gewoon takke druk, misschien maar beter zo.
Foto's staan op mijn telefoon, hoop dat ik vanavond nog ff tijd heb om die software daarvoor op mn pc te zetten.
Hier in ieder geval het recept.
groet.
-------------------------------------
1.5 ltr slagroom
150gr gezouten boter
9 vanille stokken
150gr lavendel honing
1.125kg fijne suiker
900gr glucose
22,5 cl water
voor 1 plaat van 40x60
-------------------------------------
foto's volgen..
Hier is het recept dan, sorry dat het zo lang duurde, het is bij ons gewoon takke druk, misschien maar beter zo.
Foto's staan op mijn telefoon, hoop dat ik vanavond nog ff tijd heb om die software daarvoor op mn pc te zetten.
Hier in ieder geval het recept.
groet.
-------------------------------------
1.5 ltr slagroom
150gr gezouten boter
9 vanille stokken
150gr lavendel honing
1.125kg fijne suiker
900gr glucose
22,5 cl water
voor 1 plaat van 40x60
-------------------------------------
foto's volgen..
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Werther's Original
Tim nogmaals bedankt voor de moeite!
Ik ga ermee aan de gang.
Ik ga ermee aan de gang.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Zit er niet teveel glucose in? Wordt het daar niet te zacht van? Werther's moet natuurlijk erg hard zijn.Tim schreef:Cees,
Hier is het recept dan, sorry dat het zo lang duurde, het is bij ons gewoon takke druk, misschien maar beter zo.
Foto's staan op mijn telefoon, hoop dat ik vanavond nog ff tijd heb om die software daarvoor op mn pc te zetten.
Hier in ieder geval het recept.
groet.
-------------------------------------
1.5 ltr slagroom
150gr gezouten boter
9 vanille stokken
150gr lavendel honing
1.125kg fijne suiker
900gr glucose
22,5 cl water
voor 1 plaat van 40x60
-------------------------------------
foto's volgen..
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Werther's Original
Heb de receptuur niet geprobeerd. Stond in een boek van ducasse.
Misschien om de harder te krijgen de helft glucose?
Vond het ook best wel veel. Word even testen dus.
Misschien om de harder te krijgen de helft glucose?
Vond het ook best wel veel. Word even testen dus.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin
Re: Werther's Original
Ben nog steeds niet klaar met de receptuur...moet zeggen dat ik ook weinig tijd ervoor heb gehad....druk druk druk, afijn iedere kok kent dat wel.
Wel weet ik dat buiten de eerder genoemde grondstoffen, er ook dulce de leche aan word toegevoegd. Weer een stap dichter bij
Wel weet ik dat buiten de eerder genoemde grondstoffen, er ook dulce de leche aan word toegevoegd. Weer een stap dichter bij

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Ik zal een dezer dagen eens het recept van onze gezouten botercaramel opzoeken. Topreceptje, altijd succes.
Re: Werther's Original
Botercaramel
250 suiker+ 300 glucose koken tot + - 140 graden
250 room
400gr. Boter
7gr. fleur de sel, smelten, opkoken en aan de suikerbasis toevoegen wanneer deze op temperatuur is.
Het geheel opkoken tot ongeveer 117 graden(beetje mee spelen, zomer/winter).
Storten in een inox plaat, belegd met bakpapier en lichtjes ingeolied met mais- of arachideolie.
250 suiker+ 300 glucose koken tot + - 140 graden
250 room
400gr. Boter
7gr. fleur de sel, smelten, opkoken en aan de suikerbasis toevoegen wanneer deze op temperatuur is.
Het geheel opkoken tot ongeveer 117 graden(beetje mee spelen, zomer/winter).
Storten in een inox plaat, belegd met bakpapier en lichtjes ingeolied met mais- of arachideolie.
Re: Werther's Original
Bedankt voor je recept, ben er inmiddels ook achter dat er dulce de leche in zit verwerkt.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Werther's Original
Thnx Emiel..
Maar is dit niet zacht (meer fudge achtig)?
Maar is dit niet zacht (meer fudge achtig)?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Re: Werther's Original
Hoe langer dat je m laat koken hoe harder hij wordt. Vanaf 120 graden moet je wel uitkijken voor verbranden. Anders een keer proberen wat minder room te gebruiken. De hoeveelheid die je hebt afgenomen aan room verwisselen met water en bij je suiker en glucose doen.Pluter schreef:Thnx Emiel..
Maar is dit niet zacht (meer fudge achtig)?
Re: Werther's Original
Hoe langer dat je m laat koken hoe harder hij wordt. Vanaf 120 graden moet je wel uitkijken voor verbranden. Anders een keer proberen wat minder room te gebruiken. De hoeveelheid die je hebt afgenomen aan room verwisselen met water en bij je suiker en glucose doen.Pluter schreef:Thnx Emiel..
Maar is dit niet zacht (meer fudge achtig)?