Alles over ingrediënten
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 09 feb 2009, 19:58
Zonnevis - Saint Pierre

mooi vis, wat lastiger te fileren.

die vlek noemen ze ook wel eens de "vingerafdruk van de Heilige Petrus"
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
KNL
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
- Locatie: Rijkevorsel (België)
Bericht
door KNL » 09 feb 2009, 20:00
heel lekkere vis, heeft vrij stevig vlees, bij mij op het werk hebben ze er wel eens een sashimi van gesneden met koriander...
-
Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
-
Contacteer:
Bericht
door Cees Timmerman » 09 feb 2009, 21:32
Koop St Pierre regelmatig in. Een van de lekkerste visjes die er is naar mijn mening. Inderdaad mooi stevig vlees. Dat schoonmaken laat ik door Schmidt doen, want dat is idd een beetje lastig. Een nadeeltje: de prijs, tís vaak duurder dan bv tarbot, maar wel errug goed.
-
roland
- Berichten: 103
- Lid geworden op: 02 okt 2008, 11:58
Bericht
door roland » 09 feb 2009, 23:35
mijn favoriet geweldige vis
-
Maurits
- Berichten: 1376
- Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
- Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 10 feb 2009, 08:50
Ik heb het ook eens in Engeland gezien onder de naam John Dory.
Laatst gewijzigd door
Maurits op 11 feb 2009, 09:02, 1 keer totaal gewijzigd.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
-
KNL
- Berichten: 314
- Lid geworden op: 11 okt 2008, 12:35
- Locatie: Rijkevorsel (België)
Bericht
door KNL » 10 feb 2009, 17:21
Maurits schreef:Ik heb ook eens in Engeland gezien onder de naam John Dory.
in een boek dat ik heb van gordon ramsey wordt die benaming ook gebruikt..
-
Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
-
Contacteer:
Bericht
door Cees Timmerman » 10 feb 2009, 21:20
Klopt, John Dory is de reguliere Engelse naam.
-
BreeZe
- Berichten: 73
- Lid geworden op: 25 jan 2007, 17:22
Bericht
door BreeZe » 01 apr 2009, 10:51
erg mooie vis.. we verkopen dit af en toe naast de kaart en dan lekker a la muniere dikke friet erbij en een citroen!
-
martinkay
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 13 mar 2009, 14:37
Bericht
door martinkay » 01 apr 2009, 13:27
Kan iemand mij misschien helpen met de betekenis van "vingerafdruk van de Heilige Petrus".
heb dit al een aantal keren proberen op te zoeken maar kan de betekenis niet vinden.
hoop dat iemand mij kan helpen
-
cyrano
- Berichten: 291
- Lid geworden op: 22 jan 2009, 17:46
- Locatie: Antwerpen
-
Contacteer:
Bericht
door cyrano » 01 apr 2009, 13:39
Dat zou komen van de zwarte vlek achter de borstvinnen. Petrus deed mirakels met z'n vinger. Maar dat wist je waarschijnlijk ook al...