Heb je iets gezien, te vertellen of vragen? Dat kan en mag hier.
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 05 feb 2009, 16:17
Er zit veel verschil in de soorten Garde's

Die met die balletjes heb ik net nieuw gekocht. Is nog wennen, maar tik wel lekker snel.
Wie werkt hier ook mee?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
sjaak
- Berichten: 584
- Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
- Locatie: Noordwijk
Bericht
door sjaak » 05 feb 2009, 21:33
nog niet mee gewerkt
ik weet wel dat een flexibele garde met dunne draden sneller room opslaat dan 1 met dikke draden die is dan weer beter om een beslag mee te roeren
-
Marielle
- Berichten: 437
- Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Marielle » 05 feb 2009, 21:51
is het verschil echt groot met de gardes?
-
Cees
- Berichten: 1081
- Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
- Locatie: Heerenveen
-
Contacteer:
Bericht
door Cees » 05 feb 2009, 22:55
Die met die balletjes heb ik nog nooit gezien eigenlijk, maar ben wel nieuwsgierig hoe dat gaat.
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 05 feb 2009, 23:46
Liggen ook bij de ikea
-
Tristan
- Berichten: 83
- Lid geworden op: 28 okt 2008, 11:19
Bericht
door Tristan » 05 feb 2009, 23:54
met die balletjes gaat wel lekker snel ja, geeft alleen wel meer troep naar mijn mening
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 05 feb 2009, 23:56
Tristan schreef:met die balletjes gaat wel lekker snel ja, geeft alleen wel meer troep naar mijn mening
Dat ligt toch helemaal aan je zelf

Mensen kunnen er ook een zootje van maken met een garde ...
-
Amazingtruffle
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
-
Contacteer:
Bericht
door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 00:18
ken die gardes allen voor spinsuiker eigenlijk...
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
-
jeroenbr
- Berichten: 735
- Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
- Locatie: Drenthe, Beilen
Bericht
door jeroenbr » 06 feb 2009, 00:42
Bramrhodos schreef:ken die gardes allen voor spinsuiker eigenlijk...
Gardes voor spinsuiker zijn gewoon afgeknipte normale gardes
-
Pluter
- Berichten: 516
- Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
- Locatie: Haarlem
Bericht
door Pluter » 06 feb 2009, 00:51
Meer draden is meer luchtinbreng. Heeft mijnheer This mij (en 50 anderen) persoonlijk verteld. 2 gardes in elkaar haken om te tikken werkt ook.
Denk je niet dat die kunsstof op het einde van die "suikerspin garde" van je, of wat dan ook, een beetje raar effect geeft met caramel? Of ben jij zo'n amateur die ook een plastic paletmesje gebruikt in een tefal pan mijnheer Bramrhodos?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
-
Amazingtruffle
- Berichten: 240
- Lid geworden op: 30 dec 2008, 00:23
- Locatie: Haarlem
-
Contacteer:
Bericht
door Amazingtruffle » 06 feb 2009, 01:08
Mijnheer Pluter: ik ben wel degelijk een vakman, en weet mijn materialen..
Ook laat ik u weten dat er kunststof materialen zijn die hitte boven de 115 graden celcius( de temperatuur waarop suiker caramel wordt) kunnen hebben.
Dat over die tefal pannetjes laat ik liggen...
“At the end of the day, it’s just food, isn’t it? Just food”.(MPW)
-
Leo
- Forum Chef
- Berichten: 4321
- Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
- Locatie: Gorinchem
-
Contacteer:
Bericht
door Leo » 06 feb 2009, 08:37
ik kon kiezen tussen met stalen ballen, of met plastic...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
-
Nutcake
- Berichten: 14
- Lid geworden op: 10 feb 2009, 23:48
Bericht
door Nutcake » 23 feb 2009, 23:37
Als ik zou moeten inkopen voor een restaurant zou ik wel kiezen voor de klassieke garde, precies diegene op het plaatje (zwart handvat geel randje)
deze kan je namelijk voor alle doeleinden gebruiken en heeft dus naar mijn mening meer nut, ik zie mezelf nog geen dik beslag oid doorroeren met dat balletjes apperaat....
voor mij is dat ding net zoiets als een knoflook pers, zal em nooit gebruiken.

Revenge is a meal best served cold.
-
Maurits
- Berichten: 1376
- Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
- Locatie: Heemskerk
Bericht
door Maurits » 24 feb 2009, 08:54
Is die met die bolletjes niet om aanbaksels los te roeren na afblussen?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)