Gelei van kweepeer
Gelei van kweepeer
hey,
Heeft iemand een receptje van kweepeergelei?
ik zou graag niet het confituur achtige recept willen, omdat dit veel te zoet is naargelang ik het wil gebruiken in mijn gerecht,
maar dus het volgende:
ik zou dan het sap of dergelijke willen gelleren met agar agar..
dus hoe bekom ik het sap?
alvast bedankt,
groetjes Koen
Heeft iemand een receptje van kweepeergelei?
ik zou graag niet het confituur achtige recept willen, omdat dit veel te zoet is naargelang ik het wil gebruiken in mijn gerecht,
maar dus het volgende:
ik zou dan het sap of dergelijke willen gelleren met agar agar..
dus hoe bekom ik het sap?
alvast bedankt,
groetjes Koen
Re: Gelei van kweepeer
in stukken snijden, in een pan stukkoken (evt. suiker of smaakstoffen toevoegen)
Nadat alles tot moes gekookt is door een passeerdoek gieten en laten uitlekken.
Na een paar uurtjes hou je een helder sap over.
De pitten geven al flink wat (gezonde) pectine af dus hoeveelheid agar aanpassen.
Nadat alles tot moes gekookt is door een passeerdoek gieten en laten uitlekken.
Na een paar uurtjes hou je een helder sap over.
De pitten geven al flink wat (gezonde) pectine af dus hoeveelheid agar aanpassen.
Re: Gelei van kweepeer
dankjewel!
groetjes, Koen
groetjes, Koen
Re: Gelei van kweepeer
Agar agar is abslouut niet nodig, als je in een gaasje de kernen én schillen laat meestoven, en het dan laat afkoelen is het zo hard als jonge kaas. Snijbaar dus... 

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Gelei van kweepeer
heb je dan toch een vrij stijve massa of is het 'nipt' van gellering?Maurits schreef:Agar agar is abslouut niet nodig, als je in een gaasje de kernen én schillen laat meestoven, en het dan laat afkoelen is het zo hard als jonge kaas. Snijbaar dus...
groetjes Koen
Re: Gelei van kweepeer
Het is zo stijf als tarzan. Maar ik zag dat Pinxo voorstelt om het te zeven...dan weet ik weer niet of het snijbaar wordt (de vezels die de boel bijeenhouden blijven nl achter in de zeef).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Gelei van kweepeer
het is uiteindelijk wel de bedoeling om een massa zonder stukjes te bekomen...dus ik ga het deze week eens testenMaurits schreef:Het is zo stijf als tarzan. Maar ik zag dat Pinxo voorstelt om het te zeven...dan weet ik weer niet of het snijbaar wordt (de vezels die de boel bijeenhouden blijven nl achter in de zeef).

groetjes Koen
-
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 16 jun 2009, 12:06
Re: Gelei van kweepeer
In spanje wordt dit altijd geserveerd bij kaas en heet membrillo, recept is simpel op 1 kilo kweepeer 1 kilo suiker, niets meer en niets minder. Maar je moet wel de kweepeer in het seizoen maken en dan kan je het voor de rest van het jaar (vacuum bewaren)