Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Zoek je een recept, idee of bereidingswijze?
Vraag het hier!
Vraag het hier!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
hallo,
ik ben op zoek naar een recept met suikerbrood(gegrild) dat ik kan verwerken in een voorgerecht.
Wat past hier goed bij.
ik ben op zoek naar een recept met suikerbrood(gegrild) dat ik kan verwerken in een voorgerecht.
Wat past hier goed bij.
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
heb het pas op gebakken ganzenlever. Beetje zoete vruchten compote erbij en knallen maar!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Hallo,
ik zou graag es weten van jullie hoe je het best met taartje maakt met zeevruchten in verwerkt (bv langoustine), ik zou het graag willen gebruiken bij een entré!
Ik zou graag iets in de richting van een lauw slaatje maken met advocado mousse met krap en coq.St-J en daarbij zou ik een taartje willen met langoustine in verwerkt!
Iemand een idee?
ik zou graag es weten van jullie hoe je het best met taartje maakt met zeevruchten in verwerkt (bv langoustine), ik zou het graag willen gebruiken bij een entré!
Ik zou graag iets in de richting van een lauw slaatje maken met advocado mousse met krap en coq.St-J en daarbij zou ik een taartje willen met langoustine in verwerkt!
Iemand een idee?
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 08 nov 2008, 17:40
- Locatie: Tessenderlo - B
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ik heb onlangs een heel lekkere erwtenpuree gegeten, is hier iemand die me het receptje hiervoor kan bezorgen heb al eens iets geprobeerd maar viel niet echt in de smaak om het op zen zachtst uit te drukken.
alvast bedankt ,
Stefan.

alvast bedankt ,
Stefan.
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Zoals bij de meeste purees:stefanneman schreef:Ik heb onlangs een heel lekkere erwtenpuree gegeten, is hier iemand die me het receptje hiervoor kan bezorgen heb al eens iets geprobeerd maar viel niet echt in de smaak om het op zen zachtst uit te drukken.![]()
alvast bedankt ,
Stefan.
Groenten gaarkoken in room, zeven en dan doordraaien.
Als je erwten in water kookt en dan pureert is het idd niet te vreten.
Practice what you preach
-
- Berichten: 21
- Lid geworden op: 08 nov 2008, 17:40
- Locatie: Tessenderlo - B
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
En welke erwten gebruik ik het best dan verse/gedroogde ... en in welke verhouding room/erwten om een mooie puree te bekomen.
vriendelijke groeten
Stefan.
vriendelijke groeten
Stefan.
- JeroenTrimbos
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 31 mei 2008, 11:34
- Locatie: Valkenburg aan de Geul
- Contacteer:
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Nou geloof het of niet voor puree vind ik diepvries erwten het lekkerst, hoef je je niet voor te schamen, deed Cees Helder ook.
De erwten moeten onder staan.
Room koken, erwten erbij, 4 minuten later zeven en pureren.
(beetje roomboter erbij is ook lekker)
De erwten moeten onder staan.
Room koken, erwten erbij, 4 minuten later zeven en pureren.
(beetje roomboter erbij is ook lekker)
Practice what you preach
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
175 gram diepvrieserwten met beetje water circa 10 min koken en pureren met 25 gr. boter en 5 teentjes knoflook die je vooraf (ongepeld) geroosterd hebt in oven.
Als teentjes beginnen te kleuren vruchtvlees eruit knijpen.
pureetje op smaak maken en eventueel nog zalviger maken met crème fraîche.
Als teentjes beginnen te kleuren vruchtvlees eruit knijpen.
pureetje op smaak maken en eventueel nog zalviger maken met crème fraîche.
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Nou leuk Leo dat we dit mogen vragen, want...ik ben reuze nieuwsgierig hoe je pannenkoeken zo mooi luchtig krijgt met een gaatjesbodem.....niet dat ik ze niet lekker kan bakken, maar die echte luchtigheid is toch wel erg lekker erin! Wie weet?
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Je weet dat die gaatjes er niet in horen.....dan lekt de stroop erdoorheen (zie KvW, afl. pannenkoeken 2007). Hoe dan ook, bakpoeder zorgt voor gaatjes. Een deel van het eiwit opkloppen en door het beslag vouwen zal ook wel helpen.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Dank je wel voor je reactie, Maurits. Ik ben geen profkok, dus wist werkelijk niet dat de gaatjes er eigenlijk niet in horen vanwege het lekken van stroop. Aan deze tip heb ik heel veel, met bakpoeder of opgeklopt eiwit heb ik het nog nooit gedaan, dus ik ga het de eerstvolgende keer uitproberen!
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ik ben al lang op zoek naar een goed recept om eiwitschuim (voor bv hazelnootschuim gebak) te maken. Of hij is te taai of te bros, wie heeft voor mij het echte recept? 

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Okee, waar ik benieuwd naar ben is het verkrijgen van een mooie, zachte malse garing voor een stuk varkensrollade van ruim een pond. Vaak vind ik het stiekum toch nog wat taai als ik de rollade eerst aanbraad en in een schaal met braadvocht leg met een open braadzak eromheen. Daarna 2 uur in de oven op 160 graden. Maar niet tevreden over het resultaat dus......wie o wie van uwen die profs zeit, geeft me het 'geheim' van de perfect gebraden rollade
Alvast mijn dank!

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Op een lagere temperatuur en langer garen....als ik het goed herinner dan werk je niet in een profesionele keuken...dus sommigge aparatuur zoals een roner zult jij niet voorhanden hebben( in de roner krijg je het allerbeste resultaat)
Maar als je een oven hebt , dan die op ongeveer 75-80 graden zetten en dan een kerntemperatuur erin steken ...kern naar voorkeur...maar een graadje of 58-65 is prima. Mocht dat je te lang duren, dan zet je de oven op 120 graden. Belangrijk is tevens de kerntemperatuur weer! Als je kern namelijk ook 120 word , dan kun je spreken van taai en droog vlees
Maar als je een oven hebt , dan die op ongeveer 75-80 graden zetten en dan een kerntemperatuur erin steken ...kern naar voorkeur...maar een graadje of 58-65 is prima. Mocht dat je te lang duren, dan zet je de oven op 120 graden. Belangrijk is tevens de kerntemperatuur weer! Als je kern namelijk ook 120 word , dan kun je spreken van taai en droog vlees

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ha Cees, dank je voor je antwoord. Ik vermoedde idd dat de taaiheid te maken had met de kerntemperatuur....je hebt het bevestigd. Jaren geleden was ik het hulpje in de keuken van een visresto....daar werden geen varkensrollades bereid
Met jouw antwoord ga ik aan de slag!

- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Echt mooi varkensvlees (Iberico, wolvarken of Livar) garen op hooguit 65 graden met een kern van 53 a 54. Jammie
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Esther goed recept dat ik van mijn grootmoeder kreeg en sindsdien jaar en dag gebruik is 100 gr bloem, 100 ml volle melk, 100 ml bier (dus geen heineken,lol best een donker tafelbiertje), 200 gr suiker; Het bier zorgt in combinatie met de suiker voor een gisting hetgeen je pannekoek luchtiger en lekkerder maakt.Esther schreef:Nou leuk Leo dat we dit mogen vragen, want...ik ben reuze nieuwsgierig hoe je pannenkoeken zo mooi luchtig krijgt met een gaatjesbodem.....niet dat ik ze niet lekker kan bakken, maar die echte luchtigheid is toch wel erg lekker erin! Wie weet?
Smakelijk
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Zelf prefereer ik Duke of Berkshire hetgeen voor mij toch wel boven Livar en Iberico gaat, enkel niet makkelijk verkrijgbaar door hun uitvoer politiek.Cees Timmerman schreef:Echt mooi varkensvlees (Iberico, wolvarken of Livar) garen op hooguit 65 graden met een kern van 53 a 54. Jammie
Het gras is steeds groener aan de andere zijde. Helaas is het dan ook meestal kunstgras!
Dave
Dave
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Leuk dat je er weer bent:) 2 a 3 maand geleden volgens mij haha!chef-dave schreef:Zelf prefereer ik Duke of Berkshire hetgeen voor mij toch wel boven Livar en Iberico gaat, enkel niet makkelijk verkrijgbaar door hun uitvoer politiek.Cees Timmerman schreef:Echt mooi varkensvlees (Iberico, wolvarken of Livar) garen op hooguit 65 graden met een kern van 53 a 54. Jammie
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ja zeker Dave, een hele lange vakantie?
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ah, dank je wel Dave voor het doorgeven van grootmama,s tip! Ik heb dit nog niet eerder gezien op deze wijze, dus ga het zeker maken! En Maurits.....de opgeklopte eiwitten waren een superluchtig succes, vanavond met z,n allen heeerlijk zitten smullen van de gaatjespannenkoeken! Thanx 

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Mooi dat het werkt, Esther.
BTW, over deze quote:
BTW, over deze quote:
Was niet betuttelend bedoeld, sorry, ik ben ook geen profkok. Ik ben een amateurkok met 'booksmarts'Esther schreef:Dank je wel voor je reactie, Maurits. Ik ben geen profkok, dus wist werkelijk niet dat de gaatjes er eigenlijk niet in horen vanwege het lekken van stroop. Aan deze tip heb ik heel veel, met bakpoeder of opgeklopt eiwit heb ik het nog nooit gedaan, dus ik ga het de eerstvolgende keer uitproberen!

When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Het is je direkt vergeven, Maurits!
Je tip was top en daar gaat het toch om?

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
hallo,
ik wil graag een mouse (uit de kidde) van pata negra ham en heb al flink wat lopen expirimenteren maar ben elke keer niet tevreden over het resultaat. weet iemand daar wel een mooi recept van die ik zou mogen gebruiken?
alvast bedankt
ik wil graag een mouse (uit de kidde) van pata negra ham en heb al flink wat lopen expirimenteren maar ben elke keer niet tevreden over het resultaat. weet iemand daar wel een mooi recept van die ik zou mogen gebruiken?
alvast bedankt
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Recent heb ik in Frankrijk een salade met krokante varkensoor gegeten. Is er hier iemand die dit wel eens heeft gemaakt. Mijn eerste idee zou zijn een confit te maken van de oren. Klopt dit? Alle tips voor de varkensoren zijn welkom.
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Waarom heb je het niet gevraagt? Eenmaal duidelijk dat jij ook een kok bent en ze kunnen opeens WEL engels praten ..
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
varkensoor..nee nog niet op. Althans niet bewust...
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
hey,
ben op zoek naar recept van amandelspijs-ijs.
heb het wel gezien bij de horeca-wedstrijden.
ben op zoek naar recept van amandelspijs-ijs.
heb het wel gezien bij de horeca-wedstrijden.
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
echt mega makkelijk
amandels, suikers, ei, citroen schil, beetje sap
exacte verhouding tegen over ei.. is zo op te zoeken..
amandels, suikers, ei, citroen schil, beetje sap
exacte verhouding tegen over ei.. is zo op te zoeken..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ik heb het al wel gegeten, maar nog niet zelf gemaakt.onoff schreef:Recent heb ik in Frankrijk een salade met krokante varkensoor gegeten. Is er hier iemand die dit wel eens heeft gemaakt. Mijn eerste idee zou zijn een confit te maken van de oren. Klopt dit? Alle tips voor de varkensoren zijn welkom.
Mijn eerste idee zou zijn koken en dan frituren, naar analogie met Chinees krokant varkensvlees. Maar ik kan er natuurlijk mijlenver naast zitten...
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
koken, drogen, frituren, wel oppassen met het kraakbeen is mij verteld...
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Ik heb in mijn moestuin nogal wat brandnetels staan. Normaal gebruik ik die voor het maken van bijvoorbeeld brandnetelgier. Nu heb ik laatst van de jonge toppen brandnetelthee gemaakt. Maar wat zou ik nog meer van brandnetels kunnen maken?
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Soep, omelet, brood, cake, stoemp, flensjes, pasta...
Eigenlijk veelzijdiger dan spinazie.
Eigenlijk veelzijdiger dan spinazie.
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Thanks, ik ga eens zoeken naar wat recepten....
Heb laatst mijn aardpeerknollen gepoot. Ben dus ook al druk om allerlei recepten met aardpeer te verzamelen.
Heb laatst mijn aardpeerknollen gepoot. Ben dus ook al druk om allerlei recepten met aardpeer te verzamelen.

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
chips van aardpeer vind'k wel goed
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Kan iemand mij vertellen hoe ik speltbrood zonder gist toch luchtig krijg?
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Hallo koks!
Ik ben zelf een thuiskok met grote beperkingen
die op zoek is naar een leuk dessert voor +- 15 personen, dat thuis eenvoudig de dag ervoor te bereiden valt. Het moet dus iets kouds zijn, dat het bovendien in de koelkast (geen vriezer) kan overleven.
Wie weet er iets leuks? Het mag best een wow-factor hebben, mits het dan wel voor een amateur te maken is.
Ik hoor graag of jullie leuke suggesties hebben!
Ik ben zelf een thuiskok met grote beperkingen

Wie weet er iets leuks? Het mag best een wow-factor hebben, mits het dan wel voor een amateur te maken is.
Ik hoor graag of jullie leuke suggesties hebben!
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
GEZOCHT een receptje waar ik van die lekkere luchtige smeuïge krokant van buiten brionches mee kan creëren ^^ dank bij voorbaat
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
1150 gr bloem
50 gr gist
50 gr suiker
20 gr zout
8 st eieren
375 gr boter
1 dl melk
rijzen + terugslaan
opbollen en rijzen + terugslaan
rijzen in broodvorm
170 'C 15 min
50 gr gist
50 gr suiker
20 gr zout
8 st eieren
375 gr boter
1 dl melk
rijzen + terugslaan
opbollen en rijzen + terugslaan
rijzen in broodvorm
170 'C 15 min
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Dankje we gaan het reproduceren conform je receptuur
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Iemand toevallig een recept met glice ? (texturas),
ik zoek namelijk recept van ijspastille met yuzu hierin word olie met sap tot emulsie gebracht en zo bevrozen,
maar heel aangenaam in de mond.
Bij voorbaat dank.
ik zoek namelijk recept van ijspastille met yuzu hierin word olie met sap tot emulsie gebracht en zo bevrozen,
maar heel aangenaam in de mond.
Bij voorbaat dank.
Food and Taste All The Way !
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
ben opzoek naar een goed en lekker aardbeien parfait
gr
gr
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
5 st. eieren
7 st. eidooier
125 gr. suiker
1/4 st. vanille Warm koud slaan
1 ltr. slagroom
75 gr. suiker Lobbig slaan
150 gr. Aardbeien coulie ( e.v.t. blaadje gelatine toevoegen als je wilt dat het even buiten de kast kan blijven staan)
7 st. eidooier
125 gr. suiker
1/4 st. vanille Warm koud slaan
1 ltr. slagroom
75 gr. suiker Lobbig slaan
150 gr. Aardbeien coulie ( e.v.t. blaadje gelatine toevoegen als je wilt dat het even buiten de kast kan blijven staan)
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
dank u dank u 

Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
NicoV schreef:Iemand toevallig een recept met glice ? (texturas),
ik zoek namelijk recept van ijspastille met yuzu hierin word olie met sap tot emulsie gebracht en zo bevrozen,
maar heel aangenaam in de mond.
Bij voorbaat dank.
Hey,
na lang proberen van verschillende recepten en eigen ideen ben ik met dit eind recept geeindigd,
geeft een zeer aangename ijskoude textuur en gevoel in de mond.
700 gr olijfolie
22 gr glice
700 gr limoensap
220 gr Suikerwater 50-50
olijfolie tot 60 graden, glice toevoegen en oplossen.
afkoelen tot 37 graden en monteren als een mayonaise constant roeren en limoensap scheut per scheut toevoegen.
Tot een lobbige massa word verkregen en dan uitstorten, nachtje diepvries , en uitsteken.
Hopelijk posten jullie je ervaring met dit recept,
Groetjes Nico
Food and Taste All The Way !
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
is dat niet heeeeeel zuur?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Wie heeft een goed recept van een warme goede gorgonzola-saus voor mij?
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 13 mar 2014, 21:12
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
Hallo,
Ik zoek het respect van een bosbessen taart of woudtaart
Het bestaat uit bladerdeeg, rode en zwarte bessen met een zoete vulling en merengue.
Kan iemand mij helpen ? En een goei recept bezorgen ?
Alvast bedankt
Ik zoek het respect van een bosbessen taart of woudtaart
Het bestaat uit bladerdeeg, rode en zwarte bessen met een zoete vulling en merengue.
Kan iemand mij helpen ? En een goei recept bezorgen ?
Alvast bedankt
Re: Recept gezocht? Koksforum Helpt!
ik ben met spoed op zoek naar een recept voor wodkaschuim!
uit de kidde of met lecithine, maakt niet uit. alles is welkom!
het is voor een soep.
Groetjes Britt.
uit de kidde of met lecithine, maakt niet uit. alles is welkom!
het is voor een soep.
Groetjes Britt.
