Grootscheepse controle VWA op rookverbod

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Grootscheepse controle VWA op rookverbod

Bericht door Webmaster »

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) begint vanaf 1 juli met grootscheepse controles in de horeca op de naleving van het rookverbod dat die datum ingaat. De dienst heeft extra personeel vrijgemaakt voor de controles.

In totaal worden tweehonderd controleurs ingezet om horecazaken te bezoeken, zo bevestigde een VWA-woordvoerder dinsdag een bericht in De Telegraaf. Binnen enkele maanden zal een groot deel van de horecagelegenheden in heel Nederland bezocht zijn, aldus de woordvoerder.

Een ondernemer die in overtreding is, krijgt in eerste instantie alleen een waarschuwing. Bij herhaling delen de controleurs echter een boete uit van 300 euro. Als dezelfde ondernemer binnen een periode van twee jaar nog een keer tegen de lamp loopt, wordt de boete verdubbeld. Bij herhaling kan dit oplopen tot een bedrag van 2400 euro.

‘Maar we zijn niet pietluttig. Als we iemand een sigaret zien roken, is de uitbater niet direct de klos’, aldus de zegsman van de VWA, die verder aankondigt dat de controleurs zowel herkenbaar als anoniem te werk zullen gaan.

Bron: http://www.missethoreca.nl
Kokforum.nl : de website voor koks
Plaats reactie