Chef van het Jaar Zwitserland 2015

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Chef van het Jaar Zwitserland 2015

Bericht door berexstone »

Chef van het Jaar 2015 in de Zwitserse Gault&Millau gids is Peter Knogl van restaurant "Cheval Blanc" in hotel "Les Trois Rois", Basel.
In 2011 was hij ook al Chef van het Jaar, bovendien krijgt hij nu in 2015 de, bij Gault&Millau Zwitserland ultieme bekroning van 19 punten en vier toques. Z'n creaties hebben stuk voor stuk de potentie om ware klassiekers te worden. Z'n sausen en jus zijn van ongekende diepgang. Z'n keuken heeft een ongelooflijk constant niveau. Peter Knogl is een échte ster.

Zwitserland telt nu zeven koks met vier koksmutsen en 19 punten. Peter Knogl is de enige (en eerste) die niet zelfstandig ondernemer is, geen chef-eigenaar dus. In Zwitserland heerst momenteel een trend, waarbij de vijfsterrenhotels hebben ontdekt dat men niet meer weg komt met een middelmatige keuken. De gasten eisen topkwaliteit, niet alleen op de slaapkamer, maar ook aan tafel. Een behoorlijk aantal Zwitserse restaurants met drie toques en achttien punten zijn gevestigd in luxe hotels, onder andere: Othmar Schlegel in Ascona, Peter Moser in Basel, Anne-Sophie Pic in Lausanne, Dominique Gauthier in Genève, Marcus G. Lindner in Gstaad en Heiko Nieder in Zürich.
Twee van de drie stijgers van het jaar koken ook in een hotelkeuken: Salvatore Frequente ("Eden Roc") te Ascona (17/20) en Jerome Manifacier ("Hôtel de la Paix") te Genève (17/20).
Plaats reactie