Kok van het Jaar GaultMillau Zwitserland 2012

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Kok van het Jaar GaultMillau Zwitserland 2012

Bericht door berexstone » 27 okt 2011, 14:21

De meest begeerde titel van de Zwitserse gastronomie gaat dit jaar voor het eerst naar Centraal-Zwitserland, en niet naar een luxe restaurant of een restaurant in een 'palace' hotel, maar naar een boerenherberg. De 50-jarige 18 punten chef Franz Wiget van "Restaurant Adelboden" in Steinen SZ is GaultMillau kok van het jaar 2012.

Het zeer sympathieke, maar verre van luxueuze restaurant ligt afgelegen van de hoofdstraat Schwyz - Sattel. De chef koopt bij vrienden en buren alle ingrediënten: vlees uit het Muotadal, vis uit het meer van Zug, kazen uit de omliggende Alpen. Daarnaast staat er bijzonder verse en goed bereide zeevis op de kaart om de regionale keuken te complementeren. Chef Wiget speelt de hoofdrol in z'n keuken en inspireert z'n kleine brigade tot absolute top-prestaties.
Z'n vrouw Ruth zorgt in de huiskamer-herberg voor een aangename ambiance en een professionele service. Een symphatiek en eerste klas adres.

Plaats reactie