Menu Alain Ducasse : Dîner Mariage Princier 2011

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Menu Alain Ducasse : Dîner Mariage Princier 2011

Bericht door berexstone » 03 jul 2011, 21:26

En zo is het huwelijk van Zijne doorluchtigheid prins Albert II van Monaco met Charlene weer achter de rug. In vergelijking met het huwelijk van het huwelijk van de Britse William en Catherine is het op 1 - 1 geëindigd. Londen 1 voor de (oog)pupillen, Monaco 1 voor de (smaak)papillen.

Er waren 1600 barbagiuans, 150 kg vis van 10 verschillende soorten, 100 kg mulet voor fijne carpaccio, 300 kg tomaten, 50 kg aardbeien, 20 kg bosaardbeien, 30 kg frambozen, 100 liter melk alleen al voor één van de desserts, 750 bonbons met limencello, 2000 majestueuze suikerbloemen voor de 7 étages hoge, 2,50 meter hoge bruidstaart van 1,50 meter doorsnede..... En nog veel meer....

In de keuken werd Alain Ducasse bijgestaan door Franck Cerutti, chef-executive van het Hôtel de Paris en Bruno Caironi, de consultant chef die ook aanwezig was tijdens de opening van restaurant Louis XV in 1987.
In totaal waren 285 mensen betrokken: 10 chef-koks, 54 koks, 7 chef-pâtissiers, 14 pâtissiers en in de zwarte brigade 200 maîtres d'hôtel, chefs de rang en commis.

De 5 mini-broden per persoon kwamen van de bakker Jean-Paul Veziano uit antibes, die enkele uren voor het diner in het Hôtel de Paris werden gebakken.

Het menu en de bijpassende wijnen, waarvan ook prins Willem-Alexander en prinses Maxima genoten volgt later;

Gebruikersavatar
bernard
Berichten: 9
Lid geworden op: 18 jan 2010, 14:55
Locatie: Amsterdam

Re: Menu Alain Ducasse : Dîner Mariage Princier 2011

Bericht door bernard » 04 jul 2011, 10:33

Erg leuk om te lezen, dank je wel.

Guillaume
Berichten: 24
Lid geworden op: 05 jun 2011, 12:03

Re: Menu Alain Ducasse : Dîner Mariage Princier 2011

Bericht door Guillaume » 14 sep 2011, 15:04

Hey ik was 1 van de 54 koks op het huwelijk,
Dit was een supertop ervaring,ik werk nu namelijk al 3 maand in de louis XV Monaco, het huwelijk was zeer stressvol en de organisatie perfect,alles perfect op de minuut getimed en vooraf gerepeteerd,de vis werd de morgen zelf nog gevangen, dus niemand wist op voorhand welke vis we zouden gebruiken,
Bij vragen kan ik jullie zeker helpen
Guillaume Debaere

Gebruikersavatar
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Menu Alain Ducasse : Dîner Mariage Princier 2011

Bericht door Leo » 14 sep 2011, 19:35

Leuk, pas in Monaco geweest, helaas niet gekleed op Ducasse style, maar wel een gave stad!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie