Moleculaire gastronomie van ma 13 feb

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Haute-cuisine.nl
Berichten: 44
Lid geworden op: 13 dec 2005, 19:08
Locatie: USA

Moleculaire gastronomie van ma 13 feb

Bericht door Haute-cuisine.nl » 15 feb 2006, 16:46

Kort samengevat was het interessant ... weliswaar waren er een stuk minder mensen op afgekomen, maar de discussie was wel aanwezig.

Het ging vooral over eiwit, sinaasappelsmaak gewonnen uit de schil, supachill (extreem snel invriezen) en vooruitlopend op volgende seminar Nederlandse gerechten moleculaire belicht o.a. hutspot...

Wat er niet verwacht mag worden is dat er ineens wereldschokende nieuwe dingen worden uitgevonden. Het gaat er naar mijn inziens om dat je van bepaalde technieken beter gaat begrijpen 'waarom je wat doet '

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 15 feb 2006, 22:52

meer discuse was ook de bedoeling..volgende keer kunnen ze wel een peleton MEers klaar zetten.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 feb 2006, 12:57

dat supachill was wel snel inderdaad. Jammer dat het nog niet echt haalbaar is voor de normale restaurants...


http://www.supachillusa.com" onclick="window.open(this.href);return false;
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie