Ondertussen in België...

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Ondertussen in België...

Bericht door berexstone »

Ik ben weliswaar geen Belg, maar lees er vrij weinig over hier, terwijl er toch veel forumleden uit Vlaanderen en B-Limburg komen. Dus...:

Eind vorige maand ging tweesterrenrestaurant "'t Zilte" in Mol dicht. Viki Geunes verhuist naar Antwerpen en heropent op 14 mei zijn restaurant op de negende verdieping van het Museum aan de Stroom (MAS), met een uniek uitzicht over de stad, en...de haven. Simoni architekten uit Hasselt tekenden voor het interieur. Voor de decoratie en het logo klopte Geunes aan bij de gereputeerde kunstschilder Koen van den Broek. Geunes omschrijft het interieur als 's werelds, in de kleuren groen-grijs, cool maar niet koud, de sfeer van "Perse" in New York.

Aan de Langestraat 219 in Zandhoven heeft op 4 maart "75 Art & Senses" de deuren geopend. Aan het fornuis, na een korte passage in "BLFLR" (Bellefleur) in Kapellen, staat Hans Smits. Er is ook een kunstgalerie.

Alex Hanbuckers van "Auberge de l'Herborist" in Brugge, Christophe Hardiquest van "Bon-Bon" in Brussel, allebei een ster in de Michelingids - en tweesterrenchef Sang-Hoon Degeimbre van "L'Air du Temps" in Noville-sur-Mehaigne creëren vullingen voor "Papillon Pizza by Chef". Dat is een take-away in de Amerikaansestraat te Elzene (Brussel). Keuze uit onder meer Thomcherry (scamarzakaas, San Daniele, kerstomaat), Hot Dog Berbère (munt, wortel, courgette, komijn, merguez) of Taille Thai (mozzarella, eendenborst, curry, cocos).

De Kortrijkse chef Matthieu Beudaert van restaurant "Table d'Amis" mag tot 31 mei z'n menu met West-Vlaamse gerechten serveren in het restaurant van de "National Gallery" te Londen. Dat gebeurt in de marge van een expo over de Vlaamse renaissanceschilder Jas Gossaert. Mathieu Beudaert is niet alleen chef, maar ook kunsthistoricus. Net als tv maker / journalist en chef Dirk de Prins van Culinaire Ambiance magazine overigens.
Plaats reactie