Heston's "Dinner" in Mandarin Oriental Hyde Park

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Heston's "Dinner" in Mandarin Oriental Hyde Park

Bericht door berexstone »

Is dit een voorgerecht of een grap? Het is een mandarijn, of zo lijkt het toch: op een houten plankje ligt een glimmend klein eksemplaar van een sinaasappelfamilie. Twee groen, kleine blaadjes aan de steel. Maar waarom liggen er dan twee stukken toast naast? Onderzoek leert dat we hier te maken hebben met een namaakmandarijn. Onder de schil, gemaakt van mandarijngelei, zit een mousse van kippenlevers en foie gras. De mandarijn staat op de kaart als 'Meat Fruit' en is geïnspireerd op een kookboek dat verschenen is rond 1500. Voor chefs van de middeleeuwse aristocratie was het blijkbaar heel gebruikelijk om vlees er doen uitzien als fruit. Een ander voorgerecht, een ander middeleeuws kookboek. Voor 'rice & flesh', een saffraanrisotto met kalfsstaart en rode wijn, heeft Heston Blumenthal zich verdiept in de 'Forme of Cury' uit 1390, een receptenboek van de koks van koning Richard II. En zo gaat het maar door. Elk gerecht, het ene met een al meer bizarre naam dan het andere, verwijst naar de Britse culinaire geschiedenis van de voorbije 600 jaar.

Welkom bij Dinner, het restaurant van het hotel Mandarin Oriental waar driesterrenchef Heston Blumenthal (44) de plak zwaait. Toen Mandarin Oriental langskwam zei Blumenthal ja. De luxehotelgroep bood de chef niet alleen een van de meest prestigieuze adressen in Londen aan, maar ging bovendien akkoord met twee belangrijke voorwaarden. Zo wilde Blumenthal er perse gerechten uit de Britse gastronomiegeschiedenis serveren. Bovendien wilde Blumenthal er niet zelf verantwoordelijk zijn voor de keuken. Daarvoor heeft hij Ashley Palmer-Watts, al ruim elf jaar zijn trouwe volgeling.

Spectaculair is de spit. Die wordt aangedreven door een tandwielmechanisme dat op de binnenkant van een enorm horloge lijkt - het is dan ook gemaakt door de Zwitserse uurwerkproducent Ebel. Het spit is gebaseerd op een model dat in de 16e eeuw dienst deed aan het Britse Hof. Met Dinner lijkt Heston Blumenthal eens te meer bejubeld te worden als de meest geniale chef van Groot-Britannië. Niet slecht voor iemand die nooit op een horecaschool heeft gezeten en tijdens de eerste week na de opening van de Fat Duck te maken kreeg met een brandende frituurpan en een oven die ontplofte...!

Dinner is niet duur, de mandarijn kost 12,50 pond, een keuzelunch van driegangen gaat voor 28 pond. Veel kost het dus niet om het universum van de Gekke Professor binnen te stappen. http://www.dinnerbyheston.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Heston's "Dinner" in Mandarin Oriental Hyde Park

Bericht door Pluter »

Heston roels nou eenmaal f*cking big time!!
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
Plaats reactie