Pagina 1 van 1

Jean Ducloux overleden

Geplaatst: 09 dec 2010, 13:23
door berexstone
Op 6 december overleed één van de grootste Franse chefs van de 20e eeuw. Hij maakte van hotel-restaurant 'Creuze' in Tournus één van de meest prestigieuze tafels aan de N 7, en heel Frankrijk.
Hij was een oud leerling van Dumaine en gold als één van de grappigste en markantste leden van de "bande à Bocuse". Jean Ducloux overleed op 90-jarige leeftijd.
In z'n restaurant (dat hij van 1947 tot 2003 runde !) at men de beste quenelles van Frankrijk: les quenelles de brochet Henri Racouchot, geserveerd met een buitengewone saus van rivierkreeftjes. Of de uitzonderlijke 'pâté en croûte Alexandre Dumaine', of de 'galette de truffes Dodin-Bouffant' alsmede de fabuleuze kaasplateau's...
Het huis 'Creuze' leeft nog steeds, nu onder leiding van Laurent Couturier en de jonge Yohann Chapris, maar de "magie" is uiteraard niet meer hetzelfde.
Jean Ducloux had vele jaren twee Michelinsterren en een notering van 18/20 in de GaultMillau gids.

Re: Jean Ducloux overleden

Geplaatst: 20 dec 2010, 12:37
door kookpunt
Grootheid in de Franse keuken, een verlies, maar hij heeft zijn bijdrage geleverd aan de Franse keuken zoals ik hier kan lezen.