Tickets la vida tapa Barcelona (Adrià)

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Tickets la vida tapa Barcelona (Adrià)

Bericht door berexstone »

Twee gevels verder dan hun cocktailbar '41°' openen de gebroeders Adrià in januari 2011 'Tickets la vida tapa', een tapasrestaurant. "Tapas zijn een onderdeel van onze cultuur en die van Barcelona en de Middellandse zee", legt Ferran Adrià uit, "De tapear-cultuur: zijn glas afdekken met een hapje om te eten". Tickets wordt een cultureel concept dat de Spaanse keuken zal promoten: "Onze auteurskeuken is wereldwijd bekend, maar nog niet in de keuken van alledag", zegt Albert Adrià, "Bedoeling van dit restaurant is dat mensen inspiratie kunnen vinden in onze benadering van tapas en dat thuis kunnen herhalen".
Bij het dagelijkse management van 'Tickets la vida tapa' zullen Ferran en Albert Adrià niét betrokken zijn. In Barcelona wordt het concept uitgewerkt door drie vrienden: de broers Juan Carlos, Borja en Pedro Iglesias, die eigenaar zijn van het béste visrestaurant dat de Adrià's kennen: 'Rias de Galicia', 150 meter verderop gelegen. Juan Carlos: "Aan de aanvankelijke kaart is al heel wat veranderd, we wisten dat het rond tapas zou draaien, maar aanvankelijk wilden we alleen maar zeer goede verse oesters serveren. Nu staat vast dat we die oesters zullen bereiden maar Ferran en Albert zullen nieuwe recepten ontwikkelen op basis van typische Spaanse smaken en producten.
Meer nog dan de kaart wordt 'Tickets la vida tapa' een plek die gastronomie zal koppelen aan een vrolijke manier om tegen het leven aan te kijken, je komt er om te lachen, om betrokkenheid te voelen en in goed gezelschap te verkeren.
Er zullen niet minder dan 40 mensen werken voor 70 plaatsen aan de tafels en de verschillende bars. Dat allemaal voor een rekening die niet echt hoger zal oplopen dan zo'n 20 tot 50 euro. Tenzij je het bont maakt natuurlijk.
In 'Tickets la vida' komt naast de klassieke bar voor dranken ook een zeven meter lange bar waarachter acht koks aan de slag zullen gaan, oa met oesters, met gefrituurde bereidingen of het versnijden van jamón iberico Joselito. Een ander belangrijk punt wordt de grill de parilla - waar onder meer de befaamde Catalaanse 'pan con tomate' zal worden bereid. Aan de andere kant komt een bar die de naam 'ill gallinero' (kippenhok) meekrijgt, ook komt er een plek met vier tv schermen en een reuze plasmascherm waarop de gasten naar voetbalwedstrijden kunnen kijken. Daar zullen 'chuchis' geserveerd worden: porties die met de vingers worden gegeten en in een of meer hapjes worden verorberd. Brood dient dan als de drager.
En, last but not least, helemaal aan het einde, onder een rood-wit gestreepte circustent versierd met kermislichtjes, zal zich het rijk bevinden van Albert Adrià. Hier kom je terecht in de wereld van de zoete tapas, ook wel 'golosa' of 'nina bonita' genoemd. Er zal een ijskarretje rondrijden, er komen suikerspinmachines en vitrines vol gebak in alle kleuren. Er worden ook vrij eenvoudige desserts geserveerd zoals de gegrilde ananas met kokosijs die in 1999 al eens in 'El Bulli' werd geserveerd.
In tegenstelling tot de oude 'El Bulli' in Roses zullen er géén reserveringen worden aangenomen. Wie eerst komt, eerst maalt.
http://www.ticketsbar.es" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
Cees Timmerman
Berichten: 933
Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Tickets la vida tapa Barcelona (Adrià)

Bericht door Cees Timmerman »

Dat is mooi nieuws Berex, als trouw Barcelona bezoeker ga ik het zeker bezoeken aanstaand voorjaar.
Plaats reactie