Cocktailbar 41° Barcelona (Adrià)

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

Cocktailbar 41° Barcelona (Adrià)

Bericht door berexstone »

Begin december opent het culinaire project 'Cocktaibar 41°' van Ferran en Albert Adrià in Barcelona. In januari 2011 volgt een drie deuren verder gelegen Tapasrestaurant 'Tickets la vida tapa'.
Enerzijds heeft de Avinguda Paral-lel in Barcelona haar naam te danken aan het feit dat ze op breedtegraad 41°41' noord ligt. Daarnaast kende de boulevard z'n glorietijd bij het begin van de 20ste eeuw, toen er een zestal amusementzaken waren waarvoor slechts één ticket gekocht hoefde te worden. 'Tickets' en '41°' zullen met elkaar verbonden zijn en elkaar ook aanvullen: in '41°' kun je een cocktail drinken terwijl je wacht om aan tafel te gaan in 'Tickets'. Of je kunt er een glaasje drinken nadat je het tapasrestaurant hebt verlaten.
De '41°' mag dan officieel als cocktailbar door het leven gaan, Ferran Adrià maakt duidelijk dat de zaak veel meer met 'El Bulli' te maken heeft dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Naast cocktails zul je hier ook terecht kunnen voor de snacks die een omwenteling hebben teweeggebracht aan de Cala Montjoi. Zo zal je in '41°' je drankje kunnen laten vergezellen door klassiekers als "corte helado de parmesano (een plakje bevroren parmezaan)', een 'air baguette' met jamón ibérico, of een 'pan brioche al vapor con mozzarella'.
"De koks van '41°' zullen het niet gemakkelijk hebben", geeft Ferran Adrià meteen mee. "De snacks van 'El Bulli' zijn complex en de koks zullen gebruik moeten maken van alle technologie die we de voorbije jaren hebben ontwikkeld";
Ferran Adrià heeft speciaal voor '41°' tientallen nieuwe recepten gecreëerd, waarbij hij zich vooral heeft toegespitst op de bereiding van oesters. Zo zal je in de cocktailbar oesters kunnen krijgen in een aspic van citroen, munt en fingerlime, of met een 'ponzu de yuzu' (Japanse azijn) en zalmeitjes, of met een puree van mierikswortel en lychees. De lijst van creaties en interpretaties is eindeloos.
http://www.ticketsbar.es" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie