GaultMillau baas opent luxe winkel in Hasselt (B)

Hier vindt je het laatste nieuws en gekke dingen die nu in de Horeca gebeuren.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
berexstone
Berichten: 673
Lid geworden op: 02 nov 2009, 12:07

GaultMillau baas opent luxe winkel in Hasselt (B)

Bericht door berexstone »

In de pas geopende zaak "Vetro Murano" in Hasselt stelt 'Val Saint Lambert' zijn collecties voor in een cornershop. Het bekende kristalmerk is eigendom van Justin Onclin, tevens de grote baas van de culinaire gids GaultMillau.

In "Vetro Murano" worden enkele prestigieuze glasmerken verkocht. Het meest bekende is ongetwijfeld de glasfabriek 'Val Saint Lambert'. In 2008 kocht Justin Onclin de glasfabriek. Voor het geld hoefde Onclin het niet meer te doen. Vanaf het begin van de jaren tachtig bouwde hij immers een wijnimperium uit in Frankrijk, waar hij eigenaar is van enkele hoog aangeschreven chateaus. In 2002 nam hij ook de culinaire gids GaultMillau over. De overname van 'Val Saint Lambert' lag niet meteen in de lijn van de activiteiten?

"Toch wel, het bevindt zich in hetzelfde segment als de topwijnen die we produceren", weerlegt Justin Onclin die indruk. Hij zat wel met een imagoprobleem want kristal wordt al enkele decennia geassocieerd met dure oudbolligheid. Daarom haalde hij een trendy top-ontwerper in huis: de 37-jarige Belg Charles Kaisin.

De mondgeblazen en handgeslepen glazen, karaffen, vazen en andere objecten zijn bijzonder arbeidsintensief. Dat er een prijskaartje aan vasthangt hoeft geen verbazing te wekken. Toch ligt de omzet al 30% hoger dan voor de overname. Rendabel is het bedrijf nog niet, maar Onclin hoopt dat het binnen enkele jaren winstgevend wordt.

Mischien eens een bezoekje brengen aan Hasselt...mooie selectie kookboeken en -dvd's bij de Standaardboekhandel...en eens lekker eten bij koksforumlid Xavier.

http://www.vetromurano.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Xavier

Re: GaultMillau baas opent luxe winkel in Hasselt (B)

Bericht door Xavier »

merci voor de reclame bery! :)
Plaats reactie